طرز تهیه حلیم به روش بازاری+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 1 ساعت زمان پخت 6 ساعت حلیم گندم یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای…
طرز تهیه حلیم به روش بازاری+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

6 ساعت

حلیم گندم یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که معمولا به عنوان صبحانه سرو می‌شود. برای درست کردن این غذای لذیذ از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه حلیم به روش بازاری با ۸ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این حلیم ابتدا باید گندم را برای چند ساعت بپزید تا کاملا نرم شود. گوشت را بپزید و ریش ریش کنید. زمانی که گندم پخت، آن را میکس کنید و بعد با گوشت ریش ریش شده، نمک و روغن مخلوط کنید و اجازه دهید حلیم برای چند ساعت بجوشد تا جا بیفتد.

برای درست کردن این حلیم با بلغور گندم می‌توانید به جای گندم پوست کنده از بلور گندم استفاده کنید. برای درست کردن این حلیم با کنجد می‌توانید مقداری کنجد به آن اضافه کنید.

برای پخت این حلیم با مرغ و بوقلمون باید از مرغ یا بوقلمون به جای گوشت استفاده کنید. برای درست کردن این حلیم با قلم باید مقداری آب قلم در حلیم بریزید. به منظور پخت حلیم شیر نیز باید مقداری شیر به حلیم اضافه کنید. 

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای حلیم برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگندم پوست کنده۳۰۰ گرمگوشت گوسفندی۲۰۰ گرمپیاز۱ عددروغنبه مقدار لازمزردچوبهبه مقدار لازمنمک و دارچینبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه حلیم به روش بازاری

مدت زمان آماده سازی: ۱ ساعتمدت زمان پخت: ۵ تا ۶ ساعتدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: گندم‌ها را بخیسانید

برای شروع باید گندم‌ها را همراه با آب در یک کاسه بزرگ بریزید و اجازه دهید برای یک شب در آب بمانند. این کار به پخت بهتر گندم کمک زیادی می‌کند.

مرحله دوم: گندم‌ها را بپزید

گندم‌ها را در قابلمه بریزید و بعد ۶ لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و هر ۵ دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد. اجازه دهید گندم‌ها به خوبی بپزند و نرم شوند. برای سرعت بخشیدن به فرآیند پخت گندم می‌توانید آن را در زودپز آماده کنید.

مرحله سوم: گوشت را بپزید

گوشت را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. مقدار آب باید ۱ بند انگشت بالاتر از سطح گوشت باشد. در ادامه پیاز را به صورت ۴ قاچ خرد کنید و در قابلمه بیندازید.

کمی زردچوبه به گوشت اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد و مغزپخت شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم قرمز (کشکک) با گوشت

مرحله چهارم: گوشت را ریش ریش کنید

بعد از این که گوشت به طور کامل پخت، باید آن را آبکش کنید. اجازه دهید گوشت کمی خنک شود و بعد آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم: مواد حلیم را ترکیب کنید

بعد از این که گندم به طور کامل پخت باید آن را با گوشت کوب برقی کاملا میکس کنید تا پوره شود. برای پوره کردن گندم می‌توانید از میکسر یا گوشت کوب دستی نیز استفاده کنید. در ادامه آن را با گوشت ریش ریش شده ترکیب کنید.

کمی نمک در حلیم بریزید و آن را هم بزنید. در ادامه ۱ قاشق روغن در حلیم بریزید و به هم زدن ادامه دهید تا حلیم شما با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.

در این مرحله می‌توانید با گوشت کوب دستی حلیم را ترکیب کنید تا گوشت کاملا به خورد مواد برود و حلیم شما کشدار شود. این مرحله حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد.

مرحله ششم: حلیم را سرو کنید

بعد از این که حلیم به قوام مورد نظر رسید، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید حلیم کمی از حرارت بیفتد و بعد آن را در ظرف مورد نظر بریزید. می‌توانید این حلیم خوشمزه را با پودر دارچین، کنجد و کمی روغن تزیین و با نان تازه سرو کنید.

رسپی حلیم گندم به روش خانگی

برای درست کردن حلیم از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه این بخش به روش‌های مختلف درست کردن حلیم گندم خانگی اشاره شده است.

حلیم با کنجد

برای درست کردن حلیم گندم با کنجد می‌توانید بعد از این که حلیم به طور کامل پخت، حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری کنجد خام به آن اضافه کنید و بعد آن را در ظرف مناسب بریزید. سایر مراحل درست کردن این حلیم مثل روش قبل است.

حلیم با گندم پوست دار

مدت زمان پخت حلیم با گندم پوست دار، بیشتر از گندم بدون پوست است. در این روش باید گندم را به طور کامل بپزید و بعد از این که پخت و لعاب دار شد، از صافی رد کنید و سپس سایر مراحل پخت حلیم را مثل روش قبل انجام دهید.

حلیم با بلغور گندم

برای پخت حلیم با بلغور گندم باید به جای گندم پوست کنده از بلغور گندم استفاده کنید. بلغور گندم سریع‌تر از گندم پوست کنده پخته می‌شود و در نتیجه حلیم شما سریع‌تر آماده می‌شود. به خاطر داشته باشید که طعم حلیم با گندم پوست کنده لذیذتر از بلغور گندم است.

حلیم گندم با مرغ

برای پخت حلیم با مرغ باید به جای گوشت از مرغ ریش ریش شده استفاده کنید. در این روش باید مرغ را به صورت جداگانه بپزید و بعد ریش ریش کنید. پس از پخت گندم می‌توانید مرغ را همراه با سایر مواد به قابلمه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج و گوشت

حلیم گندم با بوقلمون

برای پخت حلیم با بوقلمون باید گوشت را حذف کنید و از بوقلمون استفاده کنید. سینه یا ران بدون استخوان بوقلمون را بپزید و ریش ریش کنید و بعد آن را به گندم پخته شده اضافه کنید.

حلیم با قلم

برای خوشمزه‌تر شدن حلیم گندم می‌توانید از مقداری آب قلم نیز استفاده کنید. در این روش باید قلم گوسفند را بپزید و بعد چربی اضافه آن را بگیرید و از آن برای پخت حلیم استفاده کنید.

حلیم با شیر

برای پخت حلیم با شیر باید گندم را بپزید و میکس کنید. سپس گوشت ریش ریش شده را به آن اضافه کنید. در ادامه شیر را در چند مرحله به حلیم اضافه کنید و مواد را مدام هم بزنید تا حلیم شما آماده شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حلیم

نان مناسب برای حلیم

حلیم باید با نان تازه سرو شود. می‌توانید این غذای خوشمزه را در کنار انواع نان ایرانی مثل نان سنگک، نان بربری، نان لواش و تافتون سرو کنید.

بهترین گوشت برای پخت حلیم

برای درست کردن حلیم خانگی بهتر است از گوشت گردن، سر سینه یا دنده گوسفندی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که هر چقدر مقدار گوشتی که در حلیم استفاده می‌کنید، بیشتر باشد، حلیم شما خوشمزه‌تر و کشدارتر می‌شود.

علت سفت شدن حلیم

پخت طولانی مدت حلیم موجب سفت شدن آن می‌شود. به علاوه در صورتی که از مقدار گندم زیادی برای درست کردن حلیم استفاده کنید، حلیم شما بافت سفتی پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم جریش هرمزگان

علت شل شدن حلیم

اگر حلیم به مقدار کم روی حرارت بجوشد بافت شل و رقیقی پیدا می‌کند. از طرف دیگر برای جلوگیری از شل شدن حلیم باید از مقدار مناسبی گندم استفاده کنید. کم بودن گندم موجب شل شدن حلیم می‌شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حلیم

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت حلیم به روش بازاری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در تمام مراحل پخت حلیم باید مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا حلیم شما ته نگیرد.برخی افراد حلیم را با شکر و برخی افراد با نمک می‌خورند. شما می‌توانید بنا به ذائقه خودتان بعد از پخت حلیم از مقداری شکر یا نمک استفاده کنید.از مهم‌ترین رازهای طرز تهیه حلیم گندم کشدار این است که گندم را با گوشتکوب برقی میکس کنید و برای میکس کردن گوشت از گوشتکوب دستی کمک بگیرید.برای این که گندم سریع‌تر پخته شود، باید آن را برای ۲۴ ساعت بخیسانید.برای پخت حلیم به هیچ عنوان گوشت را با چاقو تکه تکه نکنید، این کار مانع کشدار شدن حلیم می‌شود.بهتر است بعد از پخت گوشت، آب آن را نیز صاف کنید و به قابلمه حلیم اضافه کنید تا حلیم شما خوشمزه‌تر شود.برای کشدار شدن حلیم بهتر است گوشت را با گوشتکوب دستی ریش ریش کنید، اما برای سرعت بخشیدن به فرآیند آماده شدن حلیم می‌توانید از گوشتکوب برقی نیز استفاده کنید.اگر می‌خواهید حلیم شما سریع‌تر پخته شود، می‌توانید از گندم نیم کوب شده استفاده کنید.اضافه کردن مقداری جو پوست کنده در کنار گندم موجب می‌شود تا حلیم لعاب‌دارتر شود.به جای روغن می‌توانید از مقداری کره یا روغن حیوانی برای مزه دار کردن حلیم استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه حلیم بازاری و همه فوت‌وفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر