طرز تهیه خورشت بامیه؛ جا افتاده و خوشمزه

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 3 ساعت خورشت بامیه یکی از خورشت‌های سنتی استان‌های جنوبی…
طرز تهیه خورشت بامیه؛ جا افتاده و خوشمزه

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

خورشت بامیه یکی از خورشت‌های سنتی استان‌های جنوبی کشور است که برخی افراد آن را با گوشت، برخی با مرغ و برخی دیگر نیز به صورت گیاهی آماده می‌کنند. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورشت بامیه به ۷ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این خورشت ابتدا باید پیاز را همراه با سیر، گوشت، رب گوجه و گوجه رنده شده تفت دهید و سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد.

بامیه‌ها را در روغن تفت دهید و بعد از پخت گوشت همراه با ادویه‌ها در قابلمه بریزید. برای درست کردن این خورشت به صورت گیاهی باید گوشت و مرغ را به طور کامل حذف کنید.

می‌توانید خورشت بامیه را با مرغ، سیب زمینی، تمر هندی و لپه نیز آماده کنید. رسپی این خورشت خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خورشت بامیه با گوشت گوسفندی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبامیه۳۰۰ گرمگوشت خورشتی۴۰۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطسیر۲ حبهگوجه فرنگی۲ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمآبلیمو و آبغورهبه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز و سیر را سرخ کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید.

پیازها را در روغن سرخ کنید. سیرها را به صورت ریز خرد کنید. زمانی که پیازها سبک شدند، سیرها را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی سیر بلند شود.

مرحله دوم: گوشت و زردچوبه را اضافه کنید

کمی بعد مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و در ادامه گوشت را به صورت تکه‌های خورشتی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید.

بهتر است تکه‌های گوشت را خیلی کوچک و خیلی بزرگ خرد نکنید. به خاطر داشته باشید که گوشت نباید بیش از حد در روغن سرخ شود، زیرا این کار موجب سفت شدن بافت آن می‌شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: گوجه و رب گوجه را اضافه کنید

رب گوجه را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه همراه با سایر مواد تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

در ادامه گوجه فرنگی را رنده کنید و در قابلمه بریزید. مواد را کمی تفت دهید تا آب اضافه گوجه بخار شود و به خوبی رنگ بگیرد.

مرحله چهارم: مقداری آب به قابلمه اضافه کنید

در این مرحله باید ۴ لیوان آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند.

بعد از این که آب جوشید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد.

به خاطر داشته باشید که خورشت بامیه باید با حرارت ملایم و به آرامی بپزد تا لعابدار و خوشمزه شود.

بیشتر بخوانید: رازها و ترفندهای جا افتادن انواع خورشت

مرحله پنجم: بامیه‌ها را تفت دهید

بامیه‌ها را بشویید و خوب خشک کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه بامیه‌ها را در روغن تفت دهید تا رنگشان تغییر کند. تفت دادن بامیه از له شدن آن در خورشت جلوگیری می‌کند.

مرحله ششم: بامیه‌ها و چاشنی‌ها را به خورشت اضافه کنید

بعد از ۲ ساعت که گوشت به خوبی پخت و نرم شد، می‌توانید بامیه‌های تفت داده شده را در قابلمه بریزید.

مقداری آب لیمو ترش تازه یا آبغوره همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورشت اضافه کنید.

مرحله هفتم: خورشت را آماده کنید

اجازه دهید خورشت برای ۴۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشد.

زمانی که بامیه‌ها پختند و خورشت به غلظت مناسب رسید، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

خورشت بامیه را در ظرف مناسب بریزید و همراه با برنج سرو کنید.

خورشت بامیه با تمر هندی

برای درست کردن خورشت بامیه روش‌های متعددی وجود دارد. در ادامه به محبوب‌ترین روش‌های درست کردن خورشت بامیه اشاره شده است.

خورشت بامیه با مرغ

برای درست کردن خورشت بامیه با مرغ باید گوشت قرمز را حذف و به جای آن از تکه‌های مرغ استفاده کنید. در این روش بهتر است از مقدار مرغ بیشتری استفاده کنید. برای رسپی فوق می‌توانید از حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم مرغ استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این خورشت مثل روش قبل است.

خورشت بامیه با تمر هندی

برای پخت خورشت بامیه خوشمزه و مجلسی جنوبی معمولا از مقداری تمر هندی استفاده می‌شود. در این روش باید حدود ۵۰ گرم تمر هندی را با کمی آب جوش رقیق کنید. سپس مواد را از صافی رد کنید. حالا عصاره تمر هندی را به جای آبلیمو و آبغوره برای مزه دار کردن خورشت استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کرفس

خورشت بامیه با لپه و گوشت

برای درست کردن این غذا با لپه و گوشت باید بعد از اضافه کردن گوشت و تفت دادن آن با پیاز، مقداری لپه نیز به قابلمه اضافه کند. سپس اجازه دهید لپه با گوشت بپزد و بعد سایر مراحل پخت خورشت را مثل روش قبل دنبال کنید.

خورشت بامیه با لپه و گوشت

خورشت بامیه با سیب زمینی

برای درست کردن خورشت بامیه با سیب زمینی باید بعد از آماده شدن خورشت، یک عدد سیب زمینی را به صورت خلالی خرد و در روغن سرخ کنید. سپس خورشت را در ظرف مورد نظرتان بریزید و سیب زمینی‌ها را روی خورشت قرار دهید. سایر مراحل درست کردن خورشت بامیه با سیب زمینی مثل روش قبل است.

خورشت بامیه گیاهی

برای درست کردن خورشت بامیه گیاهی باید گوشت و مرغ را حذف کنید و این غذا را بدون گوشت آماده کنید. در این روش می‌توانید از مقداری لپه نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کلم بروکلی

خورشت بامیه خوزستانی در زودپز

برای درست کردن خورشت بامیه در زودپز می‌توانید گوشت و سایر مواد را در زودپز بپزید و بعد از پخت، خورشت را در قابلمه بریزید و بعد بامیه‌های تفت داده شده را اضافه کنید. به هیچ عنوان بامیه را در زودپز نریزید، زیرا این کار موجب له شدن بامیه‌ها و لزج شدن خورشت می‌شود.

جلوگیری از لزج شدن خورشت بامیه

جلوگیری از لزج شدن خورشت بامیه

برای جلوگیری از لزج شدن این خورشت باید از بامیه‌های ریز که بافت منسجم‌تری دارند استفاده کنید. در زمان پاک کردن بامیه‌ها مراقب باشید که به بدنه بامیه‌ها آسیب وارد نکنید. برای جلوگیری از متلاشی شدن بامیه‌ها حتما آن‌ها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید.

به خاطر داشته باشید که خورشت بامیه باید با حرارت ملایم بپزد. پخت طولانی مدت بامیه موجب له شدن بامیه و لزج شدن خورشت می‌شود. فراموش نکنید که خورشت بامیه را نباید بیش از حد هم بزنید. هم زدن این خورشت با شدت زیاد نیز موجب له شدن بامیه‌ها می‌شود.

برای جلوگیری از لیز شدن بافت بامیه نباید دم بامیه را به طور کامل جدا کنید. راهکار بعدی که می‌توانید برای جلوگیری از لزج شدن بامیه انجام دهید، قرار دادن بامیه‌ها در مقداری آبلیمو یا سرکه است.

گرم کردن خورشت بامیه برای چند بار موجب لزج شدن آن می‌شود، بنابراین بهتر است این خورشت را به صورت تازه میل کنید. روش بعدی برای جلوگیری از لزج شدن این خورشت این است که مقداری نخود فرنگی در خورشت بریزید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت بامیه

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورشت بامیه اشاره شده است، با ما همراه باشید.

به خاطر داشته باشید که بعد از اضافه کردن بامیه نباید خورشت را به مدت طولانی بپزید.راز خوشمزگی خورشت بامیه این است که باید به صورت کم آب و غلیظ سرو شود.برای مزه دار کردن خورشت بامیه جنوبی می‌توانید از ادویه‌هایی مثل فلفل قرمز و پودر زنجبیل استفاده کنید. اضافه کردن پودر پیاز، پودر سیر و پودر پاپریکا نیز موجب خوشمزه شدن این غذا می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید مقداری زعفران دم کرده به این خورشت اضافه کنید.اگر به سیر دسترسی ندارید، می‌توانید برای مزه دار کردن خورشت بامیه از مقداری پودر سیر استفاده کنید.در برخی رسپی‌‌ها برای مزه دار کردن این خورشت از مقداری رب انار استفاده می‌شود.اگر به غوره تازه یا منجمد شده دسترسی دارید، می‌توانید برای پخت این غذا از مقداری غوره استفاده کنید.برای این که خورشت بامیه شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید پیاز و گوشت را به جای روغن در کره سرخ کنید.به هیچ عنوان از بامیه خرد شده برای درست کردن خورشت بامیه استفاده نکنید، زیرا این کار موجب لزج شدن خورشت می‌شود.اضافه کردن مقداری سس قرمز تند و سس گوجه فرنگی طعم بهتری به این خورشت می‌بخشد.در صورت تمایل می‌توانید خورشت بامیه را با نان و در وعده شام سرو کنید.اگر خورشت بامیه شما آبکی شده است، می‌توانید مقداری آرد را با آب سرد ترکیب کنید و بعد از پخت خورشت به آن اضافه کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورشت بامیه و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این خورشت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر