- 2025-11-19
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، نکات آشپزی
طرز تهیه دیپ گلکلم و گردو؛ پیشغذای سالم و خوشمزه
مناسب برای
12 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
35 دقیقه
دیپها یکی از بهترین پیشغذاها هستند که به راحتی آماده میشوند و با ظاهر اشتها برانگیز و طعمهای متفاوت، میتوانند سفره شما را در مهمانیها رنگینتر کنند. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه دیپ گلکلم و گردو آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده کردن این دیپ خوشمزه، گلکلم و سیر را در فر بپزید و همزمان گردوها را بخیسانید. سپس سیر پخته و گردو را پوره کنید.
گلکلم، ارده، آب لیمو، ادویهها و آب گرم را اضافه کرده و در غذاساز بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. در حین کار روغن زیتون را آرام اضافه کنید. نمک و فلفل را اندازه کرده و دیپ را سرو کنید.
در ادامه با طرز تهیه دیپ گلکلم و گردو به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای دیپ گلکلم و گردو برای 12 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازمغز گردو۱ فنجانگلکلم خرد شده۶ فنجانسیر۵ حبهروغن زیتون۱/۳ فنجاننمک۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوریارده۱/۳ فنجانآب لیمو۲ قاشق غذاخوریزیره آسیاب شده۳/۴ قاشق چایخوریسماق۱/۲ قاشق چایخوری
مرحله اول: فر را گرم کنید
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و بگذارید گرم شود.
مغز گردوها را در یک کاسه بریزید و روی آن آب اضافه کنید تا کاملا روی گردوها را بپوشاند.
گردوها را کنار بگذارید تا در مدت زمانی که شما بقیه رسپی را آماده میکنید، خیس بخورند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی
مرحله دوم: گلکلمها را در فر بگذارید
حبههای سیر را در یک تکه فویل آلومینیومی بپیچید و آن را در گوشه سینی فر قرار دهید.
بقیه سینی فر را با تکههای گلکلم پر کنید. گلکلمها را به یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه آغشته کنید.
توجه داشته باشید که گلکلمها نباید روی هم انباشته شوند و باید فقط یک لایه از برشهای گلکلم در سینی قرار گیرد.
سینی را در فر بگذارید و اجازه دهید ۳۵ دقیقه گلکلمها در فر بپزند. طی مدت زمان پخت، چند بار گلکلمها را زیر و رو کنید.
مرحله سوم: سیر را پوره کنید
اجازه دهید گلکلمها همدمای محیط شوند. سیرها را از فویل بیرون آورده و پوستشان را جدا کنید، سپس آنها را در غذاساز بریزید تا پوره شوند.
گردوها را آبکش کنید و سپس آنها را هم به غذاساز اضافه کنید تا بافتی کاملا خمیری پیدا کنند.
مرحله چهارم: گلکلمها را پوره کنید
بعد از پوره شدن گردو و سیر، گلکلم، ارده، آب لیمو، زیره، سماق، نمک و ⅓ فنجان آب جوشیده گرم را به غذاساز اضافه کنید و آن را روشن کنید تا دیپ کاملا یکدست شود. این کار به نزدیک به 2 دقیقه زمان نیاز دارد.
در طول این 2 دقیقه و در حین این که غذاساز روشن است، به آرامی ⅓ فنجان روغن زیتون را هم به مواد دیپ اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گواکاموله (دیپ آووکادو) مکزیکی
مرحله پنجم: دیپ را سرو کنید
نمک و فلفل دیپ را اندازه کنید و سپس آن را به ظرف مناسب برای سرو انتقال دهید. بهتر است این دیپ به صورت همدمای محیط سرو شود.

نکات و فوتوفن های طرز تهیه دیپ گلکلم و گردو
در هنگام آماده کردن دیپ گلکلم لازم است نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
میتوانید روی این دیپ را با جعفری خرد شده و مغز گردو تزئین کنید.میتوانید این دیپ را تا 3 روز در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری کنید.میتوانید این دیپ را به صورت سرد هم سرو کنید.آب گرم را کم کم اضافه کنید تا دیپ به غلظت مناسب برسد.دیپ گلکلم و گردو را میتوانید در کنار نان پیتا، نان چیپسی، تردیلا، انواع سوخاری و برشهای سبزیجات سرو کنید.میتوانید از این دیپ در انواع ساندویچ هم استفاده کنید؛ به این صورت که یک لایه از این دیپ را روی نان بمالید و سپس باقی اجزا ساندویچ را در آن قرار دهید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه دیپ گلکلم و گردو آشنا شدیم. میتوانید این دیپ را به عنوان پیشغذا، میان وعده یا حتی به عنوان سس در ساندویچ مورد استفاده قرار دهید.
منبع: dishingouthealth

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.

ارسال دیدگاه