- 2025-05-21
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه خورش مرغ ترش با ریواس+ نکات جا افتادن

مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
خورش مرغ ترش با ریواس یکی از خورشهای سنتی و اصیل ایرانی است که به خاطر طعم متفاوت و عطر دلنشینی که دارد، بسیار محبوب است. ریواس طعم ترشی دارد و در کنار سایر چاشنیها مزه بینظیری به این غذا میبخشد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه خورش مرغ ترش با ریواس و همه فوتوفن های درست کردن این خورش آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن خورش مرغ ترش با ریواس باید پیاز را با سیر و مرغ تفت دهید و رب و ادویهها را اضافه کنید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد.
در ادامه ریواس و زعفران را به خورش اضافه کنید. نیم ساعت بعد خورش شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خورش مرغ ترش با ریواس برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازمرغ۱ کیلوگرمریواس۳۰۰ تا ۴۰۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطسیر۳ تا ۴ حبهزردچوبه۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه، دارچین و نمکبه مقدار لازمزعفران دم کرده (اختیاری)به مقدار لازمرب گوجه فرنگی۱ تا ۲ قاشق غذاخوریآب۳ تا ۴ لیوانآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوریروغن مایع یا کرهبه میزان لازم
مرحله اول: مرغ را مزه دار کنید
برای شروع باید مرغ را به هر صورت که دوست دارید خرد کنید. تکههای مرغ را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
روی ظرف را بپوشانید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا بوی زهم مرغ از بین برود.
مرحله دوم: ریواسها را خرد کنید
ریواسها را به خوبی بشویید و پس از جدا کردن پوست نازک به کمک یک چاقوی تیز، آنها را به تکههای کوچک خرد کنید.
به هیچ عنوان ریواس را به صورت خیلی ریز خرد نکنید، زیرا این کار موجب له شدن ریواس در خورش میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش ریواس رژیمی
مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه بزرگ و عمیق، مقداری روغن مایع را داغ کنید.
سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.
مرحله چهارم: سیر و چاشنیها را اضافه کنید
سیر را به صورت ریز خرد یا رنده کنید. در ادامه سیر را به قابلمه اضافه کنید و برای یک دقیقه با پیازها تفت دهید تا بوی آن بلند شود.
در ادامه، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را اضافه کنید.
مرحله پنجم: مرغ را اضافه کنید
پس از اینکه پیاز، سیر و ادویهها به خوبی سرخ شدند، باید تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید.
چند دقیقه مرغ را همراه با پیاز سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله ششم: رب گوجه و آب را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید مقداری رب گوجه فرنگی به خورش اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی علاوه بر قوام دادن به خورش، موجب خوشرنگ شدن آن میشود. بعد از چند دقیقه میتوانید آب را اضافه کنید.
بهتر است آب را به صورت تدریجی به خورش اضافه کنید و هم زمان خورش را هم بزنید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله هفتم: ریواس و زعفران را اضافه کنید
بعد از اضافه کردن آب، اجازه دهید خورش شروع به جوشیدن کند. حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش به آرامی بجوشد و آماده شود.
این مرحله معمولا بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول میکشد. بعد از این که خورش به خوبی پخت، میتوانید زعفران را اضافه کنید.
در ادامه نوبت اضافه کردن ریواس خرد شده به قابلمه است. ریواس طعم ترش و بینظیری به این خورش میبخشد.
به هیچ عنوان ریواس را در مراحل ابتدای پخت به خورش اضافه نکنید، زیرا این کار موجب له شدن ریواس میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی
مرحله هشتم: خورش را آماده کنید
بعد از اضافه کردن ریواس حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا خورش آماده شود. سپس مقداری از خورش را بچشید.
در صورت نیاز نمک، فلفل و آبلیمو تازه به آن اضافه کنید. در این مرحله میتوانید در صورت تمایل کمی شکر اضافه کنید تا طعم خورش متعادلتر شود.
اضافه کردن شکر به این غذا اختیاری است و بهتر است این خورش را کمی ترش مزه درست کنید.
مرحله نهم: خورش را سرو کنید
بعد از این که خورش آماده شد، آن را در ظرف مناسب بریزید. میتوانید این خورش خوشمزه را با برنج زعفرانی یا ساده سرو کنید.
نکات مهم برای جا افتادن خورش مرغ ترش با ریواس
در این بخش به چند نکته طلایی برای جا افتادن خورش مرغ ترش با ریواس اشاره شده است.
برای خوش طعم شدن و همچنین زیباتر به نظر رسیدن این خورش بهتر است ریواس را به صورت یکسان و در اندازه متوسط خرد کنید.اضافه کردن زودهنگام ریواس به این خورش ممکن است موجب از بین رفتن طعم و رنگ طبیعی آن گردد. به علاوه جوشیدن طولانی مدت ریواس موجب له شدن آن میشود.برای جا افتادن این خورش باید آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. زیاد کردن شعله گاز موجب خشک شدن و جا نیفتادن این غذا میشود.برای درست کردن این غذا باید از آب به مقدار مناسبی استفاده کنید. اضافه کردن آب به مقدار زیاد موجب آبکی شدن و جا نیفتادن خورش میشود.یکی دیگر از نکات مهم برای جا افتادن این غذا این است که به جای استفاده از پیاز خرد شده از پیاز رنده شده برای پخت این غذا استفاده کنید.برای لعابدار شدن این خورش بهتر است از مرغ با استخوان استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خورش مرغ ترش با ریواس
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورش مرغ ترش با ریواس اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن این غذا میتوانید به جای آبلیمو از مقداری آبغوره نیز استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید این غذا را با مقداری سبزی خورشتی (تره، جعفری و گشنیز) نیز آماده کنید.برای معادل کردن طعم این خورش میتوانید از مقداری شکر یا کمی شیره خرما استفاده کنید.برای پخت این غذا بهتر است ران مرغ یا ترکیبی از ران و سینه استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید برای مزه دار کردن این غذا از مقداری لیمو عمانی و گرد غوره نیز استفاده کنید.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از مقداری رب انار ترش یا رب آلوچه استفاده کنید.برای درست کردن این خورش میتوانید از چند تکه گوجه فرنگی خرد شده نیز استفاده کنید. در این روش باید گوجه فرنگیها را در روغن سرخ کنید و بعد در نیم ساعت پایانی پخت، به خورش اضافه کنید.اگر به غوره تازه دسترسی دارید، میتوانید برای مزه دار کردن این غذا از مقداری غوره استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورش مرغ ترش با ریواس و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه