طرز تهیه دمنوش خاکشیر + بهترین زمان مصرف

مناسب برای 1-2 نفر زمان آماده‌سازی 8-10 دقیقه زمان پخت 10-15 دقیقه دمنوش ها جز یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدار…
طرز تهیه دمنوش خاکشیر + بهترین زمان مصرف

مناسب برای

1-2 نفر

زمان آماده‌سازی

8-10 دقیقه

زمان پخت

10-15 دقیقه

دمنوش ها جز یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدار ترین نوشیدنی‌ها به خصوص در فصول سرد سال هستند. در این میان دمنوش خاکشیر یکی از دمنوش‌های طبیعی و مفید است که علاوه بر طعم جذاب و ظاهر زیبا، خواص زیادی برای سلامتی دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دمنوش خاکشیر را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی این دمنوش ابتدا خاکشیر را خوب بشویید سپس در آب جوش بریزید. بعد از این که آب خاکشیر به خوبی رنگ داد، شکر یا عسل را به آن اضافه کنید.

برای افزودن طعم بهتر، می‌توان از گلاب یا لیمو استفاده کنید. دمنوش جذابتان را در فنجان سرو بریزید و میل کنید. رسپی این دمنوش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای دمنوش خاکشیر برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازخاکشیر ۱-۲ قاشق غذاخوری آب ۱-۲ لیوانشکر یا عسل به مقدار دلخواهگلاب و لیموترش (اختیاری)

مرحله اول: خاکشیر را بشویید

خاکشیر را در کاسه مناسبی بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید.

کمی زمان دهید تا ذرات معلق و گرد و غبار به سطح آب بیایند سپس به آرامی آب روی خاکشیر را دور بریزید. این کار را چندین بار انجام دهید تا تمام ذرات و ناخالصی‌های خاکشیر گرفته شود.

اگر الک یا صافی بسیار ریز دارید می‌توانید از آن برای شستن خاکشیر کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش زیره

مرحله دوم: خاکشیر را بجوشانید

پس از شستشو، خاکشیر را در یک قابلمه بریزید و ۲ لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا آب به جوش آید.

پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید خاکشیر به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب جوش بماند تا رنگ و خواص آن به طور کامل به آب منتقل شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: دمنوش را سرو کنید

زمانی که خاکشیر به خوبی در آب جوش دم کشید و رنگ آب تغییر کرد، آن را از روی حرارت بردارید.

در فنجان‌های سرو بریزید و به دلخواه با گلاب، لیمو ترش، عسل یا شکر میل کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش خاکشیر

بهترین زمان مصرف دمنوش خاکشیر معمولاً صبح زود یا عصر است. میل کردن این دمنوش در صبح، می‌تواند به عنوان یک نوشیدنی آرامش‌بخش و پاک‌کننده برای دستگاه گوارش عمل کند و به هضم بهتر غذا کمک کند.میل کردن دمنوش خاکشیر برای عصر هم زمان مناسبی است، زیرا خاصیت آرام‌بخشی آن می‌تواند به کاهش استرس روزانه کمک کند و به خواب بهتر شبانه منجر شود.اگر به دنبال بهبود هضم غذا یا رفع مشکلات گوارشی هستید، می‌توانید بعد از وعده‌های غذایی آن را مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: خواص شگفت‌انگیز خاکشیر و تاثیرات آن بر افراد مختلف

دمنوش خاکشیر با طعم‌های دیگر

در ادامه می‌توانید با طعم‌های دیگر محبوب و پرطرفدار دمنوش خاکشیر آشنا شوید.

دمنوش بارهنگ و خاکشیر: خاکشیر و برگ بارهنگ را در آب جوش بریزید، اجازه دهید دم بکشد، سپس از صافی دمنوش را رد کنید و به دلخواه با شکر یا عسل سرو کنید.دمنوش عناب و خاکشیر: عناب و خاکشیر را در آب جوش بریزید، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دمنوش دم بکشد سپس آن را از صافی رد کنید و در فنجان‌های سرو بریزید.دمنوش خاکشیر با لیمو عمانی: خاکشیر را در آب جوش بریزید، لیمو عمانی را به آن اضافه کنید، ۱۰ دقیقه دم کنید. پس از صاف کردن دمنوش آن را به دلخواه شیرین و میل کنید.دمنوش سماق و خاکشیر: خاکشیر و سماق را در آب جوش بریزید، بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد، پس از صاف کردن دمنوش، عسل را اضافه و میل کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش خاکشیر

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه دمنوش خاکشیر

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن دمنوش خاکشیر اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

حتماً خاکشیر را به خوبی بشویید تا از هرگونه آلودگی پاک شود.اگر از عسل استفاده می‌کنید، آن را پس از برداشتن دمنوش از روی حرارت اضافه کنید تا خواص آن حفظ شود.اگر دمنوش خاکشیر شما خیلی شیرین شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود.افزودن کمی گلاب به دمنوش، طعم و عطری خاص به آن می‌دهد.برای افرادی که به طعم ترش علاقه دارند، استفاده از لیمو ترش بسیار مناسب است.دمنوش خاکشیر برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مفید است.این دمنوش به عنوان یک نوشیدنی آرام‌بخش و ضد التهاب برای افراد پر استرس بسیار مناسب است.برای افزایش خواص دمنوش، می‌توانید به آن مقداری زنجبیل تازه رنده شده اضافه کنید.دمنوش خاکشیر را در حرارت کم بپزید تا خواص آن حفظ شود.برای بهبود طعم، می‌توانید از دارچین نیز در دمنوش خاکشیر استفاده کنید.برای آماده سازی دمنوش، از آب جوش استفاده کنید تا خواص خاکشیر به طور کامل به دمنوش منتقل شود.می‌توانید برای شیرین کردن دمنوش، از عسل به جای شکر استفاده کنید.این دمنوش برای کاهش التهابات و بهبود هضم غذا مفید است.می‌توانید این دمنوش را به عنوان یک نوشیدنی طبیعی و کم کالری برای کاهش وزن مصرف کنید.برای طعم‌دهی بیشتر، می‌توانید از چند برگ نعناع تازه در دمنوش استفاده کنید.دمنوش خاکشیر را همیشه به صورت داغ مصرف کنید تا بیشترین تأثیر را داشته باشد.به منظور جلوگیری از ایجاد طعم تلخ، مدت زمان دم کردن خاکشیر نباید زیاد باشد.

 

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این دمنوش خاکشیر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه دمنوش خاکشیر از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر