طرز تهیه خورشت هویج به روش تبریزی+ نکات و فوت‌وفن ها

خورشت هویج یک غذای اصیل تبریزی است که برای پخت آن هم از گوشت و هم از مرغ استفاده می‌شود.…
طرز تهیه خورشت هویج به روش تبریزی+ نکات و فوت‌وفن ها

خورشت هویج یک غذای اصیل تبریزی است که برای پخت آن هم از گوشت و هم از مرغ استفاده می‌شود. مزه این غذا به دلیل وجود آلو، کمی ترش و شیرین است و معمولا برای درست کردن آن از زردک یا همان هویج زرد استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورشت هویج به روش تبریزی با گوشت و مرغ و همچنین همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت خورشت هویج تبریزی با گوشت باید پیاز را در روغن سرخ کنید و بعد زردچوبه و گوشت را اضافه کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت‌ها بپزند. هویج را به صورت خلالی خرد و در روغن تفت دهید.

سپس آلو را بخیسانید و بعد از این که گوشت پخت، آن را همراه با هویج به خورشت اضافه کنید. برای درست کردن این غذا با مرغ نیز باید گوشت را حذف کنید و مقداری مرغ در خورشت بریزید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه خورشت هویج به روش تبریزی می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای خورشت هویج با گوشت

هویج یا زردک۴۰۰ گرمگوشت خورشتی۴۰۰ گرمپیاز۱ عددآلو خورشتی۱۰۰ گرمزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزردچوبه و روغنبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه خورشت هویج با گوشت و آلو

مدت زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۹۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: پیاز را تفت دهید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا سبک شوند. بعد از این که پیازها سبک شدند، می‌توانید زردچوبه را اضافه کنید. زردچوبه را با پیاز ترکیب کنید و برای ۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله دوم: گوشت را بپزید

گوشت را به صورت قورمه‌ای خرد کنید و در قابلمه بریزد. آن را برای چند دقیقه با پیاز و زردچوبه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر پیدا کند. در ادامه ۴ لیوان آب در قابلمه بریزید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله سوم: هویج‌ها را سرخ کنید

هویج‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه هویج‌ها را به صورت خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. هویج‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه سرخ کنید و کنار بگذارید. تفت دادن هویج‌ها مانع له شدن آن‌ها در خورشت می‌شود. به خاطر داشته باشید که هویج‌ها نباید بیش از حد سرخ شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت به اصفهان

مرحله چهارم: آلو و هویج را به خورشت اضافه کنید

آلوها را بشویید و در یک ظرف آب بریزید. اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد و بعد آن را به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید هویج‌های سرخ شده را نیز در قابلمه بریزید.

مرحله پنجم: خورشت را آماده کنید

در این مرحله باید مقداری نمک و فلفل به خورشت بزنید و شعله گاز را کم کنید تا خورشت روغن بیندازد. در ۱۵ دقیقه نهایی پخت خورشت می‌توانید مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. بعد از این که خورشت آماده شد، آن را در کنار برنج سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورش آلو هویج تبریزی

طرز تهیه خورشت هویج با مرغ

برای پخت خورشت هویج تبریزی با مرغ باید گوشت را حذف کنید و سپس از تکه‌های مرغ استفاده کنید. برای درست کردن این خورشت می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از ران یا سینه مرغ استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت آلو هویج تبریزی

در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت خورشت هویج به روش تبریزی اشاره شده است. با ما همراه باشید.

در برخی رسپی‌ها برای پخت این خورشت از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده می‌شود.برای پخت خورشت هویج بهتر است از فیله گوسفند یا گوساله استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید مقداری استاک مرغ یا گوشت یا آب مرغ و گوشت خانگی به آن اضافه کنید.اضافه کردن مقداری دارچین به این غذا عطر و طعم بهتری می‌بخشد.در صورت تمایل می‌توانید برای تزیین این غذا از مقداری خلال پسته و زرشک یا مقداری هویج سرخ شده استفاده کنید.برای درست کردن این غذا با گوشت حتما از تکه‌های کوچک گوشت استفاده کنید. گوشت استخوان دار برای این خورشت مناسب نیست.خورشت هویج باید به صورت غلیظ و کم آب درست شود، بنابراین از اضافه کردن آب زیاد به این خورشت اجتناب کنید.برای پخت خورشت هویج آذری می‌توانید از آلو بخارا با آلو خورشتی استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید این خورشت را بدون آلو نیز آماده کنید. در این صورت می‌توانید از مقداری لیمو عمانی برای مزه دار کردن غذا استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن این خورشت می‌توانید مقداری آب لیمو ترش تازه در آن بریزید.برای تزیین این خورشت می‌توانید از یک عدد گوجه فرنگی سرخ شده استفاده کنید.برای پخت این غذا بهتر است از زردک استفاده کنید، اما اگر به زردک دسترسی ندارید می‌توانید هویج را جایگزین کنید.در صورتی که دوست دارید طعم خورشت شما شیرین شود، می‌توانید در ۱۰ دقیقه نهایی پخت غذا مقداری شکر در آن بریزید.برای پخت این خورشت می‌توانید از گوشت بوقلمون نیز استفاده کنید.برای پخت خورشت هویج با رب انار می‌توانید مقداری رب انار ملس به آن اضافه کنید.در برخی شهرهای آذربایجان برای پخت این خورشت از لپه استفاده می‌شود. برای پخت خورشت هویج با لپه می‌توانید لپه را به صورت جداگانه بپزید و بعد به خورشت اضافه کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به بهترین طرز تهیه خورشت هویج به روش تبریزی اشاره شد. پیشنهاد می‌شود این غذا را در کنار برنج زعفرانی و سالاد شیرازی سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر