- 2025-02-19
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه دسر کرم زعفرانی + نکات و فوتوفن ها

مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
4-5 ساعت
زمان پخت
5-8 دقیقه
دسر کرم زعفرانی یکی از جذابترین و خوشمزهترین دسرهای است که میتوانید برای مهمانی و مراسمها آن را آماده کنید. این دسر به روشهای بسیار مختلفی آماده میشود، اگر علاقهمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این دسر غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دسر کرم زعفرانی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این دسر، ابتدا شیر و شکر را به همراه محلول زعفران روی حرارت ملایم بجوشانید تا طعم زعفران به شیر منتقل شود. سپس زرده تخممرغها را با باقیمانده شکر در کاسه مناسبی با همزن برقی هم بزنید تا زردهها پفکی شوند. خامه را به آنها اضافه و مواد را با هم ترکیب کنید.
ترکیب فوق را با مایه قبلی مخلوط کنید. پودر ژلاتین را با کمی آب به صورت بن ماری آماده کنید و به محتوای مایه دسر بیفزایید همه مواد را با هم ترکیب کنید. در قالب بریزید و در یخچال بگذارید.
پس از چند ساعت، دسر کرم زعفرانی را در ظرف سرو برگردانید و به دلخواه تزیین و سرو کنید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دسر کرم زعفرانی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیاززرده تخممرغ ۳ عدد شیر ۳ پیمانه شکر ۱ پیمانهخامه صبحانه ۲۰۰ گرمزعفران دم کرده ۵ قاشق غذاخوریپودر ژلاتین ۳ قاشق غذاخوریآب ½ پیمانهخلال پسته به مقدار کافی
مرحله اول: شیر و نصف شکر را با هم ترکیب کنید
نیمی از شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و شیر را به آن اضافه کنید. ترکیب فوق را هم بزنید تا دانههای شکر در شیر حل شود. سپس قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و زمان دهید تا با حرارت کم محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد.
در همین مرحله زعفران دم کرده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی زمان دهید تا عطر زعفران به خوبی به شیر منتقل شود، سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا کمی مواد خنک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر پاناکوتای زعفرانی
مرحله دوم: زردههای تخم مرغ و باقیمانده شکر را با هم ترکیب کنید
زردههای تخم مرغ را در کاسه مناسبی بریزید و باقیمانده شکر را به آن اضافه کنید. ترکیب فوق را به خوبی با همزن برقی ۳-۵ دقیقه هم بزنید تا زردهها کاملاً کشدار و پفکی شوند.
مرحله سوم: خامه را اضافه کنید
پس از این که زردهها کشدار شدند خامه را به ترکیب آنها اضافه کنید و کمی با همزن هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
در همین مرحله مخلوط شیر داغ را کمکم به مواد تخممرغی اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا مواد یکدست شود.
توجه داشته باشید که در زمان اضافه کردن شیر داغ مهم است که به طور مداوم مخلوط را هم بزنید تا از پخته شدن زردههای تخممرغ در اثر حرارت شیر جلوگیری شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: پودر ژلاتین را آماده کنید
پودر ژلاتین را در کاسه کوچکی بریزید و کمی آب داغ به آن اضافه کنید زمان دهید تا ژلاتین کمی حالت پفکی به خود بگیرد، سپس کاسه را روی بخار کتری قرار دهید تا به روش بن ماری پودر ژلاتین در آب حل شود و ترکیب شفافی و یکدستی حاصل شود.
ژلاتین حل شده را به مخلوط دسر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملاً در مایه دسر حل شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی زعفرانی
مرحله پنجم: دسر را در یخچال بگذارید
قالب سیلیکونی مناسبی برای دسر انتخاب کنید. میتوانید با کمک براش و کمی روغن مایه کف و دیوارههای قاب را کمی چرب کنید.
مایه دسر را در قالب آماده شده بریزید و به مدت ۳-۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر کاملاً سفت شود.
مرحله ششم: دسر را تزیین و سرو کنید
پس از گذشت این زمان، قالب را از یخچال خارج کنید و با استفاده از یک چاقوی تیز، اطراف دسر را از قالب جدا کنید. سپس دسر را به آرامی درون ظرف سرو برگردانید و با خلال پسته و کمی پرک زعفران تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دسر کرم زعفران
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن دسر کرم زعفرانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از زعفران تازه و با کیفیت باعث میشود که طعم و رنگ دسر فوقالعاده شود.میتوانید از شیر نارگیل به جای شیر معمولی استفاده کنید تا طعمی خاص به دسر بدهید.مراقب باشید که ژلاتین به طور کامل در مایه دسر حل شود، زیرا حل نشدن آن ممکن است بافت دسر را تغییر دهد.به جای پودر ژلاتین میتوانید از آگار آگار استفاده کنید که یک جایگزین گیاهی برای ژلاتین است.اگر میخواهید دسر کرم زعفرانی شما بافت نرمتری داشته باشد، میتوانید مقدار خامه را افزایش دهید.اگر نمیخواهید دسر کرم زعفرانی شما خیلی شیرین شود، میزان شکر را کمتر کنید.اگر به دنبال بافت سبکتری برای دسر هستید، میتوانید از شیر کم چرب استفاده کنید.میتوانید دسر را در قالبهای کوچکتر بریزید تا به عنوان یک پیشدسر شیک و تک نفره سرو شود.برای داشتن دسر با بافت یکدست، از همزن برقی برای هم زدن مواد استفاده کنید.اگر طعم زعفران برایتان زیاد است، میتوانید مقدار آن را کاهش دهید.برای جذابیت بیشتر، میتوانید از گلبرگهای خشکشده گل محمدی برای تزیین استفاده کنیدبرای ایجاد طعمی متفاوت، میتوانید از کمی وانیل در مایه دسر استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این دسر کرم زعفرانی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه دسر کرم زعفرانی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه