طرز تهیه خورشت به آلو با 4 روش+ رازهای طعم بی‌نظیر

خورشت به آلو یا همان به و آلو یک غذای اصیل و خوش‌طعم ایرانی است که در فصل پاییز طبخ…
طرز تهیه خورشت به آلو با 4 روش+ رازهای طعم بی‌نظیر

خورشت به آلو یا همان به و آلو یک غذای اصیل و خوش‌طعم ایرانی است که در فصل پاییز طبخ می‌شود و مزه شیرین و ملسی دارد. اصالت این غذا کرمانی است و در بسیاری از شهرهای دیگر نیز طبخ می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورشت به آلو به ۴ روش با گوشت، با مرغ، با لپه و با رب انار و همچنین همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای پخت خورشت به آلو ابتدا باید پیاز را در روغن سرخ کنید و سپس تکه‌های گوشت را همراه با زردچوبه اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید. فلفل سیاه، چوب دارچین و ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت برای یک ساعت بپزد. به‌ها را خرد و در روغن سرخ کنید. رب گوجه را نیز در مقداری روغن سرخ کنید.

زمانی که گوشت پخت، به، آلو و رب گوجه را در خورشت بریزید. اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. در انتها نمک، زعفران و آبلیمو را اضافه و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. برای درست کردن این خورشت با مرغ باید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید. می‌توانید مقداری لپه یا رب انار نیز در این خورشت بریزید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه این غذا می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای خورشت به آلو

میوه به۲ عدد درشتگوشت خورشتی۳۰۰ گرمپیاز۱ عدد متوسطرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریآلو بخارا۱۰ عددچوب دارچین۲ عددزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریشکر۱ قاشق غذاخوریآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه خورش به آلو با گوشت

مدت زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۱۲۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: پیاز را سرخ کنید

برای شروع باید پوست پیاز را جدا کرده و آن را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله دوم: گوشت و زردچوبه را اضافه کنید

بعد از این که پیازها سرخ شدند، تکه‌های گوشت خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. کمی زردچوبه به گوشت و پیاز اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت هویج تبریزی

مرحله سوم: گوشت را بپزید

چوب دارچین را همراه با فلفل سیاه و ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا گوشت برای یک ساعت بپزد.

مرحله چهارم: به‌ها را تفت دهید

به‌ها را خوب بشویید و به صورت درشت و به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس به‌ها را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید. این کار از له شدن به در خورشت جلوگیری می‌کند.

مرحله پنجم: رب گوجه، آلو و به را به خورشت اضافه کنید

رب گوجه را در مقداری روغن سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود و به اصطلاح رنگ باز کند. زمانی که گوشت پخت، می‌توانید رب گوجه سرخ شده را همراه با آلوها و به‌ها به خورشت اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت به اصفهان

مرحله ششم: خورشت را آماده کنید

اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم بجوشد و آماده شود. بعد از این که خورشت شما به غلظت مناسب رسید و پخت، می‌توانید نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنید. در ۵ دقیقه نهایی نیز نوبت اضافه کردن آب لیمو ترش تازه و شکر است. خورشت به آلوی شما آماده است و می‌توانید آن را در کنار برنج آبکش سرو کنید.

طرز تهیه خورش به آلو با گوشت

طرز تهیه خورشت به آلو با مرغ

برای درست کردن این خورش با مرغ می‌توانید از تکه‌های مرغ با استخوان یا بدون استخوان استفاده کنید. در این روش تنها باید گوشت را حذف و از مرغ به جای آن استفاده کنید. مدت زمان آماده شدن این خورش با مرغ بسیار کوتاه‌تر است.

طرز تهیه خورشت به آلو با رب انار

برای پخت این خورش با رب انار می‌توانید از مقداری رب انار ملس استفاده کنید. در این روش باید بعد از این که خورش جا افتاد، یک تا ۲ قاشق رب انار به آن اضافه کنید تا مزه دار شود. سایر مراحل درست کردن این خورش مثل روش‌های قبل است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ ترش با زرشک و رب انار

طرز تهیه خورشت به آلو با لپه

برای درست کردن این خورش با لپه می‌توانید از نصف پیمانه لپه استفاده کنید. در این روش باید لپه را همراه با گوشت بپزید و بعد بقیه مراحل درست کردن خورش را مثل روشی که گفته شد دنبال کنید. در انتها یک عدد سیب زمینی را در روغن سرخ کنید و روی خورش بریزید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه خورشت به آلو

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه خورشت به آلو

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورشت به آلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای پخت این خورشت باید از به‌های رسیده، سفت و سالم استفاده کنید.این خورشت باید به صورت کم آب و غلیظ آماده شود، بنابراین اجازه دهید خورشت به آرامی روی حرارت بجوشد و جا بیفتد.بهتر است قبل از اضافه کردن آلو به این خورشت آن را برای چند دقیقه در آب بخیسانید.در صورت تمایل می‌توانید به جای چوب دارچین از مقداری پودر دارچین برای مزه دار کردن این خورشت استفاده کنید.برای پخت این خورشت با بوقلمون باید گوشت یا مرغ را حذف کنید و مقداری گوشت بوقلمون در آن بریزید.می‌توانید به جای آلو بخارا از هر نوع آلو دیگری که دوست دارید برای درست کردن این خورشت استفاده کنید.اضافه کردن شکر به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.برای پخت خورشت به آلو بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه خورشت به آلو با مرغ را به شما آموزش دادیم. پیشنهاد می‌شود این غذای خوشمزه را در اولین فرصت آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر