- 2025-08-27
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه خورشت شلیل؛ طعمی متفاوت و خوشمزه
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
خورشت شلیل یکی از خورشتهای خاص و خوشعطر ایرانی است که میتوانید آن را با شلیل تازه و آبدار آماده کنید. اگر به دنبال غذایی متفاوت، سالم و سرشار از عطر و طعم هستید، خورشت شلیل میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه خورشت شلیل و همه فوتوفنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذا ابتدا باید مرغها را مزه دار کنید. در ادامه پیاز داغ را با مرغها سرخ کنید. ادویهها را اضافه کنید و مقداری آب در قابلمه بریزید تا مرغها بپزند.
رب گوجه را تفت دهید و به خورش اضافه کنید. زمانی که خورش جا افتاد میتوانید ادویهها و شلیلهای بدون پوست را در خورش بریزید تا غذا آماده شود.
رسپی این خورش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خورشت شلیل برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازسینه یا ران مرغ بدون پوست500 گرمشلیل 4 عددپیاز2 عدد بزرگرب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ2 قاشق غذاخوریدارچین1/2 قاشق چایخورینمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغن سرخ کردنی3 تا 4 قاشق غذاخوریشکر1 قاشق مرباخوریآب لیمو ترش4 قاشق غذاخوری
مرحله اول: مرغها را مزه دار کنید
برای شروع باید تکههای مرغ را با مقداری روغن و نمک مزه دار کنید.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای حدود 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.
مرحله دوم: پیازها را سرخ کنید
پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت خلالی نازک خرد کنید.
مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیسی ملس
مرحله سوم: مرغها را با پیاز داغ سرخ کنید
بعد از این که پیازها سرخ شدند، تکههای مرغ مزه دار شده را در قابلمه بچینید و برای چند دقیقه تفت دهید تا مرغها کمی سرخ شوند.
در این مرحله میتوانید مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: آب را اضافه کنید
در این مرحله باید قابلمه را با آب ولرم پر کنید. مقدار آب باید به اندازهای باشد که روی مرغها را بپوشاند.
اجازه دهید مرغها برای حدود یک ساعت بپزند.
مرحله پنجم: چاشنیها را اضافه کنید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و بعد رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ کنید تا خوشرنگ شود. در ادامه شکر و دارچین را اضافه کنید.
سپس این ترکیب را همراه با آب لیمو ترش تازه به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش دوباره شروع به جوشیدن کند.
مرحله ششم: شلیلها را تفت دهید
شلیلها را بشویید و بعد پوست آنها را جدا کنید. یک ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و شلیلها را بدون روغن روی حرارت ملایم تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش نعناع جعفری
مرحله هفتم: خورشت را آماده کنید
بعد از این که خورش به طور کامل پخت و آماده شد، میتوانید شلیلها را همراه با مقداری زعفران به آن اضافه کنید.
5 تا 10 دقیقه دیگر صبر کنید و بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید.
خورشت را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه با برنج زعفرانی و سالاد سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خورشت شلیل
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورشت شلیل اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این غذا بهتر است از ران یا ترکیب ران و سینه مرغ استفاده کنید.شلیلهای سفت و نیمه رسیده بهترین گزینه برای درست کردن این غذا هستند. شلیل نرم برای پخت این خورشت مناسب نیست.بهتر است زعفران را در آخرین مرحله پخت خورش به آن اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.اضافه کردن شکر به این غذا اختیاری است و موجب متعادل شدن طعم خورشت میشود.در صورت تمایل میتوانید از چند عدد آلو بخارا نیز برای مزه دار کردن این خورش استفاده کنید.میتوانید این خورش را با گوشت خورشتی نیز آماده کنید.اضافه کردن رب گوجه فرنگی به این خورشت اختیاری است و میتوانید آن را به طور کامل حذف کنید.اگر به غذاهای تند و تیز علاقه دارید، میتوانید مقداری فلفل قرمز نیز به این خورشت اضافه کنید.بعد از آماده کردن این خورشت میتوانید مقداری سیب زمینی سرخ کنید و کنار غذا قرار دهید.برای شیرین شدن طعم خورش میتوانید از مقداری عسل استفاده کنید.اضافه کردن مقداری پودر کاری، طعم بینظیری به این غذا میبخشد.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از مقداری سیر خرد شده نیز استفاده کنید.در برخی رسپیها از مقداری هویج خلالی خرد شده نیز استفاده می شود.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید به جای رب گوجه فرنگی از مقداری تمر هندی استفاده کنید.شلیلها را به هیچ عنوان به صورت ریز یا خلالی نازک خرد نکنید. در این صورت شلیلها در خورش له میشوند.میتوانید در این خورشت از مقداری قارچ خرد شده نیز استفاده کنید.جدا کردن پوست شلیل قبل از درست کردن این خورش اختیاری است و میتوانید از شلیل با پوست نیز برای پخت این خورش استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورشت شلیل و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه