طرز تهیه دلمه کلم‌پیچ (کلم‌برگ) + نکات و فوت‌وفن‌ ها

دلمه کلم‌پیچ یکی از غذاهای بسیار محبوب و سنتی است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. تهیه این دلمه در…
طرز تهیه دلمه کلم‌پیچ (کلم‌برگ) + نکات و فوت‌وفن‌ ها

دلمه کلم‌پیچ یکی از غذاهای بسیار محبوب و سنتی است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. تهیه این دلمه در خانه کار سخت و دشواری نیست و شما به راحتی با رعایت کردن چند نکته طلایی می‌توانید آن را در خوشمزه‌ترین حالت ممکن تهیه کنید. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه دلمه برگ را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا کلم‌ها را بشویید و چند دقیقه در آب جوش بپزید تا برگ‌ها نرم شوند، سپس آن را خنک کنید و برگ‌ها را جدا کنید. برنج را به صورت کته نیم‌پز آماده کنید. پیاز خرد شده را با گوشت چرخ‌کرده، ادویه‌ها و رب گوجه‌فرنگی تفت دهید. سبزی‌های خرد شده را به ترکیب اضافه کنید و برنج را با این مواد مخلوط کنید.

برگ‌های کلم را با مواد پر کنید و دلمه‌ها را به شکل استوانه‌ای بپیچید. دلمه‌ها را در قابلمه‌ای که کف آن برگ کلم چیده شده، قرار دهید و با آب یا آب گوشت بپزید. در نهایت دلمه‌ها را با زرشک، پیاز داغ یا لیمو تزیین کنید و سرو کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
 

مواد لازم برای دلمه کلم پیچ

کلم پیچ ۱-۲ عدد برنج ۲ پیمانهگوشت چرخ‌کرده ۳۰۰ گرمپیاز ۲ عددتره، جعفری، گشنیز، نعناع ۲ پیمانهرب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاه به میزان لازمزردچوبه ۱ قاشق چای‌خوریدارچین ۱/۲ قاشق چای‌خوریپاپریکا، فلفل قرمزبه میزان لازمروغن زیتون یا روغن نباتی ۴ قاشق غذاخوریآب گوشت یا آب به میزان لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه دلمه کلم پیچ

مدت زمان آماده سازی: ۲-۲.۵ ساعتمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی کلم‌پیچ

برای تهیه این دلمه باید کلم پیچ‌ بزرگ، سالم و بدون لکه انتخاب کنید تابه راحتی بتوانید آن‌ها را بپیچید.

قابلمه‌ای با سایز مناسب کلم انتخاب کنید؛ مقداری آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به نقطه جوش رسد.

کلم‌پیچ را بشویید و در قابلمه قرار دهید.

۸-۱۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا کلم در آب بجوشد و برگ‌های آن نرم و قابل انعطاف شوند.

پس از گذشت زمان اعلام شده کلم را از قابلمه خارج کنید و درون آبکش گذارید تا خنک شود سپس با کمک چاقو قسمت انتهای کلم را از آن جدا کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ گیلاس

مرحله دوم: آماده سازی برنج

برنج را تمیز کنید و پس از شستن با مقداری آب بخیسانید.

برنج خیسانده شده را با مقداری آب، نمک و روغن شبیه کته نیم‌پز کنید.

مرحله سوم: آماده سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید.

آن را با کمک چاقو به صورت نگینی ریز خرد کنید.

در تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.

پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و چنددقیقه‌ای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

مرحله چهارم: افزودن گوشت چرخ‌کرده، ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی

گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و طلایی شود.

زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و ادویه‌های دیگر را به گوشت اضافه کنید و به‌خوبی مخلوط کنید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه با گوشت و پیاز تفت دهید تا رب رنگ باز کند.

مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن سبزی‌ها

سبزی‌ها را تمیز کنید و پس از شستن با کمک چاقو، خردکن یا میکسر آن‌ها را خرد کنید.

سبزی‌ها را به ترکیب درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سبزی‌ها آزاد شود.

مرحله ششم: ترکیب همه مواد میانی دلمه

برنج نیم‌پز، نمک و فلفل را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.

حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید تا مواد کمی خنک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه تره‌ فرنگی

مرحله هفتم: پر کردن کلم پیچ

هر برگ کلم را با مقدار مناسبی از مخلوط برنج و گوشت پر کنید.

ابتدا و انتهای برگ‌ها را به داخل تا بزنید و دلمه‌ها را لوله کنید. با این روش در زمان پخت مواد میانی درون دلمه از آن خارج نمی‌شود.

دقت کنید که مقدار پر کردن بیش از حد نباشد تا برگ‌ها در طول پخت شکسته نشوند.

مرحله هشتم: پخت دلمه کلم پیچ

قابلمه‌ای بزرگ را با روغن کمی چرب کنید و چند برگ کلم پیچ اضافی را در کف قابلمه قرار دهید تا دلمه‌ها به کف قابلمه نخورند و در زمان پخت نسوزند.

دلمه‌های پیچیده شده را به آرامی روی برگ‌ها در کنار هم قرار دهید. تمام فضای خالی بین آن‌ها را پر کنید.

سپس آب مرغ یا آب را به قابلمه اضافه کنید تا حدود ½ ارتفاع دلمه‌ها را بگیرد.

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید دلمه‌ها به آرامی بپزند تا برنج و گوشت کاملاً پخته شوند و کلم‌ها نرم شوند.

این فرایند ممکن است حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت طول بکشد.

مرحله نهم: تزیین و سرو دلمه

دلمه‌ها را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف‌های سرو قرار دهید.

با زرشک تفت داده شده، پیاز داغ یا اسلایس‌های لیموترش دلمه‌ها را تزیین و نوش جان کنید.

۱۰ نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن دلمه کلم پیچ

بهتر است برنج را نیم‌پز بپزید. این کار زمان پخت دلمه را کاهش می‌دهد و موجب حفظ شدن شکل ظاهری دلمه می شود.پیاز و گوشت را به خوبی تفت دهید تا طعم عمیق‌تری به مخلوط اضافه کنند.سبزی دلمه تازه و معطر تهیه کنید تا طعم و عطر بهتری به دلمه بدهد اما اگر در دسترس ندارید می توانید با سبزی خشک مواد میانی دلمه را تهیه کنید.اضافه کردن کمی شکر به مخلوط می‌تواند تعادل خوبی بین طعم‌ها ایجاد کند.دلمه‌ها را با حرارت ملایم بپزید تا همه مواد به خوبی پخته شوند.رب گوجه‌فرنگی به مخلوط برنج و گوشت رنگ و طعم بهتری می‌دهد.درب قابلمه را محکم ببندید تا بخار داخل حفظ شده و دلمه‌ها بهتر پخته شوند.قابلمه چدنی باعث پخش یکنواخت حرارت و حفظ طعم می‌شود.کلم‌های سالم و بدون لکه انتخاب کنید تا در طول پخت شکسته نشوند و به راحتی بتوانید دلمه ها را بپیچید.برخی برای چاشنی این دلمه از رب انار استفاده می کنند که طعم بی نظیری به دلمه می دهد.

امیدواریم که این آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به آشپزی سنتی قرار گرفته باشد. شما نیز با پیروی از مراحل ساده و بهره‌گیری از نکات طلایی معرفی شده، می‌توانید به راحتی دلمه کلم پیچ را در خانه بپزید و از طعم اصیل و لذت‌بخش آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.

اگر در تهیه این غذای خوشمزه از روش‌ها یا ترفندهای دیگری استفاده کرده‌اید که موجب خوشمزه‌تر شدن آن شده است، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر