- 2025-07-24
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه دسر پنیر و گیلاس؛ عصرانه متفاوت
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
1-2 ساعت
زمان پخت
15-20 دقیقه
دسر پنیر و گیلاس، یکی از دسرهای بسیار محبوب و پرطرفدار است که بهراحتی در زمانی کوتاه و با مواد اولیهای ساده آماده میشود. این دسر علاوه بر طعم و مزه منحصربهفرد، ظاهری بسیار زیبا دارد و انتخابی مناسب برای مراسم و مهمانیهای شماست. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دسر پنیر و گیلاس را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این دسر ابتدا گیلاسها را با مقداری شکر و آب بپزید تا نرم و شیرین شوند. سپس، یک لایه از بیسکویت خرد شده را در ظرف سرو بریزید.
مخلوطی کرمی از پنیر خامهای، پنیر ریکوتا، شکر و وانیل را آماده کنید و روی لایه بیسکویتی قرار دهید. در نهایت، گیلاسهای پخته شده و خنک را به عنوان لایه آخر اضافه و دسر را برای سرو، آماده کنید.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دسر پنیر و گیلاس برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازپنیر خامهای180 گرمگیلاس1 پیمانهآب1 پیمانهشکر3/4 پیمانهپنیر ریکوتا3/4 پیمانهنمک1/4 قاشق چایخوریوانیل1/2 قاشق چایخوریبیسکویتبه میزان دلخواه
مرحله اول: گیلاسها را آماده کنید
شاخههای گیلاسها را جدا کنید و آنها را با آب سرد بشویید. پس از گرفتن آب اضافیشان هستههای گیلاس را خارج کنید. گیلاسهای هسته گرفته شده را در کاسه بریزید.
مرحله دوم: آب، شکر و نمک را ترکیب کنید
قابلمه مناسبی انتخاب کنید. آب را در آن بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید.
زمان دهید تا آب به نقطه جوش برسد. سپس نیمی از شکر و نمک را به قابلمه اضافه کنید.
کمی زمان بدهید تا دانههای شکر در آب حل شود و محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک آلبالو
مرحله سوم: گیلاسها را بپزید
گیلاسهای هسته گرفته شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید این مخلوط برای حدود ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد.
هدف این است که گیلاسها کاملاً نرم شوند و شربت کمی غلیظ شود. پس از پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مخلوط گیلاس کاملاً خنک شود.
مرحله چهارم: بیسکویت را آماده کنید
برای آماده سازی این دسر از انواع بیسکویت مانند پتی بور، دایجستیو یا ساقه طلایی میتوانید استفاده کنید.
بیسکویتها را داخل یک کیسه پلاستیکی بریزید و با استفاده از وردنه یا گوشتکوب به آرامی روی آنها بکوبید تا پودر شوند.
برای بالاتر رفتن سرعت کار میتوانید برای آماده سازی پودر بیسکویت از غذاساز یا میکسر استفاده کنید.
مرحله پنجم: مایه پنیری را آماده کنید
در یک کاسه بزرگ، پنیر خامهای و پنیر ریکوتا را با هم مخلوط کنید. باقیمانده شکر و وانیل را به مخلوط پنیرها اضافه کنید.
با استفاده از یک همزن برقی مواد را به خوبی با هم بزنید تا ترکیبی کاملاً یکدست، صاف و کرمی به دست آید.
این مرحله بسیار مهم است زیرا بافت نهایی دسر شما به کیفیت این مخلوط بستگی دارد.
مرحله ششم: دسر را در ظرف سرو بریزید
ظرفهای تک نفره یا ظرف سرو شیشهای مناسبی انتخاب کنید. لایه نازکی پودر بیسکویت در کف قالبها بریزید و با قاشق سطح پودر بیسکویت را صاف کنید.
مقداری از مایه پنیری روی بیسکویتها بریزید و در نهایت، مخلوط گیلاس پخته شده و کاملاً خنک را به عنوان لایه آخر روی مایه پنیری قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جارکیک توت فرنگی
مرحله هفتم: دسر را در یخچال بگذارید
دسر پنیر و گیلاس جذابتان را در یخچال بگذارید و ۳۰-۶۰ دقیقه زمان دهید تا دسر خنک شود و طعمها به خوبی به خورد هم بروند.
مرحله هشتم: دسر را تزیین و سرو کنید
پس از استراحت دسر را از یخچال خارج کنید و با چند برگ نعناع تازه، مقداری خامه فرمگرفته یا حتی خردههای شکلات آن را تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه دسر پنیر و گیلاس با مربا و شیر
برای آماده سازی این دسر، ابتدا پنیر خامهایِ نرم شده در دمای محیط را با همزن بزنید تا حجیم شود. شیر جوشیده و غلیظ شده را با آبلیمو، نمک و وانیل مخلوط و به پنیر اضافه کنید تا مایهای یکدست حاصل شود.
بیسکویت پتی بور خرد شده را با کره مخلوط کنید و کف قالب مورد نظر خود پهن و با پشت قاشق فشرده کنید. مایه پنیری را روی لایه بیسکویتی بریزید و آن را صاف کنید.
قالب را به مدت ۴ ساعت در یخچال یا ۲ ساعت در فریزر قرار دهید تا دسر کاملاً خودش را بگیرد. در مرحله آخر، پس از بستن دسر، مربای گیلاس را روی آن بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه دسر پنیر و گیلاس با ماست و ژلاتین
برای آماده سازی این دسر یخچالی، ابتدا بیسکویت پتی بور خرد شده را با کره ذوب شده، شکر و آبلیمو مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. این خمیر را کف قالب مورد نظر خود فشرده کنید و به عنوان لایه اول دسر آماده کنید.
سپس، ژلاتین را که از قبل در آب گرم حل کردهاید، با شیر و وانیل مخلوط کنید. در ظرفی دیگر، پنیر خامهای و ماست شیرین را با همزن بزنید تا یکدست شوند. سپس مخلوط ژلاتین را به آن اضافه کنید.
این مایه پنیری را روی لایه بیسکویتی بریزید و به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً ببند. در نهایت، روی دسر را با گیلاس خرد شده و مربای گیلاس بپوشانید و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دسر پنیر و گیلاس
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم دسر پنیر و گیلاس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای دستیابی به بهترین بافت، حتماً از پنیر خامهای پرچرب و همدمای محیط استفاده کنید. سرد بودن پنیر باعث میشود که در مخلوط نهایی گلوله گلوله شود.در صورتی که به گیلاس تازه دسترسی ندارید، میتوانید از کمپوت گیلاس یا آلبالو استفاده کنید. در این صورت، میزان شکر را بسته به شیرینی کمپوت تنظیم کنید. همچنین میتوانید از میوههای دیگری مانند توتفرنگی، شاتوت یا تمشک نیز برای آماده سازی این دسر بهره ببرید.برای ایجاد یک بافت منسجمتر در لایه زیرین، میتوانید بیسکویتهای خرد شده را با مقدار کمی کره ذوب شده (حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری) مخلوط و در کف ظرف فشرده کنید. این کار پایهای شبیه به چیزکیک ایجاد میکند.برای ایجاد تنوع در طعم، میتوانید مقداری رنده پوست لیمو یا پرتقال به مایه پنیری خود اضافه کنید تا عطری دلنشین به آن ببخشید.حتماً اجازه دهید مخلوط گیلاس قبل از اضافه شدن روی لایه پنیری کاملاً خنک شود. گرم بودن آن باعث آب شدن و شل شدن لایه پنیری خواهد شد.اگر به پنیر ریکوتا دسترسی ندارید، میتوانید معادل آن از پنیر خامهای استفاده کنید تا مجموعاً حدود ۳۳۰ گرم پنیر خامهای داشته باشید.این دسر را میتوانید به جای لیوانهای تک نفره، در یک ظرف پیرکس بزرگ نیز به صورت لایهای آماده کنید و هنگام سرو، برش بزنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه دسر پنیر و گیلاس از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه