- 2025-03-01
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه زولبیا برای ماه رمضان؛ ترد و خوشمزه با ماندگاری بالا

مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
1 ساعت
زمان پخت
20 دقیقه
زولبیا یکی از محبوبترین شیرینیهای سنتی ایرانی برای ماه رمضان است که میتوانید به راحتی آن را در منزل آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه زولبیا برای ماه رمضان و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی خوشمزه با ماندگاری بالا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن زولبیا در خانه ابتدا باید آب و شکر را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید و بعد زعفران، گلاب و عرق هل را در آن بریزید. ماست را با نشاسته ترکیب کنید و بعد آرد الک شده را اضافه کنید.
کمی بعد جوش شیرین، گلاب و اسانس هل را نیز اضافه کنید و مواد را هم بزنید. مواد زولبیا را در قیف بریزید و بعد در روغن داغ سرخ کنید. زولبیای داغ را در شربت خنک قرار دهید تا به خوبی مزه دار شود.
رسپی این شیرینی پرطرفدار را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای زولبیا برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید۱ قاشق غذاخوریگلاب۱ قاشق غذاخوریاسانس هل۲ قطرهنشاسته گندم۵۰ گرمماست۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارکره۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارجوش شیرین۱/۴ قاشق چایخوریروغن مایعبه مقدار لازم
مواد لازم برای شربت زولبیا
مواد لازممقدار مورد نیازشکر ۲ لیوان فرانسوی دستهدارزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریگلاب۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارآب۱/۵ لیوان فرانسوی دستهدارآبلیمو۱/۲ قاشق چایخوری
مرحله اول: شکر و آب را ترکیب کنید
برای شروع باید آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس شکر را کم کم به آب اضافه کنید و با قاشق آب و شکر را هم بزنید تا شکر به طور کامل در آب حل شود.
مرحله دوم: شربت بار را آماده کنید
به آرامی شربت را هم بزنید و مراقب باشید که شربت به دیوارههای قابلمه برخورد نکند.
زمانی که شربت جوشید، زعفران دم کرده، آبلیمو و گلاب را اضافه کنید و اجازه دهید شربت به قوام برسد.
در ادامه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید این شربت خنک شود.
این شربت بعد از سرد شدن، غلظت بیشتری پیدا میکند، بنابراین آن را بیش از حد نجوشانید.
شربت را در یخچال بگذارید و به سراغ درست کردن زولبیا بروید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بامیه خانگی
مرحله سوم: کره و ماست را از یخچال خارج کنید
برای درست کردن زولبیای خانگی ابتدا باید کره و ماست را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
مرحله چهارم: ماست و نشاسته را ترکیب کنید
زمانی که ماست به دمای محیط رسید، آن را در یک کاسه بریزید و بعد نشاسته گندم را به آن اضافه کنید.
برای ۵ دقیقه با همزن دستی نشاسته و ماست را مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله پنجم: آرد را اضافه کنید
آرد را الک و بعد آن را به مخلوط ماست و نشاسته اضافه کنید. مواد را ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله ششم: همه مواد را ترکیب کنید
در این مرحله از درست کردن زولبیا برای افطار ماه رمضان باید کره نرم شده، جوش شیرین، گلاب و اسانس هل را به زولبیا اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا غلظت مواد شبیه به ماست شود.
در صورتی که مایه زولبیا غلیظ به نظر میرسد، میتوانید مقداری گلاب به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم: زولبیا را سرخ کنید
مقداری روغن در یک ماهیتابه متوسط بریزید. روغن باید به اندازهای باشد که زولبیاها به طور کامل در آن شناور شوند. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مایه زولبیا را در قیف بریزید و بعد از این که روغن کاملا داغ شد، قیف را به آرامی فشار دهید تا مایه زولبیا از آن خارج شود.
دستتان را به صورت دایرهای بچرخانید تا مایه زولبیا در روغن بریزید. بعد از درست کردن یک زولبیا، به همین روش زولبیاهای دیگر را نیز آماده کنید.
مرحله هشتم: زولبیاها را از روغن خارج کنید
بعد از این که یک سمت زولبیاها طلایی شد، باید آنها را برگردانید و بعد از این که سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید.
به مدت یک دقیقه زولبیاها را در توری قرار دهید تا روغن اضافه آنها خارج شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رنگینک برای افطاری
مرحله نهم: زولبیاها را در شربت قرار دهید
زولبیاها را به صورت گرم در شربت بار سرد قرار دهید و بعد از ۲ تا ۳ دقیقه آنها را از شربت خارج کنید و دوباره روی توری بگذارید تا شربت اضافه آنها خارج شود.
مرحله دهم: زولبیاها را سرو کنید
در آخرین مرحله از درست کردن زولبیا با نشاسته و ماست باید زولبیاها را در ظرف مناسب بچینید.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و بعد آن را در یخچال بگذارید و بعد به صورت خنک سرو کنید.
پفکی شدن زولبیا
برای پفکی شدن زولبیا بازاری با بافت ترد و شکننده حتما از مقداری جوش شیرین در مایه زولبیا استفاده کنید. اگر با استفاده از جوش شیرین در شیرینی مخالف هستید، پیشنهاد میشود بیکینگ پودر را جایگزین کنید.
به خاطر داشته باشید که بعد از اضافه کردن بیکینگ پودر به مایه زولبیا نباید آن را زیاد هم بزنید، زیرا هم زدن موجب از بین رفتن خاصیت بیکینگ پودر میشود.
یک روش دیگر برای ترد شدن زولبیاها این است این که روی ظرف مایه زولبیا را با پلاستیک بپوشانید و حدود ۳۰ دقیقه تا چند ساعت آن را در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کند و بعد زولبیاها ها را آماده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه محلبی کاراملی برای ماه رمضان
دلیل نرم شدن زولبیا
نرم شدن زولبیا دلایل مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به رقیق بودن شربت زولبیا، قرار دادن زولبیاهای سرخ شدن روی هم و همچنین داغ بودن شربت در زمان اضافه کردن به زولبیاها اضافه کرد.
از طرف دیگر قرار دادن زولبیاهای گرم در ظرف در بسته نیز موجب خمیری شدن بافت آن میشود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه زولبیا
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن زولبیا برای ماه رمضان اشاره شده است، با ما همراه باشید.
اگر به قیف شیرینی پزی دسترسی ندارید، میتوانید مایه زولبیا را در ظرف سس خوری بریزید و آماده کنید.زولبیا یک شیرینی پر کالری و شیرین است که هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۴۵۰ کالری دارد و از همین رو بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید. هر چقدر شهد این شیرینی کمتر باشد، کالری و قند آن نیز کمتر میشود.اضافه کردن آبلیمو به شربت زولبیا موجب افزایش ماندگاری آن میشود و از شکرک زدن شربت نیز جلوگیری میکند.برای سرخ کردن زولبیا حتما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.برای این که زولبیا خانگی شما خوش عطر و طعم شود، حتما از گلاب باکیفیت استفاده کنید.غلظت شربت زولبیا باید مثل عسل باشد. بهتر است شربت را برای حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید تا بیش از حد سفت نشود.زولبیا را تا زمانی که داغ است، در شربت بیندازید تا شهد به خوبی به آن جذب شود.در زمان سرخ کردن زولبیاها، شعله گاز باید روی حرارت ملایم تنظیم شود.هر بار قبل از برداشتن مواد زولبیا باید آن را مجدد هم بزنید تا یکدست شود.برای سرخ کردن زولبیا باید از ماهیتابه گود و کوچک استفاده کنید.برای تزیین زولبیا خانگی میتوانید مقداری پودر پسته و بادام یا گل محمدی خشک شده روی آن بریزید.شل بودن شربت زولبیا موجب نرم شدن بافت شیرینی میشود.برای درست کردن زولبیا با آرد گندم میتوانید به جای ترکیب آرد و نشاسته تنها از آرد گندم نیز استفاده کنید.غلظت خمیر زولبیا باید شبیه به ماست باشد.ماستی که برای درست کردن زولبیا استفاده میکنید، نباید خیلی غلیظ یا خیلی آبکی باشد.برای درست کردن زولبیا خانگی بهتر است به جای پودر نشاسته از دانههای درشت نشاسته استفاده کنید.یکی از مهمترین نکاتی که بر کیفیت زولبیا برای افطار ماه رمضان موثر است، استفاده از نشاسته تازه است. در صورتی که نشاسته تازه نباشد، زولبیا به خوبی پف نمیکند.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه زولبیا برای ماه رمضان و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیرینی خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه