طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای 3-4 نفر زمان آماده‌سازی 2-3 ساعت زمان پخت 45-60 دقیقه رولت گوشت یکی از غذاهای بسیار شیک و…

مناسب برای

3-4 نفر

زمان آماده‌سازی

2-3 ساعت

زمان پخت

45-60 دقیقه

رولت گوشت یکی از غذاهای بسیار شیک و جذابی است که محبوبیت زیادی در لیست غذاهای مجلسی دارد. این غذای پرطرفدار به روش‌های مختلف و با مواد اولیه متنوعی آماده می‌شود. ترکیب این رولت گوشت در کنار جعفری تازه و گردو طعم بسیار منحصر به فرد و متفاوتی دارد که توجه هر کسی را به خود جلب می‌کند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای آماده سازی این رولت جذاب، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز، سیر و ادویه‌ها به خوبی ورز دهید تا یکدست شود. سپس مایه گوشت را روی یک سطح صاف پهن کنید و مواد میانی شامل جعفری، گردو و زرشک را روی آن پخش کنید.

در مرحله بعد، گوشت را با دقت رول کنید، آن را سرخ کنید و در نهایت داخل یک سس خوش‌طعم گوجه‌ای بپزید تا کاملاً مغزپخت و لذیذ شود. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای رولت گوشت با جعفری و گردو برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوساله و گوسفند)500 گرمپیاز2 عددسیر2 حبهرب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوریجعفری تازه خرد شده3 قاشق غذاخوریگردوی خرد شده2 قاشق غذاخوریزرشک3 قاشق غذاخوریپودر سوخاری2 قاشق غذاخوریتخم مرغ1 عدد (اختیاری، برای انسجام بهتر)نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز و سیر را آماده کنید

پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک رنده ریز یا خردکن آن‌ها را کاملاً له و پوره کنید.

پوره پیاز را در صافی کوچکی بریزید و آب اضافی آن را به خوبی بگیرید. گرفتن آب اضافی پیاز موجب انسجام رولت شما می‌شود.

سیرها را پس از شستن و پوست گرفتن له و پوره کنید و به پوره آب گرفته شده پیاز بیفزایید.

مرحله دوم: مایه گوشتی را آماده کنید

ترکیب پوره پیاز و سیر را در کاسه بزرگی بریزید. گوشت چرخ‌کرده، پودر سوخاری، یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید.

اگر برای انسجام بیشتر مایه گوشت نگران هستید، می‌توانید یک عدد تخم‌مرغ نیز در این مرحله به مواد اضافه کنید.

۵-۷ دقیقه با دست مواد گوشتی را به خوبی با هم ورز دهید تا مایه گوشت حالت چسبناک و یکدست پیدا کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت مرغ با عسل و زردآلو

مرحله سوم: مایه گوشتی را شکل دهید

یک کیسه فریزر یا سلفون را از وسط باز و روی سطح کار خود پهن کنید.

سطح کیسه فریزر را با مقدار خیلی کمی آب یا روغن مرطوب کنید تا گوشت به آن نچسبد.

مایه گوشت آماده شده را روی کیسه فریزر قرار دهید و با دست یا وردنه شروع به پهن کردن آن کنید. سعی کنید گوشت را با ضخامت یکسان پهن کنید.

مرحله چهارم: مواد میانی را آماده کنید

جعفری تازه و ساطوری شده، گردوهای خرد شده و زرشک شسته شده را به طور یکنواخت روی سطح گوشت پخش کنید.

دقت کنید که از لبه‌های گوشت حدود دو سانتی‌متر فاصله بگذارید تا هنگام رول کردن، مواد میانی بیرون نریزند.

مرحله پنجم: گوشت را رول کنید

با کمک کیسه فریزری که در زیر گوشت قرار دارد، از یک طرف شروع به رول کردن گوشت کنید.

همزمان با رول کردن، با دست به آرامی آن را فشرده کنید تا هیچ فضای خالی در داخل رولت باقی نماند.

پس از اینکه رول کردن به پایان رسید، دو سر رولت را با دست ببندید و آن را کمی روی سطح کار بغلتانید تا شکلی کاملاً استوانه‌ای و یکدست پیدا کند.

مرحله ششم: رولت را در یخچال بگذارید

برای اطمینان بیشتر، رولت آماده شده را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و برای سرخ کردن آماده‌تر شود.

مرحله هفتم: رولت را سرخ کنید

تابه مناسبی را انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید. اجازه دهید روغن روی حرارت متوسط کاملاً داغ شود.

سپس رولت گوشت را با احتیاط داخل تابه قرار دهید. آن را از همه طرف به خوبی سرخ کنید تا سطح گوشت طلایی و برشته شود.

این کار علاوه بر ایجاد یک رنگ زیبا، باعث می‌شود رولتی آبدار و نرم داشته باشید. پس از سرخ شدن، رولت را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله هشتم: سس رولت را آماده کنید

در همان تابه، دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی بریزید و آن را تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود.

سپس مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و حدود دو لیوان آب جوش به تابه بیفزایید. سس را هم بزنید تا یکدست شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت گوشت و پسته

مرحله نهم: رولت را در سس بپزید

حالا رولت‌های سرخ شده را با دقت به تابه حاوی سس برگردانید.

حرارت را کم کنید، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید رولت به مدت ۴۵-۶۰ دقیقه در سس به آرامی بپزد و کاملاً مغزپخت شود.

در این مدت، هر از گاهی با یک قاشق از سس روی رولت بریزید تا سطح آن خشک نشود و طعم سس به خورد آن برود.

مرحله دهم: رولت را تزیین و سرو کنید

پس از گذشت زمان پخت، رولت را با احتیاط از سس خارج کنید و در ظرف سرو قرار دهید.

اجازه دهید رولت حدود ۱۰ دقیقه استراحت کند، سپس با یک چاقوی تیز آن را به صورت حلقه‌ای برش بزنید. با سس درون قابلمه اطراف رولت را تزیین کنید.

این غذای لذیذ را می‌توانید به همراه برنج زعفرانی، پوره سیب‌زمینی یا نان سرو و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم رولت گوشت اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

استفاده از کیسه فریزر به شما کمک می‌کند تا هم گوشت را راحت‌تر پهن کنید و هم در انتهای کار، آن را بدون دردسر و ترک خوردن رول کنید.یکسان بودن ضخامت گوشت رولت در تمام نقاط باعث می‌شود رولت شما هنگام پخت، ظاهری زیباتر داشته باشد و به صورت یکنواخت بپزد.برای مواد میانی رولت می‌توانید از مواد دیگری مانند قارچ تفت داده شده، فلفل دلمه‌ای نگینی، هویج پخته و نگینی شده، تخم‌مرغ آب‌پز، آلو بخارا یا حتی پنیر پیتزا نیز استفاده کنید.برای داشتن یک رولت لذیذ و نرم، بهتر است از مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید. چربی گوشت گوسفندی به لطافت بافت رولت کمک می‌کند.گرفتن آب پیاز رنده شده و ورز دادن کافی گوشت، دو عامل اصلی برای جلوگیری از وا رفتن رولت هستند.استفاده از کمی پودر سوخاری یا یک عدد تخم‌مرغ نیز به انسجام آن کمک می‌کند.به جای پختن در تابه، می‌توانید رولت را در فر نیز بپزید. رولت سرخ شده را در یک ظرف مناسب فر قرار دهید، سس را روی آن بریزید، روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و آن را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت یک ساعت بپزید. در ۱۵ دقیقه پایانی، فویل را بردارید تا روی رولت نیز کمی برشته شود.خودتان را به جعفری و گردو محدود نکنید. می‌توانید از ترکیباتی مانند قارچ تفت داده شده، و یا انواع پنیر برای داخل رولت استفاده کنید.حتماً اجازه دهید رولت پخته شده حداقل ۱۰ دقیقه قبل از برش زدن استراحت کند. این کار باعث می‌شود رولت شما خرد نشود و برش‌های تمیزی داشته باشید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این رولت خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر