- 2025-06-25
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه دَمی برگ مو؛ طعمی فراموششده از سفرههای مادربزرگ

مناسب برای
3 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت و نیم
اگر طعم برگ مو را دوست دارید اما تصور میکنید تنها غذایی که میتوان با آن آماده کرد دلمه است، باید دمی برگ مو را هم امتحان کنید. این غذا یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که طعم بینظیری دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه دمی برگ مو آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذا، برگ موها را بشویید و به صورت نوارهای نازک خرد کنید. پیازها را نگینی خرد کنید و در یک ماهیتابه تفت دهید. وقتی پیازها کاراملی شدند برگ موهای نواری خرد شده را هم اضافه کنید.
یک استکان آب به همراه زعفران غلیظ دم شده به ماهیتابه اضافه کنید و در آن را بگذارید تا آبش کشیده شود. برنج را آبکش کنید. کف قابلمهای که برای دم گذاشتن برنج در نظر گرفتهاید یک لایه سیب زمینی حلقه حلقه برای تهدیگ بگذارید و روی آن یک لایه برگ مو قرار دهید.
برنج آبکش و ترکیب پیاز و برگ مو را لایه لایه در قابلمه بریزید و بگذارید 45 دقیقه دم بکشد. در ادامه با طرز تهیه این دمی به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای دمی برگ مو برای 3 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرگ مو200 گرمبرنج2 پیمانهروغنبه میزان لازمپیاز2 عدد بزرگزعفران دم کرده غلیظ2 قاشق غذاخوریسیب زمینی2 عددنمکبه میزان لازم
مرحله اول: برگ مو را آماده کنید
برگ موهای شسته شده را به صورت نوارهای نازک خرد کنید. 2 یا 3 عدد برگ مو را خرد نکنید و کنار بگذارید. پیازها را هم به صورت نگینی خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمی بلغور جو تهرانی
مرحله دوم: پیازها را تفت دهید
پیازهای نگینی را در یک ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید. وقتی پیازها کاملا کاراملی شدند نوارهای برگ مو را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
زعفران دم کرده، نمک و یک استکان آب جوش را هم به آن اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا برگ مو و پیاز با هم بپزند و آبشان کشیده شود.
مرحله سوم: برنج را آبکش کنید
برنجی را که از قبل خیس کردهاید، در آب جوش و نمک بریزید و هنگامی که نیمپز شد آن را آبکش کنید.
سپس سیبزمینی را پوست بگیرید و آن را حلقه حلقه کنید.
سیبزمینیهای حلقه شده را به همراه روغن در کف قابلمهای که برای دم گذاشتن برنج در نظر گرفتهاید، بچینید.
مرحله چهارم: مواد را لایه لایه بریزید
روی یک لایه حلقه سیبزمینی که در کف قابلمه چیدهاید، 2 یا 3 عدد برگ مو کامل بگذارید تا کاملا روی ته دیگ سیبزمینی را بپوشاند.
یک لایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن بخشی از ترکیب پیاز و برگ مو پخته که آبشان کشیده شده و روغن انداختهاند بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی
مرحله پنجم: برنج را دم بگذارید
لایهها را تکرار کنید تا همه مواد به پایان برسند. روی در قابلمه دمکنی بگذارید و اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم با شعلهپخش کن، 45 دقیقه بماند و خوب دم بکشد.
بعد از 45 دقیقه دمی برگ مو را در ظرف مورد نظر بریزید و آن را به همراه ته دیگ سیبزمینی سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دمی برگ مو
برای آماده کردن یک دمی برگ مو بی نقص بهتر است موارد و نکات زیر را هم رعایت کنید:
میتوان این دمی را با گوشت قرمز یا سفید هم آماده کرد.میتوانید قبل از بستن درب قابلمه کمی زعفران دم شده بیشتر هم روی برنج بریزید و سپس بگذارید دم بکشد.اگر دوست دارید ته دیگ شما کاملا برشته شود، قبل از ریختن دیگر مواد روی ته دیگ سیبزمینی، قابلمه را چند دقیقه روی حرارت زیاد بگذارید تا یک طرف ته دیگ خودش را بگیرد.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه دمی برگ مو آشنا شدیم. این دمی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که میتوانید طعم آن را به سفره خود بازگردانید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه