- 2025-11-12
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه حلوای شیرازی زرد+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
۵ دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
حلوای شیرازی زرد یکی از خوشمزهترین دسرهای محلی است که عطر و رنگ متفاوتی دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه این حلوا آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این حلوای خوشمزه، آرد برنج را روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آن گرفته شود، سپس گلاب را افزوده و کمی دیگر تفت دهید.
در ظرفی جدا آب و شکر را بجوشانید، زعفران را اضافه کرده و شهد را به مخلوط آرد بیفزایید. در نهایت روغن را بریزید و حلوا را هم بزنید تا یکدست و جمع شود.
سپس حلوا را در ظرف دلخواه سرو و تزئین کنید. رسپی این حلوای شیرازی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای حلوای شیرازی زرد برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد برنج1 پیمانهشکر1 پیمانهگلاب1 پیمانهآب2 پیمانهروغن½ پیمانهزعفران دم شده½ پیمانهخلال بادام و پستهبه میزان دلخواه
مرحله اول: آرد برنج را تفت دهید
یک شعلهپخش کن روی حرارت ملایم بگذارید و ماهیتابه را روی آن قرار دهید.
وجود ماهیتابه و ملایم بودن حرارت کمک میکند که آرد شما تغییر رنگ پیدا نکند و در پایان یک حلوای خوشرنگ داشته باشید. آرد را 5 دقیقه روی حرارت تفت دهید.
مرحله دوم: گلاب را اضافه کنید
گلاب را به آرد برنج اضافه کنید و به هم زدن آرد ادامه دهید. در این مرحله آرد بافتی مانند فرنی پیدا میکند.
5 دقیقه این ترکیب را روی حرارت تفت دهید و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم: شهد را آماده کنید
2 لیوان آب را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود.
بگذارید این ترکیب به دمای جوش برسد و حدود 2 دقیقه بجوشد.
بعد از 2 دقیقه که جوشید زغفران را هم اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای عمانی
مرحله چهارم: شهد را به حلوا اضافه کنید
وقتی شهد قوام گرفت آن را به حلوا اضافه کنید و وقتی خوب با هم ترکیب شدند، روغن را هم به ترکیب اضافه کنید. حلوا را دائم هم بزنید تا به صورت گهوارهای جمع شود.
مرحله پنجم: حلوا را سرو کنید
حلوا را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید و در صورت تمایل آن را با خلال بادام و پسته تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا عربی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه حلوای شیرازی زرد
برای آماده کردن حلوای شیرازی لازم است نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
در بعضی از دستورپختها برای آماده کردن این حلوا از کمی نشاسته گل و شیر هم استفاده میشود.برای عطر بهتر این حلوا به جای روغن از کره استفاده کنید.میتوانید به این غذا کمی هم پودر هل اضافه کنید.در همه مراحل آماده کردن این حلوا حرارت را ملایم نگه دارید، زیرا حرارت تند باعث سوختن آرد برنج و تغییر طعم حلوا میشود.در هنگام اضافه کردن شهد به ترکیب آرد، آن را تند تند هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.برای آماده کردن این حلوا باید از زعفران غلیظ دم شده استفاده کنید تا رنگ حلوا خوب بماند.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه حلوای شیرازی زرد آشنا شدیم. این حلوا علاوه بر رنگ و عطر متفاوت طعم بسیار خاصی دارد. اگر از دوستداران این دسر سنتی ایرانی هستید، حتما حلوای شیرازی زرد را هم امتحان کنید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.

ارسال دیدگاه