طرز تهیه شیره توت سیاه؛ طعمی خاص با غلظت عالی

مناسب برای 6 نفر زمان آماده‌سازی 10 دقیقه زمان پخت 3 ساعت شیره توت سیاه یکی از مفیدترین انواع صبحانه،…
طرز تهیه شیره توت سیاه؛ طعمی خاص با غلظت عالی

مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

شیره توت سیاه یکی از مفیدترین انواع صبحانه، برای شروع یک روز سرشار از انرژی است. می‌توانید از این شیره به تنهایی یا در کنار ارده برای صبحانه یا میان وعده استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شیره توت سیاه و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این شیره آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این شیره باید توت‌های سیاه شسته شده را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بجوشانید. بعد از این که توت‌ها نرم شدند، آن‌ها را از صافی رد کنید و دوباره در قابلمه بریزید.

اجازه دهید شیره توت غلیظ شود و بعد آن را از روی حرارت بردارید. رسپی این شیره خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیره توت سیاه برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازتوت سیاه۱ کیلوگرمآب۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مرحله اول: توت‌ها را بشویید

برای شروع باید شاخه و برگ‌های اضافه توت‌ها را جدا کنید و آن‌ها را در یک ظرف آب بریزید و چند دور آبکشی کنید تا خاک و آلودگی‌های آن‌ها به طور کامل تمیز شود.

به هیچ عنوان توت‌ها را بیش از حد نشویید، زیرا این کار موجب از بین رفتن طعم و مزه آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره انجیر خانگی

مرحله دوم: توت‌ها را بجوشانید

توت‌ها را همراه با ۴ لیوان آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید.

زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید توت‌ها به طور کامل بپزند و له شوند.

این مرحله معمولا حدود ۱ تا ۱ ساعت و نیم طول می‌کشد. در این مدت باید کف روی قابلمه را با یک قاشق بردارید. این کار موجب شفاف شدن رنگ شیره توت می‌شود.

مرحله سوم: توت‌ها را از صافی رد کنید

بعد از این که توت‌ها کاملا نرم شدند، آن‌ها را از یک صافی یا توری استیل رد کنید.

سپس با گوشتکوب توت‌ها را له کنید تا عصاره آن‌ها به طور کامل از صافی رد شود.

در این مرحله باید آب خارج شده را در یک دستمال نخی تمیز بریزید و یک بار دیگر صاف کنید تا کاملا یکدست شود.

مرحله چهارم: آب توت را بجوشانید

آب به دست آمده را در قابلمه بریزید و دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود. این مرحله حدود یک ساعت طول می‌کشد.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: شیره را در شیشه بریزید

بعد از این که شیره توت به غلظت مناسب رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

صبر کنید تا شیره کاملا خنک شود و در ادامه آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید. شیره تو سیاه شما آماده است و می‌توانید آن را میل کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیره توت سیاه

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عصاره سیب خانگی (شیره سیب)

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیره توت سیاه

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن شیره توت سیاه اشاره شده است، با ما همراه باشید.

از مهم‌ترین خواص شیره توت می‌توان به درمان کم خونی، افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.برای شستن توت بهتر است از فشار آب ملایم استفاده کنید.به هیچ عنوان توت‌ها را به مدت طولانی نشویید یا در آب قرار ندهید، زیرا این کار طعم و مزه توت‌ها را از بین می‌برد.برای درست کردن شیره توت سیاه باید به ازای هر کیلوگرم توت از ۴ لیوان آب استفاده کنید.در زمان جوشیدن توت‌ها حتما کف ایجاد شده روی شیره را بردارید. این کار موجب شفاف شدن رنگ شیره می‌شود.قبل از ریختن شیره در شیشه، صبر کنید تا شیره توت به طور کامل خنک شود.برای درست کردن شیره توت باید از توت سیاه، شیرین و آبدار استفاده کنید.در طول آماده شدن شیره توت به هیچ عنوان شعله گاز را زیاد نکنید و اجازه دهید شیره به آرامی و روی حرارت ملایم آماده شود.برای درست کردن شیره توت سیاه به هیچ عنوان نباید از شکر یا هر گونه شیرین کننده دیگر استفاده شود.برای درست کردن این شیره می‌توانید از توت سیاه یا شاه توت استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید شیره توت را با ترکیب توت سیاه و سفید نیز آماده کنید.غلظت شیره توت بدون شکر باید شبیه به عسل باشد.برای افزایش ماندگاری شیره توت خانگی بهتر است آن را در ظرف شیشه‌ای در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.برای نگهداری شیره توت سیاه از شیشه خشک و کاملا تمیز استفاده کنید. در زمان برداشتن شیره نیز حتما از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید. ورود رطوبت به ظرف شیره موجب کپک زدن آن می‌شود.برای نگهداری شیره توت سیاه خانگی می‌توانید آن را در بطری بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.می‌توانید از شهد توت برای تزیین و مزه دار کردن کیک، دسر، پنکیک یا انواع نوشیدنی استفاده کنید.طبع شیره توت سیاه گرم است و از همین رو افراد بلغمی و سرد مزاج می‌توانند با خیال راحت از آن استفاده کنند.مصرف شیره توت در دوران بارداری مفید است و از طرفی این ماده غذایی به تسهیل خونرسانی به رحم، افزایش توان باروری و افزایش شیر در دوران شیردهی مادر نیز کمک زیادی می‌کند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه شیره توت سیاه و همه فوت‌وفن های درست کردن این شیره اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیره را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا