- 2025-02-20
- 8 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه شربت بار برای حلوا، انواع شیرینی و کیک + نکات

مناسب برای
۲ پیمانه شربت بار
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
20 تا 30 دقیقه
شربت بار، همان شربت یا شهدی است که در مرحله آخر به حلوا اضافه میشود یا برای آماده کردن بعضی از انواع شیرینی مثل زولبیا و بامیه کاربرد دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه شربت بار برای حلوا، انواع شیرینی و کیک آشنا میشویم و همه نکات لازم برای پخت این شربت را مرور میکنیم. پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
آب، گلاب و شکر را در یک قابلمه روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا شکر کاملا در آب حل شود. این کار ۱۰ دقیقه زمان میبرد. بعد زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید شربت بار به قوام لازم برسد. در مرحله آخر آبلیمو را اضافه کنید.
شربت بار را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل به آن گلوکز اضافه کنید و در نهایت اجازه دهید در دمای اتاق خنک شود. در ادامه با طرز تهیه شربت بار و همه نکات لازم برای آمادهسازی آن به صورت گامبهگام و با جزئیات آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای شربت بار
مواد لازممقدار مورد نیازشکر۲ و نیم پیمانهآب۱ پیمانهگلاب¼ پیمانهآبلیمو۱ قاشق سوپخوریزعفران دم کرده غلیظ۲ قاشق سوپخوریگلوکز (اختیاری)۲ قاشق سوپخوری
مرحله اول: قابلمهای مناسب انتخاب کنید
لازم است برای پخت شربت بار از قابلمهای استفاده کنید که کف ضخیمتری دارد. ظروف چدنی یا تفلون سنگین انتخاب بهتری برای این کار هستند. قابلمههای دیگر حرارت را به سرعت منتقل میکنند و باعث کوتاهتر شدن مدت زمان لازم برای عمل آمدن شربت میشوند. این کار باعث افت کیفیت شربت بار میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی زبان
مرحله دوم: شکر، آب و گلاب را ترکیب کنید
شکر، آب و گلاب را داخل قابلمهای که انتخاب کردید بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. اجازه دهید شکر کاملا در آب و گلاب حل شود. این کار حداقل ۱۰ دقیقه زمان میبرد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: زعفران را اضافه کنید
در این مرحله، زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید که شربت بار تا ۴ دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند. برای این که مطمئن شوید شربت بار به قوام کافی رسیده، چند قطره از آن را در ظرف دیگری بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود.
اگر قوام داشت و حالت چسبانک ایجاد میکرد، شربت بار شما آماده است. توجه کنید که غلظت شربت بار باید کمتر از عسل باشد.
مرحله چهارم: آبلیمو را اضافه کنید
وقتی شربت بار به قوام لازم رسید، آبلیمو را به آن اضافه کنید. اجازه دهید شربت بار یک الی دو دقیقه دیگر بجوشد؛ سپس آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی شربتی اسفناج (تاتلی ترکیهای)
مرحله پنجم: اضافه کردن گلوکز
اگر ترجیح میدهید که در شربت بار خود از گلوکز هم استفاده کنید، بعد از برداشتن آن از روی حرارت به محتویات شربت، دو قاشق سوپخوری گلوکز هم اضافه و آن را با قاشق چوبی مخلوط کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شربت بار
در ادامه با بعضی نکات آشنا میشویم که به کمک آنها میتوانید یک شربت بار بینقص آماده کنید:
قبل از سرد شدن کامل شربت بار آن را در یخچال نگذارید.گلوکز باعث قوام یافتن شربت بار میشود و آن را براق میکند.شربت بار را میتوانید در یک ظرف در بسته تا ماهها نگهداری کنید.در صورت تمایل میتوانید چند دانه هل هم به شربت بار اضافه کنید.برای آمادهسازی شربت بار نعنایی کافی است به جای گلاب در آب و شکر، کمی عرق نعناع بریزید.ممکن است غلظت شربت بار مورد نیاز برای آمادهسازی شیرینیهای مختلف با هم متفاوت باشد.برای این که دیوارههای ظرف تمیز بمانند، اول شکر را در قابلمه بریزید و سپس آب و گلاب را اضافه کنید.در این دستور میتوانید به جای استفاده از یک قاشق سوپخوری آبلیمو، یک هشتم قاشق چایخوری جوهر لیمو بریزید.در پخت شربت بار با توجه به خوراکی که قصد استفاده شربت بار در آن را دارید، میتوانید از اسانسهای مختلفی مانند زست لیمو یا پرتقال هم استفاده کنید.اگر شربت را برای مصرف در همان روز آماده میکنید، میتوانید در آن جوهرلیمو یا آبلیمو نریزید. این دو برای شکرک نزدن شربت بار به آن اضافه میشوند.اگر شربت بار را برای استفاده در حلوا آماده میکنید، لازم نیست شربت خیلی غلیظ شود و میتوانید از آن کمی بعد از حل شدن کامل شکر در آب و گلاب استفاده کنید.برای هم زدن شربت بار از قاشقهای غیرفلزی استفاده کنید. استفاده از قاشق فلزی به دلیل رسانا بودن باعث ایجاد شوک حرارتی در شربت و شکرک زدن آن میشود.غلظت درست شربت بار بسیار مهم است. اگر این شربت نسبت به چیزی که باید غلیظتر باشد، جذب شیرینی نمیشود و اگر رقیقتر باشد، باعث نرم شدن شیرینی میشود.برای زولبیا، بامیه و گوشفیل لازم است اجازه دهید شربت بار غلظت کافی را پیدا کند. اگر شربت بار را برای این شیرینیها آماده میکنید به آن گلوکز هم بزنید تا شیرینیها را براق کند.در همه سسهای شکری از زمانی که شربت شروع به جوشیدن میکند تا وقتی که به غلظت درست برسد، نباید آن را هم زد. هم زدن شربت در این مرحله باعث میشود که شربت بار شکرک بزند.تنظیم حرارت در طول آمادهسازی شربت بار اهمیت بسیار زیادی دارد. حرارت کم باعث میشود که فقط آب از روی شربت تبخیر شود و شکر خوب در آن حل نشود. از سوی دیگر حرارت زیاد هم مدت زمان لازم برای جا افتادن شربت را کم میکند و از کیفیت آن میکاهد.اگر برای پخت شربت بار از جوهر لیمو استفاده میکنید، توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن جوهرلیمو، شربت کمی بالا میآید و ممکن است سر برود. برای جلوگیری از این اتفاق یا قابلمهای بزرگتر برای پخت شربت انتخاب کنید یا به محض بالا آمدن شربت، زیر آن را کم کنید.اگر در طول آمادهسازی شربت بار شکر هنوز حل نشده و کف ظرف تهنشین شده، با استفاده از یک قاشق چوبی به آرامی شربت را هم بزنید تا شکر حل شود. توجه کنید که تنها در صورتی باید شربت را هم بزنید که شکر تهنشین شده و امکان سوختن آن وجود داشته باشد، در غیر این صورت بههیچ عنوان تا پایان پخت آن را هم نزنید.معمولا در هنگام آمادهسازی شربت بار، در کنارههای قابلمه شکرکهایی ایجاد میشود. بعد از آماده شدن شربت بار، این شکرکها را به کمک یک قلمموی خیس بردارید، زیرا اگر این شکرکها داخل شربت بریزند، باعث شکرک زدن آن میشوند. میتوانید در همان ابتدای کار به کمک قلممو دور قابلمه را آبلیمو بزنید تا اساسا از شکلگیری این شکرکها جلوگیری شود.
در این مطلب از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه شربت بار برای حلوا، انواع شیرینی و کیک آشنا شدیم. با استفاده از این روش میتوانید در منزل شربت بار را آماده کنید. با استفاده از شربت بار میتوانید باقلوا، گوشفیل، زولبیا و بامیه را در منزل آماده و مصرف کنید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه