- 2025-02-11
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه شیرینی نخودچی؛ پرطرفدار در عید نوروز
![طرز تهیه شیرینی نخودچی؛ پرطرفدار در عید نوروز](https://itimes.ir/wp-content/uploads/2025/02/How-to-make-chickpea-sweets-tips-min.jpg)
مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
12-15 دقیقه
شیرینی نخودچی یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین شیرینیهای سنتی ایرانی است که به روشهای مختلفی آماده میشود. این شیرینی یکی از محبوبترین شیرینیهای مناسبتی به ویژه در ایام عید نوروز است که میتوانید آن را به راحتی و با مواد اولیه ساده و در دسترسی در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه شیرینی نخودچی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این شیرینی خوشمزه ابتدا روغن و پودر قند را ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا کرمرنگ و یکدست شود. سپس آرد نخودچی را کمکم به آن اضافه کنید و خمیر را جمع کنید تا خمیر بافتی لطیف و یکدست به خود بگیرد.
خمیر را پس از استراحت، پهن کنید و قالب بزنید. سپس در فر از قبل گرمشده قرار دهید تا شیرینیها به خوبی پخته و آماده سرو شوند. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی نخودچی برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد نخودچی۳۰۰ گرمپودر قند۱۵۰ گرمروغن جامد۱۵۰ گرمپودر هل۱ قاشق چایخوری
مرحله اول: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. گرم کردن فر پیش از شروع فرایند پخت تأثیر بسیار مثبتی در بافت و کیفیت شیرینیهای شما دارد.
این کار کمک میکند تا دمای فر هنگام پخت یکنواخت باشد و شیرینیها به درستی بپزند.
کف سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز پهن کنید.
مرحله دوم: پودر قند و روغن را با هم ترکیب کنید
پودر قند را الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود. پودر قند الک شده را در کاسه بزرگی بریزید و روغن جامد همدمای محیط را به آن اضافه کنید.
با دور متوسط همزن برقی مواد را هم بزنید تا بافت آن یکدست و سبک شود. در این بازه زمانی چند باز همزن را خاموش کنید و محتوای درون آن را دور گیری کنید تا تمام ذرات روغن با پودر قند ترکیب شود.
پس از هم زدن مواد درون کاسه باید کرمرنگ، پفکی و کاملاً یکدست شود. این مرحله باعث لطافت بیشتر شیرینی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی سابله فرانسوی
مرحله سوم: پودر هل را اضافه کنید
پس از ترکیب پودر قند و روغن باید پودر هل را به محتوای درون کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آن به خوبی در مواد پخش شود.
مرحله چهارم: آرد نخودچی را اضافه کنید
آرد نخودچی را روی ترکیب روغن و پودر قند الک کنید. الک کردن آرد نخودچی موجب بهتر شدن بافت شیرینی شما پس از پخت میشود.
مواد را به آرامی با لیسک مخلوط کنید. در ابتدا مواد به صورت پودری خواهد بود، به تدریج با نوک انگشت خمیر را جمع کنید تا خمیر بافت یکدست و یکنواختی به خود بگیرید.
توجه داشته باشید که این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: خمیر را استراحت بدهید
زمانی که خمیر به حالت منسجم و لطیفی رسید، آن را درون نایلون قرار دهید و سطح خمیر را کمی صاف کنید.
درب نایلون را ببندید و اجازه دهید خمیر حداقل ۸ ساعت در دمای محیط استراحت کند. این کار باعث افزایش کیفیت شیرینی خواهد شد.
مرحله ششم: خمیر را قالب بزنید
پس از استراحت، خمیر را بین دو لایه کاغذ روغنی قرار دهید و با وردنه به آرامی آن را به ضخامت ۲ سانتیمتر باز کنید.
قالبهای مخصوص شیرینی نخودچی را در آرد بزنید و سپس خمیر را قالب بزنید تا شیرینیها شکل بگیرند.
با کمک چاقو یا کاردک مناسبی به آرامی شیرینیها را روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید.
مرحله هفتم: شیرینیها را تزیین کنید
برای تزیین، میتوانید کمی پودر پسته یا خلال پسته روی هر شیرینی قرار دهید یا با استفاده از چوب کبریت و محلول زعفران دمکرده غلیظ، یک نقطه کوچک روی هر شیرینی بگذارید تا جلوهای زیبا داشته باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی رسپیری نسکافهای
مرحله هشتم: شیرینیها را بپزید
سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید. با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه فر برقی شیرینیها را ۱۲-۱۵ دقیقه بپزید.
بعد از اتمام زمان پخت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینیها کاملاً خنک شوند.
مرحله نهم: شیرینیها را سرو کنید
پس از خنک شدن شیرینیها را به آرامی در ظرف سرو بچینید و در کنار یک فنجان چای نوش جان کنید.
طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
اگر فر ندارید؛ اما دوست دارید شیرینی نخودچی خانگی درست کنید، خمیر شیرینی نخودچی را مانند روش بالا آماده کنید. برای ساختن فر دستی باید قابلمهای مناسب انتخاب کنید، یک رینگ فلزی، سه پایه کوچک یا هر ابزار مناسب دیگری در دسترس دارید، کف قابلمه بگذارید.
سینی حاوی شیرینیها را روی رینگ فلزی بگذارید. درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و حتماً شعلهپخشکن زیر آن قرار دهید. ۴۰-۵۰ دقیقهای زمان دهید تا شیرینیها بپزند. بعد از پخت، اجازه دهید کاملاً خنک شود و سپس با چای سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی نخودچی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی نخودچی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
شیرینی نخودچی را در فر جابهجا نکنید تا ترک نخورد.به جای روغن جامد میتوانید از کره نیز استفاده کنید، اما در این صورت، شیرینیها کمی نرمتر خواهند شد.برای عطر و طعم بهتر، میتوانید از ترکیب پودر هل و گلاب استفاده کنید.استفاده از قاشق چوبی برای هم زدن مواد، باعث بهتر ترکیب شدن آنها میشود.میزان شیرینی را میتوانید با کاهش یا افزایش مقدار پودر قند تنظیم کنید.بعد از پخت، اجازه دهید شیرینیها کاملاً خنک شوند تا هنگام جابهجایی نشکنند.اگر خمیر بیش از حد خشک شد، مقدار بسیار کمی روغن به آن اضافه کنید.استفاده از پودر بادام یا پودر پسته در کنار آرد نخودچی میتواند طعمی جدید و خوشمزه ایجاد کند.برای ماندگاری بهتر، شیرینی نخودچی را در ظرف دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.اگر میخواهید شیرینی نخودچی لطیفتر شود، خمیر را بعد از استراحت مجدد ورز ندهید.برای داشتن بافتی نرمتر، آرد نخودچی را حتماً دو بار الک کنید.روغن جامد را قبل از استفاده کمی در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود.برای پخت یکنواخت، حتماً از کاغذ روغنی در سینی فر استفاده کنید.هنگام قالب زدن، قالب را در آرد بزنید تا خمیر به آن نچسبد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی نخودچی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه