طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان با 8 طعم جذاب + بهترین زمان مصرف
دمنوشهای گیاهی در زندگی امروزی جایگاه ویژهای به خود اختصاص دادهاند. هر دمنوش بر اساس مواد اولیهای که در آن استفاده میشود، دارای خواص و فوایدی است.
دمنوش گل گاو زبان یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین دمنوشهایی است که میتوانید به راحتی آن را در خانه با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا گلهای گاوزبان را بشویید. آب را به جوش آورید و گلهای گاوزبان را به آن اضافه کنید. دمنوش را در قوری بریزید و روی بخار کتری ۱۰-۱۵ دقیقه گذارید تا دمنوش آماده سرو و میل کردن شود. سپس آن را از صافی رد کنید و در فنجان سرو بریزید. رسپی این دمنوش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دمنوش گل گاوزبان
گل گاوزبان ۲ قاشق غذاخوریآب ۲ لیوانعسل طبیعی ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان
مدت زمان آماده سازی: ۲۵-۳۰ دقیقهمناسب برای: ۱-۲ نفردرجه سختی: آسان
مرحله اول: آمادهسازی گلهای گاوزبان
گلهای گاوزبان را به دقت بشویید تا هرگونه آلودگی یا گرد و غبار از آنها پاک شود.
گلهای شسته شده را در آبکش کوچکی بریزید و زمان دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش خار مریم
مرحله دوم: جوشاندن آب
آب را درون کتری بریزید و آن را به نقطه جوش رسانید.
برای شفافتر شدن نوشیدنی میتوانید از آب معدنی استفاده کنید.
مرحله سوم: افزودن گلهای گاوزبان به آب جوش
پس از به جوش آمدن آب، آن را در قوری بریزید.
گلهای گاوزبان را به آن اضافه کنید و درب قوری را ببندید.
قوری را روی کتری در حال جوش گذارید و ۱۰-۱۲ دقیقهای زمان دهید تا گلها در آب جوش بماند و عصاره خود را آزاد کنند.
مرحله چهارم: صاف کردن دمنوش
پس از گذشت زمان اعلام شده، قوری را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمنوش به مدت ۲ دقیقه دیگر دم بکشد. این کار باعث میشود طعم گلهای گاوزبان به خوبی در آب نفوذ کند.
سپس دمنوش را از صافی عبور دهید تا گلهای گاوزبان جدا شوند و تنها مایع صاف و خوشطعم باقی بماند.
مرحله پنجم: سرو و افزودن طعمدهندهها (اختیاری)
دمنوش صاف شده را در فنجان های سرو بریزید.
اگر تمایل دارید، میتوانید به دمنوش خود عسل طبیعی اضافه کنید.
۸ دمنوش محبوب و مفید با گل گاو زبان
شما با ترکیب مواد خوراکی دیگر به دمنوش گل گاو زبان میتوانید طعمهای متفاوت و جذابی خلق کنید. در ادامه چند دمنوش ترکیبی را به همراه خواصشان توضیح خواهیم داد.
۱- دمنوش گل گاوزبان با چای سبز
یک قاشق چایخوری چای سبز و یک قاشق چایخوری گل گاوزبان را در قوری آب جوش بریزید. تا دمنوشی قوی و پرخاصیت به دست آورید.
۲- دمنوش گل گاوزبان با نعناع تازه
نعناع تازه به دمنوش گل گاوزبان طعمی خنک و خوشایند میدهد و حس تازگی بیشتری ایجاد میکند. چند برگ نعناع تازه را همراه با گلهای گاوزبان به آب جوش اضافه کنید.
۳- دمنوش گل گاوزبان با زنجبیل
زنجبیل خواص ضد التهابی دارد و به دمنوش طعمی تند و گرم میدهد. یک برش کوچک زنجبیل تازه را پوست بگیرید و به دمنوش گل گاوزبان اضافه کنید.
۴- دمنوش گل گاوزبان با لیمو ترش
افزودن آب لیمو ترش به دمنوش گل گاوزبان، طعمی تازه و ترش به آن میبخشد. بعد از دم کشیدن دمنوش، نصف عدد لیمو ترش را آب بگیرید و به دمنوش اضافه کنید. میتوانید مقداری عسل نیز برای شیرینی بیشتر اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش پونه و به لیمو
۵- دمنوش گل گاوزبان با دارچین
دارچین به دمنوش گل گاوزبان، عطر و طعم گرم و دلپذیری میبخشد و به عنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی عمل میکند. یک قطعه کوچک دارچین را به همراه گلهای گاوزبان در قوری آب جوش گذارید.
۶- دمنوش گل گاوزبان با بابونه
یک قاشق چایخوری گل بابونه خشک شده را به همراه گل گاوزبان به آب جوش اضافه کنید. ترکیب گل گاوزبان و بابونه باعث ایجاد یک دمنوش آرامبخش و خوابآور میشود.
۷- دمنوش گل گاوزبان با سیب و دارچین
یک سیب کوچک را برش بزنید و همراه دارچین و گل گاوزبان به آب جوش اضافه کنید. سیب و دارچین، طعمی میوهای و گرم به دمنوش میبخشد که برای فصلهای سرد مناسب است.
۸- دمنوش گل گاوزبان با هل
هل به دمنوش گل گاوزبان طعمی معطر و خاص میبخشد و خواص ضد میکروبی آن را افزایش میدهد. سه دانه هل را به همراه گل گاوزبان به آب جوش اضافه کنید.
بهترین زمان مصرف دمنوش گل گاوزبان کی است؟
خوردن این دمنوش در زمانهای متفاوت میتواند فواید مختلفی برایتان داشته باشد.
خوردن این دمنوش در صبح میتواند شروعی سالم و انرژیبخش برای روزتان باشد. این دمنوش سیستم گوارش را فعال میکند که برای شروع یک روز پرانرژی بسیار مفید است.اگر دمنوش گل گاو زبان را بعد از وعدههای غذایی مصرف کنید، به هضم راحتتر غذا کمک میکند و از بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ جلوگیری میکند.اگر این دمنوش را قبل از خواب میل کنید به آرامش سیستم عصبی کمک میکند و خواب بهتری را برایتان به ارمغان میآورد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن دمنوش گل گاوزبان اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
گل گاو زبان را از عطاریهای معتبر خریداری کنید. کیفیت و تازگی گلها در طعم دمنوش شما تأثیر زیادی دارند.قبل از استفاده، گلهای گاوزبان را به خوبی بشویید تا از هرگونه آلودگی پاک شوند.آب را کاملاً به جوش آورید تا دمنوش به خوبی دم بکشد.بیش از حد دم کشیدن میتواند طعم تلخ دمنوش را ایجاد کند، بنابراین زمان دم کشیدن را رعایت کنید.دمنوش را در حالت گرم سرو کنید تا خواص آرامبخش آن به خوبی احساس شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی مجله اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این دمنوش گل گاوزبان خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه این دمنوش گل گاوزبان از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه