- 2024-12-01
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه «سوپ شیر» + نکات و فوت و فن
سوپ شیر، یکی از محبوبترین و مغذیترین سوپهایی است که با طعم دلپذیر و بافت کرمی خود، طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سوپ شیر و نکات و فوت و فنهای خوشمزهتر شدن آن را آموزش میدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
جو پرک را خیس کنید و سینه مرغ را بپزید و ریش ریش کنید. قارچها را تفت دهید. جو پرک را با هویج و آب بپزید. آرد را با کره و ادویهجات تفت داده و با شیر مخلوط کنید و به جو پرک اضافه کنید. در نهایت، مرغ، قارچ، آب مرغ و ادویهها را به سوپ اضافه کنید. جعفری خرد شده را نیز در اواخر پخت اضافه کنید. برای مشاهده مراحل کامل طرز تهیه سوپ شیر، ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.
مواد لازم سوپ شیر
شیر هم دمای محیط۱ لیترهویج۲ عددجعفری خرد شده۱۰۰ گرمجو پرک۲۰۰ گرمپیاز۱ عددسینه مرغنصف یک عددآرد۳ قاشق غذاخوریقارچ۱۰۰ گرمکره۱۰ گرمسیر۱ حبهنمک و فلفلبه مقدار لازمآببه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل سوپ شیر
زمان آمادهسازی و پخت: ۱:۳۰ الی ۲ ساعتمناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: خیساندن جو پرک
ابتدا، جو پرک را در یک کاسه ریخته و به آن آب اضافه کنید. اجازه دهید جو پرک به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس بخورد.
مرحله دوم: پختن سینه مرغ
ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته و به چهار قسمت تقسیم کنید. یک عدد هویج را نیز پوست کنده و به چهار قسمت برش بزنید. سپس، سینه مرغ را به همراه پیاز، هویج و یک حبه سیر درون قابلمه ریخته و حدود یک لیتر آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر
مرحله سوم: ریش ریش کردن مرغ
پس از پخت مرغ، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا مرغ به طور کامل سرد شود. سپس، مرغ را ریش ریش کنید. آب مرغ را نیز برای مراحل بعد کنار بگذارید.
مرحله چهارم: تفت دادن قارچ
قارچها را شسته و اگر تمایل دارید پوست نازک روی آنها را بگیرید. سپس، آنها را به ورقههای نازک و یکدست برش بزنید. اگر قارچها بسیار بزرگ هستند، میتوانید آنها را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و بعد از آن، ورقه ورقه کنید.
در ادامه، مقداری روغن در یک تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید. قارچهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید. پس از سرخ شدن قارچها، آنها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: پختن جو پرک
یک عدد هویج را شسته و پوست بگیرید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. حدود یک و نیم لیتر آب داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از جوش آمدن آب، جو پرک و هویج را به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ جو پرک با قارچ و شیر
مرحله ششم: تفت دادن آرد
درون یک تابه، کره ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کره ذوب شود. سپس، آرد را الک کرده و به تابه اضافه کنید. آرد را به طور مداوم هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود. در ادامه، نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کرده و مجددا برای مدت کوتاهی تفت دهید.
مرحله هفتم: اضافه کردن شیر
پس از تفت کامل آرد، شیر را به تدریج به آن اضافه کرده و به طور مداوم هم بزنید تا شیر جوش بیاید و به قوام دلخواه برسد. سپس، مخلوط حاصل را به جو پرک اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله هشتم: اضافه کردن مرغ و قارچ به سوپ
مرغ ریش ریش شده را به همراه قارچ در قابلمه بریزید و هم بزنید تا مواد سوپ ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه
مرحله نهم: اضافه کردن آب مرغ و ادویهجات
در این مرحله، آب مرغ، نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید تا سوپ جا بیفتد.
مرحله دهم: سرو کردن سوپ شیر
در ده دقیقه پایانی پخت سوپ، جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید. پس از گذشت این مدت، سوپ را در ظرف سرو بریزید و با کمی جعفری و گشنیز تازه تزیین کنید. نوش جانتان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ شلغم
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه سوپ شیر
برخی نکات خوشمزهتر شدن سوپ شیر عبارتند از:
هرچه مدت زمان پخت بیشتر باشد، آب سوپ بیشتر تبخیر شده و غلظت آن افزایش مییابد. بنابراین، اگر میخواهید سوپ شما غلیظتر شود، باید آن را برای مدت بیشتری بپزید.اگر قصد اضافه کردن آبلیمو به سوپ دارید، بهتر است این کار را پس از پایان پخت انجام دهید تا شیر نبرد.اضافه کردن شیر به سوپ ممکن است موجب رقیق شدن آن شود. در چنین حالتی میتوانید با اضافه کردن دو قاشق غذاخوری آرد برنج به سوپ، آن را غلیظتر کنید.برای درست کردن این سوپ میتوانید هم از جو پرک و هم جو معمولی استفاده کنید. استفاده از جو پرک به دلیل پخت سریعتر، متداولتر است. با این حال، اگر تصمیم گرفتید از جو معمولی استفاده کنید، حتما آن را چند ساعت خیس کنید.برای خوشمزهتر شدن سوپ شیر میتوانید مقداری فلفل دلمهای خرد یا رنده شده را به آن اضافه کنید.برای اینکه سوپ شیری غلیظتر و خوشمزهتر داشته باشید، میتوانید از خامه نیز استفاده کنید. برای این کار کافی است هنگام اضافه کردن شیر به آرد، مقداری خامه نیز به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که قبل از اضافه کردن مخلوط شیر و خامه به سوپ، حتما آنها را به دمای محیط برسانید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه سوپ شیر و همه نکات و فوت و فنهای آن را شرح دهیم. این سوپ به قدری مغذی و کامل است که میتواند به عنوان یک وعده غذایی سبک و سالم در وعده یا ناهار یا شام سرو شود. امیدواریم با استفاده از این دستورپخت، این سوپ خوشمزه را تهیه کنید و لذت ببرید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
ارسال دیدگاه