- 2025-05-03
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه خورش باقلا سبز با گوشت+ نکات جا افتادن

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
خورش باقلا سبز با گوشت یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که با ترکیب باقلا سبز، گوشت، سیر و چاشنیهای مختلف آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه خورش باقلا سبز با گوشت و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذا با گوشت و شوید، ابتدا باید باقلا را همراه با مقداری آب بپزید. پیاز را با گوشت و ادویهها سرخ کنید و بعد مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد.
بعد از این که گوشت پخت، سیر و شوید را تفت دهید و همراه با باقلای پخته شده و نمک به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
میتوانید به جای شوید از مقداری گشنیز نیز برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید. رسپی این خورش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خورش باقلا سبز با گوشت برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازباقلا سبز۴۰۰ گرمگوشت گوسفندی۳۰۰ گرمپیاز۱ عدد متوسطسیر۴ حبهشوید تازه یا خشک۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ۲ قاشق غذاخوریزردچوبه، فلفل، نمکبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازم
مرحله اول: باقلاها را آماده کنید
برای شروع باید باقلاها را از پوست جدا کنید و بشویید. اگر از باقلای خشک استفاده میکنید، بهتر است آن را برای چند ساعت در آب بخیسانید تا کمی نرم شود.
در صورتی که اندازه باقلاها درشت است، میتوانید آنها را از وسط برش دهید تا خلالی شوند.
مرحله دوم: باقلاها را بپزید
در یک قابلمه متوسط مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، باقلاها را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه کوتاه بپزند و کمی نرم شوند.
در ادامه آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید. در این مرحله مراقب باشید که باقلا نباید بیش از حد بپزد و نرم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه کنگر
مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت خلالی نازک یا نگینی خرد کنید.
مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله چهارم: گوشت و ادویهها را اضافه کنید
مقداری زردچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنید و ادویهها را برای ۲ دقیقه با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
گوشت را به قطعات متوسط خورشتی خرد کنید و در قابلمه بریزید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
مرحله پنجم: گوشت را بپزید
حدود ۱ تا ۲ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد و کاملا نرم شود.
این مرحله حدود یک ساعت تا ۱ ساعت و نیم طول میکشد. برای سرعت بخشیدن به مراحل پخت گوشت میتوانید از زودپز نیز استفاده کنید.
مرحله ششم: همه مواد را به خورش اضافه کنید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سیر را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و همراه با شوید در ماهیتابه بریزید و تفت دهید.
سپس ترکیب سیر و شوید را همراه با باقلا و مقداری نمک به خورش اضافه کنید.
بیبشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت چغاله بادام مجلسی
مرحله هفتم: خورش را آماده کنید
شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم برای حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه جا بیفتد.
در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه کوتاه آن را از روی حرارت بردارید.
خورش باقلا سبز با گوشت شما آماده است و میتوانید آن را در کنار برنج زعفرانی سرو کنید.
خورش باقلا و گشنیز با گوشت
در صورت تمایل میتوانید به جای استفاده از شوید، از مقداری گشنیز خرد شده تازه برای مزه دار کردن این غذا استفاده میشود. گشنیز طعم بینظیری به این غذا میبخشد. سایر مراحل درست کردن این غذا به روش قبل است.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات طلایی برای جا افتادن خورشت باقلا سبز با گوشت
در این بخش به چند نکته کاربردی برای جا افتادن خورش باقلا با گوشت اشاره شده است.
از همان ابتدای پخت خورشت باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا گوشت به آرامی بپزد. این کار موجب مغزپخت و نرم شدن گوشت و جا افتادن خورش میشود.پس از اضافه کردن تمام مواد، خورش باید حدود ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا طعمها با هم ترکیب شوند. در این مدت درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا بخار خارج شود و خورش غلیظتر شود.برای جا افتادن این غذا بهتر است باقلا، سیر و شوید یا گشنیز را به صورت جداگانه با کمی روغن تفت دهید. این کار هم طعم مواد را بهتر میکند و هم مانع از آب انداختن مواد در خورش میشود.یکی از مهمترین عوامل جا افتادن این خورش، مقدار مناسب آب است. به هیچ عنوان نباید از آب به مقدار زیاد در این خورش استفاده کنید. خورش باقلا سبز با گوشت باید پس از پخت غلیظ و کم آب باشد.پس از اتمام پخت، اجازه دهید خورش ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی شعله خاموش، با درب بسته بماند. این کار باعث میشود خورش بهتر جا بیفتد و طعم مواد بیشتر با هم ترکیب شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خورش باقلا سبز با گوشت
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورش باقلا سبز با گوشت اشاره شده است، با ما همراه باشید.
باقلا باید زمانی به خورش اضافه شود که گوشت تقریبا پخته است، زیرا باقلا سریعتر میپزد. اگر آن را زودتر اضافه کنید، له میشود و بافت خورش را خراب میکند.برای اینکه زعفران رنگ و عطر خود را در خورش حفظ کند، بهتر است آن را در ۱۵ دقیقه پایانی اضافه کنید.گوشت گوسفندی برای این غذا خوشطعمتر از گوشت گوساله است.قبل از پخت باقلا حتما پوست آن را جدا کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری آب لیمو یا آب نارنج برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید. این کار عطر و طعم خورش را بسیار دلپذیر میکند.به این خورش آب زیادی اضافه نکنید. این غذا باید نسبتا کم آب و غلیظ باشد تا به خوبی جا بیفتد.اگر از شوید خشک برای درست کردن این غذا استفاده میکنید، حتما آن را در مقداری روغن تفت دهید تا عطر آن بلند شود و بوی خامی آن از بین برود.برخی افراد از مقداری رب گوجه فرنگی نیز برای درست کردن این غذا استفاده می کنند.اگر از باقلای تازه برای پخت این خورش استفاده میکنید، نیازی به پخت جداگانه آن نیست. میتوانید باقلا را با سیر و شوید در ماهیتابه تفت دهید و در خورش بریزید تا همراه با سایر مواد بپزد.در صورت تمایل میتوانید از یک یا ۲ عدد تخم مرغ نیز در این غذا استفاده کنید. در این روش باید بعد از پخت خورش، تخم مرغ را به آن اضافه کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورش باقلا سبز با گوشت و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه