طرز تهیه خورشت آلو اسفناج مجلسی+ نکات جا افتادن آن

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 2 ساعت خورشت آلو اسفناج یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی…

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

خورشت آلو اسفناج یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب بی‌نظیر آلو، گوشت و اسفناج استفاده می‌شود. این خورشت بیشتر در مناطق مرکزی و شمالی ایران طبخ می‌شود و به دلیل داشتن اسفناج سرشار از آهن و آنتی‌اکسیدان است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورشت آلو اسفناج مجلسی به 4 روش و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این غذا ابتدا باید یک عدد پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. سپس گردوی میکس شده و گوشت خورشتی را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت و گردو به خوبی بپزند.

یک عدد پیاز باقی مانده را سرخ کنید و بعد سیر رنده ‌شده، تره و اسفناج را در ماهیتابه بریزید و همه مواد را با هم تفت دهید. زمانی که گوشت نیم پز شد، سبزیجات را به قابلمه گوشت در حال پخت اضافه کنید.

بعد از این که همه مواد پختند، می‌توانید رب انار را همراه با نمک و فلفل سیاه در قابلمه بریزید. آلوها را نیز اضافه کنید تا خورش شما آماده شود.

می‌توانید این خورش را با مرغ، به صورت گیاهی و با کوفته ریزه نیز آماده کنید. رسپی این خورشت خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خورشت آلو اسفناج با گوشت برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت خورشتی (ترجیحا با استخوان)400 گرماسفناج تازه700 گرمآلو خورشتی10 تا 15 عددپیاز2 عدد متوسطسیر2 حبهرب انار2 قاشق غذاخوریتره200 گرمنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغن مایع به میزان لازممغز گردو200 گرم

مرحله اول: پیاز را سرخ کنید

برای شروع باید یک عدد پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی ریز خرد کنید.

مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را به قابلمه اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

بعد از این که پیاز سرخ شد، می‌توانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.

مرحله دوم: گردوها را به پیاز داغ اضافه کنید

در این مرحله باید مغز گردوها را در چرخ گوشت یا میکسر بریزید و خوب له کنید تا کاملا یکدست شوند.

سپس می‌توانید گردوی میکس شده را در قابلمه بریزید و همراه با پیاز داغ تفت دهید.

اضافه کردن گردو به این خورش اختیاری است و موجب خوشمزه‌تر و لعابدار شدن آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش جوجه غوره

مرحله سوم: گوشت را همراه با پیاز داغ و گردو بپزید

کمی بعد گوشت‌ها را به پیاز داغ و گردو اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.

سپس 4 لیوان آب در قابلمه بریزید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید گوشت و گردو به خوبی بپزند.

مرحله چهارم: پیاز داغ کاراملی را آماده کنید

یک عدد پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید.

پیاز را در روغن سرخ کنید تا کاراملی و خوشرنگ شود.

مرحله پنجم: سیر، تره و اسفناج را به پیاز داغ اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید سیر رنده شده را در ماهیتابه بریزید و فقط چند ثانیه تفت دهید (زیاد تفت دادن سیر موجب تلخی آن می‌شود).

در ادامه تره و اسفناج را به صورت ریز خرد و به سایر مواد اضافه کنید.

مرحله ششم: سبزیجات را به گوشت اضافه کنید

بعد از این که سبزیجات را کمی سرخ کردید، می‌توانید ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.

اجازه دهید گوشت نیم پز شود و بعد همه سبزیجات سرخ شده را در قابلمه بریزید و صبر کنید خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت نعنا شمالی

مرحله هفتم: رب انار و آلو را به خورش اضافه کنید

بعد از این که آب خورش نصف شد و همه مواد به خوبی پختند، می‌توانید رب انار را در مقدار کمی آب جوش حل کنید و همراه با نمک و فلفل سیاه در قابلمه بریزید.

آلوها را برای 15 دقیقه در آب سرد بخیسانید و در نیم ساعت پایانی پخت، به خورش اضافه کنید.

مرحله هشتم: خورش را سرو کنید

اجازه دهید خورش جا بیفتد و روغن غذا روی سطح آن جمع شود. زمانی که خورش کم آب و غلیظ شد، می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.

سپس این خورشت خوشمزه را همراه با برنج زعفرانی سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

رسپی خورشت آلو اسفناج به روش سنتی

خورشت آلو اسفناج گیاهی

در این روش باید خورش را بدون گوشت و مرغ و تنها با استفاده از اسفناج، پیاز، سیر، آلو، رب و سایر چاشنی‌ها آماده کنید. در این روش می‌توانید از مقداری لپه نیز استفاده کنید.

خورشت آلو اسفناج با مرغ

در این روش باید به جای گوشت قرمز از ران یا سینه مرغ استفاده شود. مرغ را جداگانه با پیاز و ادویه تفت دهید و سپس با اسفناج و آلو ترکیب کنید. اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. سایر مراحل پخت این خورش مثل روش قبل است.

خورشت آلو اسفناج با مرغ

خورشت آلو اسفناج با کوفته ریزه

در این روش باید به جای گوشت تکه‌ای از گوشت چرخ‌کرده قلقلی استفاده کنید. در این روش باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط و بعد به صورت کوفته آماده کنید. کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید و بعد در خورش بریزید تا غذا آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت فسنجان با قیسی

نکات مهم برای جا افتادن خورش آلو اسفناج

در این بخش به چند نکته مهم برای جا افتادن خورش آلو اسفناج اشاره شده است.

تفت دادن اسفناج موجب لعابدار شدن خورش و جا افتادن آن می‌شود.اضافه کردن گردو موجب غلیظ شدن این خورش می‌شود.استفاده از گوشت چرب موجب می‌شود تا خورشت شما غلیظ‌تر شود و بهتر جا بیفتد.قبل از اضافه کردن سبزیجات به خورش، آن‌ها را به خوبی سرخ کنید.یکی از رازهای جا افتادن این خورشت استفاده نکردن آب به مقدار زیاد است. اجازه دهید خورشت به ‌آرامی و با حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شود.پس از پایان پخت، اجازه دهید خورشت حداقل 15 دقیقه روی حرارت خاموش بماند تا طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شود.از زیاد کردن شعله گاز در زمان پخت خورشت اجتناب کنید. این خورش باید روی حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزد تا جا بیفتد.برای افزایش غلظت این خورش می‌توانید مقداری آرد سرخ شده به آن اضافه کنید.اضافه کرده پوره آلو موجب افزایش غلظت و جا افتادن این خورش می‌شود.

نکات مهم برای جا افتادن خورش آلو اسفناج

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت آلو اسفناج مجلسی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورشت آلو اسفناج مجلسی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

مهم‌ترین علت تلخ شدن خورش آلو اسفناج سرخ کردن طولانی مدت سبزیجات و سیر موجب سوختن این مواد و تلخ شدن غذا می‌شود.برای مزه دار کردن این خورش می‌توانید به جای آبلیمو از مقداری آب نارنج نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از گوشت بوقلمون نیز برای درست کردن این غذا استفاده کنید.اضافه کردن گردو به این غذا اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.برای خوش عطر و خوشمزه شدن این غذا می‌توانید از مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید.در برخی رسپی‎‌ها برای درست کردن این غذا از مقداری رب گوجه فرنگی استفاده می‌شود.برای خوشمزه‌تر شدن این خورش می‌توانید به جای آب از مقداری آب گوشت یا مرغ استفاده کنید.آلو بخارا یکی از بهترین گزینه‌ها برای درست کردن این خورشت است.بهترین چاشنی خورش آلو اسفناج برای مزه دار کردن آن مقداری دارچین و ادویه کاری است.بهتر است آلوها را در اواسط یا اواخر پخت به خورش اضافه کنید. اگر آلوها بیش از حد بپزند، له می‌شوند و خورشت را تیره می‌کنند.برای پخت این خورش بهتر است اسفناج را زیاد خرد نکنید. اسفناج خیلی ریز، هنگام پخت شکل خود را از دست می‌دهد.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورشت آلو اسفناج مجلسی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر