طرز تهیه شامی نخودفرنگی؛ دستور آسان و سریع برای یک غذای سبک

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی نیم ساعت زمان پخت 1 ساعت و نیم انواع شامی و کتلت از غذاهای…
طرز تهیه شامی نخودفرنگی؛ دستور آسان و سریع برای یک غذای سبک

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

نیم ساعت

زمان پخت

1 ساعت و نیم

انواع شامی و کتلت از غذاهای بسیار محبوب در میان ایرانی‌ها هستند. هرچند ما به روش‌های ستنی و قدیمی پخت این شامی‌ها عادت داریم اما همیشه می‌توان با نوآوری‌هایی هم به ارزش غذایی این خوراکی‌ها افزود و هم این که در طعم آن‌ها تنوع ایجاد کرد. شامی نخودفرنگی یکی از انواع شامی است که نه‌تنها طعم بسیار خوبی دارد بلکه با توجه به استفاده از نخودفرنگی در آن، ارزش غذایی بالایی دارد. در ادامه این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه شامی نخودفرنگی آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای پخت شامی نخودفرنگی باید ابتدا نخودفرنگی، سیب‌زمینی، پیاز، فلفل تند و سیر را داخل چرخ گوشت یا غذاساز بریزید تا کاملا یکدست شوند.

سپس آن‌ها را در یک کاسه بزرگ با تخم‌مرغ‌ها، ادویه‌جات، پودر سوخاری و گوشت ترکیب کنید. روی کاسه را بپوشانید و بگذارید در یخچال یک ساعت استراحت کند.

بعد از یک ساعت شامی‌ها را در روغن سرخ کرده و بعد آن را به همراه نان یا برنج سرو کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شامی نخودفرنگی برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازنخود فرنگینیم کیلوگرمسیب زمینی2 عدد متوسطپیاز1 عددگوشت چرخ کرده200 گرمسیر3 حبهتخم مرغ2 عددپودر سوخاری½ فنجانفلفل تند1 عدد کوچکنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان کافیروغن سرخ کردنیبه میزان لازم

مرحله اول: مواد را چرخ کنید

سیب زمینی، پیاز، سیرها، فلفل تند، نخودفرنگی را در چرخ گوشت بریزید و یک یا دوبار چرخ کنید تا کاملا یکدست شوند.

می‌توانید در این مرحله از غذاساز هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شامی بادمجان با گوشت چرخ کرده

مرحله دوم: مواد را ترکیب کنید

موادی که در غذاساز چرخ کرده‌اید را به همراه گوشت چرخ کرده، تخم‌مرغ، آرد سوخاری و ادویه جات در یک کاسه بزرگ بریزید و خوب با هم ورز دهید و مخلوط کنید.

مرحله سوم: بگذارید مواد استراحت کنند

روی کاسه حاوی مواد شامی را بپوشانید و اجازه دهید نیم ساعت تا 1 ساعت در یخچال بماند تا طعم‌ها خوب با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم: شامی را سرخ کنید

بعد از تمام شدن مدت زمان استراحت، در یک ماهیتابه نچسب، روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید داغ شود. کف ماهیتابه باید کاملا از روغن پوشیده و چرب شود.

بعد از داغ شدن روغن به اندازه یک گردو کوچک از مواد برداشته و در دست آن را به حالت بیضی یا گرد فرم دهید.

سپس آن را داخل ماهیتابه بگذارید و دو طرف آن را با حرارت ملایم مغز پخت کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شامی دال عدس

مرحله پنجم: شامی را سرو کنید

بعد از این که دو طرف شامی سرخ شد می‌توانید آن را روی یک دستمال کاغذی حوله‌ای تمیز بگذارید تا روغن اضافی از دو طرف آن گرفته شود.

سپس آن را به ظرف دلخواه برای سرو انتقال دهید و به همراه برنج یا نان و در کنار گوجه فرنگی خرد شده، خیار شور و انواع سس سرو کنید. نوش جان!

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه شامی نخودفرنگی

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه شامی نخودفرنگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت شامی نخودفرنگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

به جای گوشت در این رسپی می‌توانید از سویا هم استفاده کنید. در این صورت باید سویا را خیس کرده و بعد از آبکش کردن، آن را به همراه بقیه مواد چرخ کنید.بعضی از پودرهای سوخاری طعم شوری دارند. اگر از پودر سوخاری ادویه دار استفاده می‌کنید، ادویه شامی را بعد از اضافه کردن پودر سوخاری اندازه کنید.می‌توانید به جای پودر سوخاری از آرد نخودچی هم استفاده کنید.توجه کنید که ضخامت شامی‌ها نباید زیاد باشد چون در غیر این صورت شامی مغزپخت نخواهد شد.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه شامی نخودفرنگی آشنا شدیم. این غذا، یک غذای آسان و خوشمزه است که به دلیل استفاده از نخودفرنگی در آن طعم خاص و جدیدی دارد. اگر این شامی را آماده کردید، نظرات خود را درباره طعم و روش تهیه آن در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان مجله اکالا در میان بگذارید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر

بیا تو صدا