- 2024-12-17
- 7 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه خاگینه تبریزی؛ یک عصرانه خوشمزه + نکات طلایی
خاگینه در شهرهای مختلف با مواد اولیه و روشهای متنوعی آماده میشود اما به طور عادی، به ترکیب هم زده از زرده و سفیده تخم مرغ که با آرد و برخی ادویهها طعم دار شده و در کره یا روغن سرخ شود، خاگینه یا خایگینه گفته میشود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه خاگینه تبریزی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا تخممرغها را با وانیل به خوبی هم زده و سپس آرد الک شده و بکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید تا مایهای یک دست به دست آید. پس از افزودن ماست شیرین و هم زدن آن، مایه خاگینه را در تابه داغ شده سرخ کنید.
سپس شربت قوام یافته را به طور یکنواخت و سرد روی خاگینه بریزید تا از خمیر شدن آن جلوگیری شود. نهایتاً، خاگینه را با مغز گردو خرد شده، پودر دارچین و گل محمدی تزیین کنید و در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت و آماده سرو شود. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
طرز تهیه خاگینه تبریزی
مدت زمان آماده سازی: ۵-۷ دقیقهمدت زمان پخت: ۱۰-۱۲ دقیقهمناسب برای: ۵-۶ نفردرجه سختی: متوسط
مواد لازم برای خاگینه تبریزی
تخممرغ ۵ عددآرد ۵ قاشق غذاخوری ماست شیرین ۵ قاشق غذاخوریبکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوریوانیل ۱ قاشق مرباخوریروغن یا کره به مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مواد لازم برای شربت خاگینه تبریزی
آب ۱ پیمانهشکر ۱ پیمانهگلاب ½ لیوانهل ۴ عددزعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای داخل خاگینه تبریزی مغزدار
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوریپودر گل محمدی یا گل سرخ ۱/۲ قاشق چایخوریپودر دارچین ۱/۲ قاشق چایخوریمغز گردوبه مقدار لازم
مرحله اول: ترکیب تخم مرغ و وانیل
تخممرغها را در یک ظرف مناسب بشکنید و به آن وانیل اضافه کنید. با استفاده از ویسک یا چنگال، تخممرغها را به خوبی هم بزنید تا مخلوطی کاملا یکدست و یکنواخت به دست آید.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
آرد الک شده و بکینگ پودر با هم ترکیب کنید.
مواد خشک را ۱ بار الک کنید و به تدریج به مایه تخم مرغی اضافه کنید و هم زنید تا هیچ تودهای در آن باقی نماند و ترکیب یک دستی حاصل شود.
مرحله سوم: افزودن ماست شیرین
ماست شیرین را به مخلوط درون کاسه اضافه کنید. به خوبی هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شود.
مرحله چهارم: سرخ کردن خاگینه
مقداری روغن یا کره را در تابه مناسبی بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
کمی زمان بدهید تا تابه داغ شود. سپس مایه خاگینه را به آرامی درون آن بریزید.
چند دقیقه زمان دهید تا با حرارت ملایم یک طرف خاگینه کاملا بپزد و طلایی شود، سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
پس از سرخ شدن خاگینه آن را از تابه خارج کنید و در ظرف مناسبی گذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خاگینه کدو حلوایی
مرحله پنجم: آمادهسازی شربت
برای آماده سازی شربت خاگینه تبریزی، شکر را درون قابلمه کوچکی بریزید.
آب را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گذارید. مدام مواد درون آن را هم زنید تا دانههای شکر در آب به خوبی حل شوند و شربت به نقطه جوش رسد.
سپس دانههای هل را به آن اضافه کنید و زمان دهید تا شربت قوام پیدا کند.
پس از رسیدن به غلظت مناسب، گلاب و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
سپس حرارت را خاموش کنید و شربت را در ظرف دیگری بریزید. کمی زمان دهید تا خنک شود سپس آن را در یخچال بگذارید تا شربت کاملا سرد شود.
مرحله ششم: تزیین خاگینه با شربت
خاگینه تبریزی را در ظرفهای سرو قرار دهید و شربت خنک شده را به آرامی روی خاگینه بریزید.
توجه داشته باشید که شربت باید کاملاً سرد باشد تا از خمیر شدن خاگینه جلوگیری شود.
با مغز گردو خرد شده، پودر دارچین و گل محمدی خشک شده خاگینه جذابتان را تزیین کنید.
برای طعم و ظاهر بهتر، میتوانید از گردوهای تازه و برشته شده استفاده کنید.
طرز تهیه خاگینه مغزدار تبریزی
برای آماده سازی خاگینه مغزدار تبریزی باید مواد مغذی که در مواد اولیه نوشته شده را در کاسه کوچکی با هم ترکیب کنید. در زمان سرخ کردن خاگینه نیمی از مواد خاگینه را در تابه بریزید و ترکیبات مغزدار را روی آن به صورت یکنواخت بپاشید. نیم دیگر مایه خمیری خاگینه را به آرامی روی مغزیجات بریزید و زمان دهید تا پخت کامل خاگینه انجام شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خاگینه خرما به سبک زنجانیها
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه خاگینه تبریزی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن خاگینه تبریزی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از تابه نچسب یا تفلون برای سرخ کردن خاگینه مناسبتر است؛ زیرا از چسبیدن آن به تابه جلوگیری میکند.الک کردن آرد قبل از افزودن به مایه، از ایجاد تودههای ناخواسته جلوگیری میکند.قبل از اضافه کردن شربت، مطمئن شوید که خاگینه به اندازه کافی خنک شده است تا از خمیر شدن آن جلوگیری شود.اضافه کردن شربت خنک شده به خاگینه داغ باعث میشود که شربت به خوبی جذب خاگینه شود.حرارت متوسط باعث میشود که خاگینه به طور یکنواخت سرخ شود.کره به جای روغن میتواند طعم غنیتری به خاگینه بدهد.افزودن ¼ قاشق چایخوری نمک به مخلوط خاگینه، طعم شیرین را متعادلتر میکند.پودر دارچین نه تنها طعم خوبی به خاگینه میدهد؛ بلکه ظاهر زیبایی نیز به آن اضافه میکند.زعفران به خاگینه رنگ زیبا و طعم دلپذیری میبخشد.افزودن مغزهای مختلف مانند بادام یا پسته به خاگینه، ارزش غذایی آن را افزایش میدهد.شکر قهوهای به جای شکر سفید میتواند طعم متفاوت و غنیتری به خاگینه بدهد.هنگام پخت خاگینه، از پوشاندن قابلمه خودداری کنید تا بخار اضافی آزاد شود و خاگینه سفتتر شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روشهای ساده و کامل بالا خاگینه تبریزی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه این خاگینه تبریزی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه