طرز تهیه دلمه پلو+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 2 ساعت دلمه پلو یک غذای خوشمزه و متفاوت ایرانی…
طرز تهیه دلمه پلو+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

دلمه پلو یک غذای خوشمزه و متفاوت ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب برنج، لپه، گوشت و سبزیجات معطر استفاده می‌شود. این غذا ظاهر جذاب و طعم دلچسبی دارد و انتخاب خوبی برای پذیرایی از مهمان‌ها نیز محسوب می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه دلمه پلو و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این غذا باید برنج را آبکش کنید و لپه‌ها را بپزید. پیاز را با گوشت، لپه، سبزی، برگ موی خرد شده، ادویه و مقداری رب گوجه فرنگی تفت دهید.

در ادامه برنج و مایه گوشتی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. مقداری کره و زعفران به برنج اضافه کنید و اجازه دهید غذا با حرارت ملایم بپزد و آماده شود.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای دلمه پلو برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج3 پیمانهلپه1 پیمانهگوشت چرخ کرده300 گرمسبزی دلمه (جعفری، گشنیز، نعنا، ترخون، مرزه، پیازچه و شوید)150 گرمبرگ موحدود 20 عددپیاز1 عدد متوسطنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمپودر سیر، پاپریکا و فلفل قرمزبه مقدار لازمکره1/2 قاشق غذاخوریروغنبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوریزعفرانبه مقدار لازم

مرحله اول: لپه را بخیسانید

برای شروع باید لپه را بشویید و بعد برای چند ساعت در آب بخیسانید. این کار به از بین رفتن نفخ لپه‌ها و پخت بهتر آن‌ها کمک می‌کند.

مرحله دوم: لپه‌ها را بپزید

در ادامه لپه‌ها را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

اجازه دهید لپه‌ها با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند. بعد از این که لپه‌ها پختند، آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: برنج را آبکش کنید

برنج را بشویید و بعد از این که آب آن کاملا صاف شد، آن را برای یک ساعت بخیسانید.

در ادامه یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و بعد از این که آب جوشید، برنج را همراه با مقداری نمک به آن اضافه کنید.

اجازه دهید برنج برای 5 تا 7 دقیقه بجوشد و نیم پز شود. زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم و مغز آن هنوز کمی سفت بود، می‌توانید برنج را آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گوجه سبز پلو

مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله پنجم: گوشت و ادویه‌ها را اضافه کنید

در این مرحله باید گوشت را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید. در ادامه ادویه‌ها را اضافه و مواد را خوب مخلوط کنید.

مرحله ششم: رب و لپه را اضافه کنید

مواد را کمی کنار بزنید و رب را در ماهیتابه بریزید. اجازه دهید رب برای چند دقیقه در روغن سرخ شود و بعد آن را با گوشت و پیاز ترکیب کنید.

سپس لپه‌های پخته شده را در ماهیتابه بریزید و دوباره مواد را با هم تفت دهید.

مرحله هفتم: سبزیجات و برگ خرد شده را اضافه کنید

در این مرحله باید سبزیجات دلمه را خوب خرد کنید و همراه با برگ موی خرد شده در ماهیتابه بریزید.

مواد را به خوبی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

مرحله هشتم: دلمه پلو را در قابلمه بریزید

مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و بعد برای ته دیگ این غذا از برنج زعفرانی یا در صورت تمایل نان و سیب زمینی استفاده کنید.

در ادامه یک لایه برنج و یک لایه از مایه گوشتی را اضافه کنید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.

در انتها مقداری زعفران دم کرده و کمی کره روی برنج قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش

مرحله نهم: دلمه پلو را دم کنید

درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی آن قرار دهید.

اجازه دهید برنج با حرارت ملایم بپزد و آماده شود. این مرحله حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت طول می‌کشد.

مرحله دهم: دلمه پلو را سرو کنید

بعد از این که دلمه پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان برگردانید و از طعم این غذای خوشمزه در کنار سالاد و ماست لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه دلمه پلو

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه دلمه پلو

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت دلمه پلو اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این غذا می‌توانید از گوشت گوسفندی یا گاوی یا ترکیب این دو استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای تزیین این غذا از مقداری کشمش یا زرشک تفت داده شده نیز استفاده کنید.برای درست کردن این غذا باید به جای پیچیدن دلمه، همه مواد را با برنج مخلوط کنید و در قابلمه بریزید تا دلمه شما آماده شود.در زمان سرو کردن این غذا می‌توانید ابتدا چند لایه برگ موی پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بچینید و بعد برنج را روی آن برگردانید. این کار به جذاب‌تر به نظر رسیدن غذا کمک می کند و ظاهر بهتری به آن می‌بخشد.اضافه کردن رب گوجه فرنگی به این غذا اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقدار کمی رب انار نیز برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.اگر به سبزیجات تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از سبزی خشک نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید مقدار سبزیجات را به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.می‌توانید این غذا را با تکه‌های مرغ یا مرغ پخته و ریش ریش شده نیز آماده کنید.اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید این غذا را به صورت گیاهی و با قارچ، سویا و سبزیجات مختلف آماده کنید.قرار دادن برگ مو در کف قابلمه باعث می‌شود ته ‌دیگ دلمه داشته باشید و غذای شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند.اگر به برگ موی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از برگ موی کنسروی یا منجمد شده نیز برای پخت این غذا استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه دلمه پلو و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا