طرز تهیه خورش ریواس رژیمی؛ آسان بدون گوشت

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 1 ساعت خورش ریواس، یکی از خوش‌ عطرترین و متفاوت‌ترین…
طرز تهیه خورش ریواس رژیمی؛ آسان بدون گوشت

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

خورش ریواس، یکی از خوش‌ عطرترین و متفاوت‌ترین خورش‌های ایرانی است که طعم ترش و متفاوتی دارد و از همین رو از بهترین انتخاب‌ها در فصل بهار محسوب می‌شود. درست کردن این خورش خوشمزه به صورت گیاهی بسیار ساده است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورش ریواس رژیمی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این خورش ابتدا باید پیاز را با زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید. در ادامه لپه نیم‌ پز شده را اضافه کنید و بعد سبزیجات معطر را نیز در قابلمه بریزید و همه مواد را به خوبی تفت دهید.

مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد. در ۱۰ دقیقه پایانی می‌توانید ریواس خرد شده را اضافه کنید. بعد از ۱۵ دقیقه خورش شما آماده است.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خورش ریواس رژیمی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازریواس تازه۳۰۰ گرمنعناع خرد شده۲ قاشق غذاخوریجعفری خرد شده۳ قاشق غذاخوریپیاز متوسط۲ عددلپه۱/۲ پیمانهروغن زیتون۲ تا ۳ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق چای‌خورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمآبلیمو۱ تا ۲ قاشق غذاخوریآبحدود ۳ پیمانه

مرحله اول: لپه‌ها را بخیسانید

برای شروع باید لپه‌ها را بشویید و از شب قبل یا حداقل ۳ ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

اضافه کردن لپه به این خورش اختیاری است و می‌توانید مقدار آن را با توجه به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.

مرحله دوم: لپه‌ها را بپزید

لپه‌های خیسانده شده را آبکش کنید و همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا لپه‌ها برای نیم ساعت بجوشند و نیم پز شوند. در ادامه آب لپه‌ها را دور بریزید و به سراغ مرحله بعد بروید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش باقلا سبز لبنانی

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

در ادامه مقداری روغن زیتون در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طلایی شوند.

مرحله چهارم: لپه و ادویه‌ها را اضافه کنید

مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز داغ اضافه کنید و همه مواد را برای چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

در ادامه لپه نیم ‌پز شده را به پیاز داغ اضافه کنید مواد را برای ۵ دقیقه تفت دهید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: نعنا و جعفری را اضافه کنید

در این مرحله باید نعنا و جعفری تازه خرد شده را در ماهیتابه بریزید و سبزی‌ها را برای ۵ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود.

در این مرحله مراقب باشید که تفت دادن بیش از حد سبزی‌ها موجب تلخ شدن مزه آن‌ها می‌شود.

اگر به نعنای تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از مقدار نعنا خشک به جای آن استفاده کنید.

مرحله ششم: خورش را روی حرارت قرار دهید

حدود ۲ تا ۳ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد و لپه به طور کامل نرم شود.

در این مرحله باید درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی آن قرار دهید تا بخار به راحتی خارج شود و خورش به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کنگر مجلسی

مرحله هفتم: ریواس را اضافه کنید

بعد از این که همه مواد به خوبی پختند، نوبت اضافه کردن ریواس‌ها به خورش است.

ریواس‌ها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست نازک، آن‌ها را به تکه‌های ۳ تا ۴ سانتی‌متری برش دهید.

از آن جایی که ریواس بافت حساسی دارد، باید آن را در ۱۰ دقیقه نهایی پخت خورش به آن اضافه کنید.

سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا خورش به خوبی جا بیفتد.

مرحله هشتم: خورش را سرو کنید

بعد از این که خورش به خوبی پخت، مقداری آبلیمو و نمک به خورش اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید.

خورش را در ظرف مناسب بریزید و همراه با برنج سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورش ریواس رژیمی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورش ریواس رژیمی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورش ریواس رژیمی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این خورش می‌توانید به جای آبلیمو از مقداری آبغوره نیز استفاده کنید.برای درست کردن خورش ریواس جا افتاده باید از ریواس‌های تازه و سالم استفاده کنید. دقت کنید که ساقه‌های ریواس باید سفت و بدون لک باشند.بهتر است ریواس‌هایی را انتخاب کنید که رنگ آن‌ها مایل به قرمز یا صورتی باشد، این ریواس‌ها معمولا طعم بهتری دارند.به منظور پخت این خورش رژیمی و گیاهی می‌توانید به جای لپه از مقداری لوبیا نیز استفاده کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده کنید.برای درست کردن این خورش، سبزی‌های معطر را زیاد تفت ندهید. تفت دادن زیاد نعناع باعث تلخی آن می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری رب گوجه فرنگی برای مزه دار کردن خورش ریواس گیاهی استفاده کنید.برای مزه دار کردن خورش ریواس با لپه می‌توانید از مقداری سیر، پیازچه و تخم گشنیز نیز استفاده کنید.ریواس خیلی زود له می‌شود و از همین رو بهتر است آن را در مرحله پایانی به خورش اضافه کنید.برای مزه دار کردن این خورش می‌توانید از مقداری عصاره گوشت یا عصاره سبزیجات نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید این خورش را بدون سبزی و تنها با مقداری رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی رنده شده نیز آماده کنید.برای افزایش پروتئین خورش ریواس بدون گوشت می‌توانید مقداری قارچ خرد ‌شده یا سویا به آن اضافه کنید.این خورش باید با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. حرارت زیاد باعث له‌ شدن ریواس و از بین رفتن طعم خاص آن می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید مقدار خیلی کمی پودر لیمو عمانی خشک را به خورشت ریواس خوشمزه اضافه کنید تا عطر خاصی بگیرد.می‌توانید این خورش را با برنج قهوه‌ای یا کته سبوس‌دار میل کنید. ترکیب این خورش سبک با برنج سالم، گزینه‌ای عالی برای رژیم غذایی است.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورش ریواس رژیمی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا