- 2024-12-24
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه حلوا زعفرانی+ نکات و فوتوفن ها
حلوا زعفرانی یکی از خوشمزهترین انواع حلوا است که طعم بسیار لذیذ و بافت نرمی دارد و از آن برای انواع مراسم مذهبی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه حلوا زعفرانی و همه فوتوفن های درست کردن این حلوا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این حلوا ابتدا باید شکر، آب و زعفران را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود. در ادامه آرد را روی حرارت تفت دهید تا کمی تیره شود. روغن و کره را به آرد اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید.
سپس شهد را به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه مواد را هم بزنید. در انتها گلاب و پودر هل را اضافه کنید تا حلوای شما آماده شود. رسپی این حلوای خوشمزه و مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای حلوا زعفرانی
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید۲ لیوان فرانسوی دستهدارزعفران دم کرده۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارشکر۱ لیوان فرانسوی دستهدارروغن مایع۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارکره۱۰۰ گرمگلاب۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارآب۱ و نیم لیوانپودر هل به مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی
مدت زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۵۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۸ نفر
مرحله اول: شهد را آماده کنید
در اولین مرحله از درست کردن این حلوا باید شهد یا شربت حلوا را آماده کنید. برای این کار باید آب، زعفران و شکر را با هم ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند و شکر به طور کامل در آب حل شود، سپس شعله گاز را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای هویج
مرحله دوم: آرد را تفت دهید
آرد را ۲ تا ۳ بار الک کنید و در یک ماهیتابه بریزید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم بگذارید و آرد را مدام هم بزنید. اجازه دهید بوی خامی آرد گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند. این مرحله حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول میکشد و در تمام این مدت باید آرد را هم بزنید تا نسوزد.
مرحله سوم: کره و روغن را به آرد اضافه کنید
زمانی که رنگ آرد کمی تیره شد، میتوانید کره و روغن را به ماهیتابه اضافه کنید. حالا آرد را برای چند دقیقه با روغن و کره تفت دهید تا رنگ آن قهوهای کمرنگ شود.
مرحله چهارم: شربت را اضافه کنید
در این مرحله نوبت اضافه کردن شهد به ترکیب روغن و آرد است. شهد را اضافه کنید و مدام مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا نسکافهای
مرحله پنجم: حلوا را آماده کنید
حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا حلوا سفت و یکدست شود. اگر حس میکنید که حلوا هنوز شل است و به غلظت مناسب نرسیده است، میتوانید چند دقیقه دیگر آن را روی حرارت تفت دهید.
در ادامه میتوانید گلاب و هل را به حلوا اضافه کنید و دوباره حلوا را خوب هم بزنید. بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. حلوای زعفرانی شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف بریزید و تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه حلوای زعفرانی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت حلوا زعفرانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این حلوا حتما گلاب را در مرحله آخر اضافه کنید تا بوی آن از بین نرود.برای پخت این حلوا بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا حلوا به آرامی تفت داده شود.به منظور درست کردن این حلوا میتوانید به جای آرد سفید از آرد برنج و آرد سنگک هم استفاده کنید. حلوایی که با آرد سنگک درست کنید، تیرهتر و حلوایی که با آرد برنج درست کنید، روشنتر میشوند.برای درست کردن حلوا زعفرانی برای ۴ نفر میتوانید مواد اولیه این رسپی را نصف کنید.برای تزیین حلوا زعفرانی مجلسی میتوانید از مقداری پودر پسته، گل محمدی خشک، پودر نارگیل، کنجد، گردو و خلال بادام استفاده کنید.به هیچ عنوان آرد را به مدت طولانی تفت ندهید، زیرا در این صورت رنگ حلوای شما تیره میشود.زمانی که حلوا به صورت گهوارهای در ماهیتابه جمع شد، یعنی آماده است.مقدار زعفرانی که به این حلوا اضافه میکنید، باید به اندازهای باشد که حلوا کاملا زرد و خوشرنگ شود.بعد از آماده شدن این حلوا میتوانید آن را در یک ظرف شیشهای در بسته بریزید و در یخچال بگذارید.در تمام مراحل درست کردن این حلوا باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و مدام حلوا را هم بزنید تا ته نگیرد.در زمان اضافه کردن شربت به آرد، شربت شما باید کاملا داغ باشد. اگر شربت سرد شده، حتما آن را روی حرارت داغ کرده و سپس با سایر مواد ترکیب کنید.اضافه کردن روغن زیاد به این حلوا موجب شل و وارفته شدن حلوا میشود. در صورتی که حلوا شل شد، میتوانید دوباره مقداری آرد تفت داده شده به آن اضافه کنید.اگر از آرد سبوس دار برای درست کردن این حلوا استفاده میکنید، باید روغن و شربت بیشتری در آن بریزید.اگر دوست ندارید حلوای شما خیلی شیرین شود، میتوانید مقدار شکر آن را کمتر کنید.برای درست کردن این حلوا میتوانید به جای کره از روغن نیمه جامد استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این حلوا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه