طرز تهیه دمنوش مرزنجوش+ بهترین زمان مصرف
مناسب برای
1 نفر
زمان آمادهسازی
2-5 دقیقه
زمان پخت
10-15 دقیقه
دمنوش مرزنجوش یکی از نوشیدنیهای سنتی و محبوب ایرانی است که علاوه بر فواید فراوان، طعم و عطر بینظیرش موجب محبوبیت آن شده است. این دمنوش به راحتی و با مواد اولیه ساده و در دسترسی در خانه قابل آماده سازی است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه این دمنوش مقوی را آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی دمنوش مرزنجوش، ابتدا قوری را با آب گرم آماده کنید. سپس یک قاشق مرزنجوش را در قوری بریزید، آب داغ اضافه کنید و قوری را روی بخار کتری بگذارید تا دم بکشد.
سپس دمنوش را از صافی رد کنید و در فنجان بریزید. در صورت تمایل، با عسل شیرین کرده و به صورت گرم سرو کنید. رسپی این دمنوش مقوی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دمنوش مرزنجوش برای ۱ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازمرزنجوش۱ قاشق غذاخوریآب داغ۱ پیمانهعسلبه میزان دلخواه
مرحله اول: قوری را آماده کنید
کمی آب داغ در قوری بریزید و قوری را بچرخانید تا کف و دیوارههای آن با آب داغ گرم شود.
سپس آب را بریزید و تا دیوارههای قوری داغ است به سراغ مرحله بعد روید.
مرحله دوم: دمنوش را دم کنید
یک قاشق غذاخوری مرزنجوش را در قوری بریزید. آب داغ را به آن اضافه کنید و درب قوری را ببندید.
قوری را روی بخار کتری بگذارید و ۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا دمنوش شما دم بکشد.
توجه داشته باشید دمنوش زمان بیشتری روی بخار کتری نماند؛ زیرا ممکن است تلخ و رنگ آن تیره شود.
این مدت زمان کافی است تا مرزنجوش به خوبی عطر و طعم خود را به آب منتقل کند و دمنوش شما آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش بابونه
مرحله سوم: دمنوش را از صافی رد کنید
پس از دم کشیدن، دمنوش مرزنجوش را از صافی کوچکی رد کنید و در فنجان سرو بریزید.
با این کار ذرات خشک گیاه از آن جدا میشود و دمنوشی صاف و شفافی حاصل میشود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: به دلخواه دمنوش را شیرین کنید
به مقدار دلخواه عسل به نوشیدنی اضافه کنید و دمنوش جذابتان را گرم سرو کنید.
میزان عسل میتواند بسته به ذائقه شما متفاوت باشد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دمنوش مرزنجوش
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم دمنوش مرزنجوش اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از برگهای تازه و با کیفیت مرزنجوش استفاده کنید تا طعم و عطر بهتری به دمنوش شما ببخشند.چند قطره آب لیمو به دمنوش اضافه کنید تا طعم ترش و تازهتری به آن بدهید.میتوانید از شیرینکنندههایی مانند شیره انجیر به جای عسل استفاده کنید.دمنوش را بلافاصله پس از دم کشیدن سرو کنید تا طعم و عطر آن به خوبی حفظ شود.دمنوش را حتماً از صافی رد کنید تا از وجود ذرات اضافی جلوگیری شود و نوشیدنی شما صاف و شفاف باشد.میتوانید کمی دارچین یا هل به دمنوش اضافه کنید تا طعم آن غنیتر شود.بسته به ذائقه خود میزان عسل را تنظیم کنید تا دمنوش به میزان مطلوب شیرین باشد.برای آماده سازی دمنوش با کیفیتتر، از آب تصفیه شده استفاده کنید تا طعم بهتر و عطر بهتری داشته باشد.اگر برگهای مرزنجوش تازه در دسترس نیست، میتوانید از برگهای خشک استفاده کنید که طعم متفاوت و خاصی به دمنوش میدهند.برای زیبایی و طعم بهتر، میتوانید کمی نعناع تازه خرد شده روی دمنوش بپاشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش بهار نارنج
بهترین زمان مصرف دمنوش مرزنجوش
بهترین زمان برای مصرف دمنوش مرزنجوش به هدف و نیاز شما بستگی دارد. به طور کلی بهترین زمان مصرف این دمنوش به شرح زیر است:
اگر به دنبال شروع روز با انرژی بیشتر هستید، صبحها بهترین زمان برای نوشیدن این دمنوش جادویی است. این دمنوش میتواند متابولیسم بدن را تقویت کند و هضم را بهبود بخشد.میل کردن این دمنوش بعد از وعدههای غذایی نیز به هضم غذا کمک میکند و از احساس سنگینی معده جلوگیری میکند.نوشیدن یک فنجان از این دمنوش در عصرها یا قبل از خواب، میتواند به کاهش استرس، آرامش ذهن و بهبود کیفیت خواب کمک کند.مصرف این دمنوش، ۳۰ دقیقه قبل از خواب باعث میشود بدن و ذهن برای یک خواب عمیقتر و راحتتر آماده شوند.به علاوه در مواقعی که نیاز به تمرکز یا کاهش استرس دارید، یک فنجان دمنوش مرزنجوش میتواند گزینهای مناسب باشد.
توصیه میشود روزانه ۱ تا ۲ فنجان از این دمنوش میل کنید. با رعایت این زمانها، میتوانید از خواص آرامشبخش و مقوی این دمنوش بهرهمند شوید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دمنوش خوشمزه را آماده و میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه دمنوش مرزنجوش از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه