- 2025-06-30
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه خورش نعناع جعفری+ نکات جا افتادن

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
خورشت نعناع جعفری، از غذاهای اصیل ایرانی است که برای پخت آن از نعناع و جعفری تازه خرد شده و گوشت یا مرغ استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه خورش نعناع جعفری به 3 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این خورش باید پیاز را با سیر، گوشت و زردچوبه تفت دهید. در ادامه کمی آب در قابلمه بریزید و صبر کنید تا گوشت بپزد. بعد از این که گوشت پخت، نعناع و جعفری تفت داده شده را همراه با نمک، گوجه سبز و آبغوره در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
میتوانید این خورش را با مرغ و با بامیه نیز آماده کنید. رسپی این خورش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خورش نعناع جعفری با گوشت برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت خورشتی400 گرمپیاز1 عدد بزرگسیر2 تا 3 حبهنعناع تازه150 گرمجعفری تازه200 گرمروغن زیتون4 قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآب گوشت1 پیمانهگوجه سبز (اختیاری)15 عددآبغوره یا آبلیمو1 قاشق غذاخوری
مرحله اول: گوشت را خرد کنید
برای شروع باید گوشت را بشویید و بعد آن را به تکههای حدود 3 تا 4 سانتیمتری برش دهید و برای درست کردن خورش کنار بگذارید.
مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و به صورت نگینی ریز خرد یا رنده کنید. در ادامه مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و بعد پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی
مرحله سوم: سیر را اضافه کنید
حبههای سیر را بشویید و به صورت ریز خرد یا رنده کنید و بعد در قابلمه بریزید. در ادامه سیر را با پیاز داغ تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
مرحله چهارم: گوشت و زردچوبه را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید تکههای گوشت را همراه با مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و همراه با پیاز داغ و سیرداغ تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گفته شود و رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله پنجم: گوشت را بپزید
در این مرحله میتوانید مقداری آب گوشت یا آب در قابلمه بریزید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید گوشت برای حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله ششم: سبزیجات را تفت دهید
نعناع و جعفری تازه را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.
در ادامه نعناع و جعفری را در ماهیتابه بریزید و خوب تفت دهید تا عطر سبزیجات آزاد شود. در این مرحله باید مراقب باشید که سبزیجات نسوزند و تلخ نشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت بامیه
مرحله هفتم: خورش را آماده کنید
بعد از پخت گوشت، سبزیجات تفت داده شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا خورش بدون درب بجوشد و جا بیفتد.
سپس در صورت تمایل مقداری گوجه سبز، نمک و کمی آبغوره یا آبلیمو به خورش اضافه کنید. مقدار ترشی این غذا ذائقهای است و میتوانید آن را با توجه به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.
مرحله هشتم: خورش نعناع جعفری را سرو کنید
بعد از اضافه کردن همه مواد بهتر است درب قابلمه را به صورت نیمه روی آن بگذارید و حدود 20 دقیقه دیگر صبر کنید تا خورش روغن بیندازد.
سپس میتوانید این خورش خوشمزه را در کنار برنج زعفرانی و سالاد سرو کنید.
خورش نعناع جعفری با بامیه
در این روش باید بامیه را جداگانه سرخ کنید. خورش را با گوشت و سبزی و سایر مواد آماده کنید و بعد از این که گوشت به طور کامل پخت، بامیههای تفت داده شده را در خورش بریزید. سایر مراحل پخت این خورش مثل روش قبل است.
خورش نعناع جعفری با مرغ
در این روش باید به جای گوشت از تکههای مرغ خرد شده بدون استخوان یا مرغ با استخوان استفاده کنید. مرغ را با پیاز، سیر و ادویهها تفت دهید و بعد خورش را به روشی که گفته شد آماده کنید. مدت زمان پخت این خورش با مرغ کمتر از پخت آن با گوشت است.
نکات مهم برای جا افتادن خورش نعناع جعفری
در این بخش به چند نکته طلایی برای جا افتادن خورش نعناع جعفری اشاره شده است.
این خورش باید با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزد تا جا بیفتد.بهتر است در مرحله نهایی، درب قابلمه را به صورت نیمه روی آن قرار دهید تا روغن بیندازد.برای جا افتادن این خورش بهتر است از هم زدن زیاد آن اجتناب کنید.سرخ کردن نعناع و جعفری به مقدار کافی موجب میشود تا خوش شما بهتر جا بیفتد و غلیظتر شود.یکی دیگر از نکات مهم برای جا افتادن این غذا استفاده از گوشت گوسفندی و نسبتا چرب است.اگر خورش نعناع جعفری شما رقیق به نظر میرسد، میتوانید مقداری آرد را با آب سرد ترکیب کنید و در خورش بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خورش نعناع جعفری
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورش نعناع جعفری اشاره شده است، با ما همراه باشید.
قبل از تفت دادن سبزیجات حتما آنها را به خوبی خشک کنید و بعد در ماهیتابه بریزید.سبزیها را سریع و با حرارت متوسط تفت دهید تا عطر آنها حفظ شود و تلخ نشود.برای درست کردن این خورش با گوشت بهتر است از گوشت سردست یا ران گوسفندی استفاده کنید.اضافه کردن گوجه سبز به این خورش اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را به طور کامل حذف کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری شکر یا عسل برای متعادل شدن طعم این خورش استفاده کنید.برای این که خورش جا بیفتد باید آن را با حرارت ملایم روی شعله قرار دهید تا روغن روی سطح خورش جمع شود.افزودن کمی زعفران دمکرده در مرحله آخر، عطر و رنگ خاصی به خورش میبخشد.اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری پودر سیر برای درست کردن این خورش استفاده کنید.اضافه کردن مقداری فلفل قرمز به این غذا مزه بهتری میبخشد.میتوانید گوجه سبز را به صورت جداگانه بپزید و بعد از صافی رد کنید. سپس عصاره آن را در خورش بریزید.اگر به سبزیجات تازه دسترسی ندارید، میتوانید از سبزیجات خشک به جای آن استفاده کنید.از تفت دادن بیش از حد نعناع و جعفری اجتناب کنید. سرخ کردن طولانی مدت نعناع موجب تلخ شدن مزه خورش میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورش نعناع جعفری و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این خورش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه