طرز تهیه توت سفید پلو؛ یک غذای خوشمزه و مقوی برای بهار

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 1 ساعت توت سفید پلو، یکی از غذاهای خاص و…
طرز تهیه توت سفید پلو؛ یک غذای خوشمزه و مقوی برای بهار

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

توت سفید پلو، یکی از غذاهای خاص و کمتر شناخته‌ شده‌ ا‌ست که برای درست کردن آن از ترکیب برنج ایرانی با توت سفید تازه یا خشک استفاده می‌شود. این غذا طعمی متفاوت، شیرین و بسیار دل‌نشین دارد و می‌توانید آن را به صورت گیاهی یا با گوشت و مرغ سرو کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه توت سفید پلو به ۴ روش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این غذا باید پیاز را سرخ کنید و بعد دارچین و توت سفید را اضافه کنید و برای ۲ دقیقه تفت دهید. برنج را آبکش کنید و بعد همراه با ترکیب توت و پیاز داغ در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد و آماده شود.

در انتها این برنج را با کشمش و خلال پسته تزیین کنید. می‌توانید این غذا را با توت خشک، مرغ و گوشت چرخ کرده نیز سرو کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای توت سفید پلو برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ایرانی۳ پیمانهتوت سفید۱ پیمانهکشمش پلویی طلایی۱/۲ پیمانهخلال پسته۲ قاشق غذاخوریزعفران دم‌ کرده غلیظ۲ قاشق غذاخوریدارچینبه مقدار لازمکره یا روغن حیوانی۵۰ گرمنمکبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازمسیب ‌زمینی (برای ته‌ دیگ)۱ عدد

مرحله اول: توت‌ها را آماده و برنج را آبکش کنید

برای شروع باید توت‌ها را با آب سرد بشویید تا خاک یا گرد و غبار آن پاک شود. در ادامه توت‌ها را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافه‌شان خارج شود.

در این مرحله باید برنج را بشویید و بعد همراه با مقداری آب و نمک بخیسانید. این کار به پخت بهتر برنج کمک می‌کند.

مرحله دوم: پیاز را تفت دهید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی ریز یا خلالی خرد کنید. کمی روغن یا کره در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه پیازها را در روغن تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه توت فرنگی پلو

مرحله سوم: دارچین را اضافه کنید

بعد از این که پیازها به خوبی سرخ شدند، می‌توانید مقداری دارچین به پیاز داغ اضافه کنید تا خوش عطرتر شود.

مرحله چهارم: توت‌ها را اضافه کنید

توت سفید بافت نرمی دارد و از همین رو نباید برای طولانی مدت آن را تفت دهید.

در این مرحله می‌توانید توت‌های سفید را به پیاز داغ اضافه کنید و برای ۲ دقیقه با پیازها تفت دهید. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.

مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید

بعد از یک ساعت که برنج‌ها را خیساندید، می‌توانید یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند.

در ادامه برنج را همراه با مقداری نمک به قابلمه آب جوش اضافه کنید. حدود ۷ الی ۸ دقیقه صبر کنید تا برنج قد بکشد و برای آبکش کردن آماده شود.

زمانی که قسمت بیرون برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، یعنی برای آبکش کردن آماده است.

مرحله ششم: توت سفید پلو را در قابلمه بریزید

مقداری روغن در یک قابلمه نچسب بریزید و بعد سیب زمینی را به صورت حلقه‌ای برش دهید و کف قابلمه بچینید.

در ادامه یک لایه برنج و بعد یک لایه از مخلوط توت و پیاز داغ را اضافه کنید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.

سپس مقداری زعفران و کمی روغن یا کره حیوانی روی برنج بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلو چغاله بادام با مرغ

مرحله هفتم: برنج را دم کنید

درب قابلمه را روی آن بگذارید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. اجازه دهید برنج برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

مرحله هشتم: توت سفید پلو را سرو کنید

کشمش پلویی را با کمی روغن تفت دهید. بعد از این که برنج آماده شد، آن را در ظرف مناسب بریزید.

حالا می‌توانید از کشمش سرخ شده و خلال پسته برای تزیین این غذا استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه توت سفید پلو

توت سفید پلو با مرغ

برای درست کردن این غذا با مرغ ریش ریش شده باید مرغ را جداگانه با پیاز و زعفران بپزید و بعد ریش ریش کنید. سپس آن را همراه با تو سفید و پیاز داغ به برنج آبکش شده اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید مرغ را به صورت جداگانه سرخ کرده و در کنار این پلوی خوشمزه سرو کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

توت سفید پلو با گوشت چرخ‌کرده

در این روش باید گوشت را با پیاز و ادویه تفت دهید و همراه با توت و پیاز داغ به برنج اضافه کنید. می‌توانید گوشت چرخ کرده را بعد از آماده شدن توت سفید پلو نیز روی آن بریزید.

توت سفید پلو با توت خشک

برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای توت تازه از توت خشک نیز استفاده کنید. در این روش باید توت را بشویید و برای چند دقیقه در آب گرم بخیسانید تا نرم شود. اگر توت‌ها خیلی خشک و سفت هستند، بهتر است آن‌ها را برای مدت زمان بیشتری در آب بخیسانید و سپس سایر مراحل را مثل روش قبل دنبال کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بادام پلو با سس گشنیز

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه توت سفید پلو

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت توت سفید پلو اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در صورت تمایل می‌توانید برای خوش عطر شدن این غذا به جای دارچین از مقداری پودر هل نیز استفاده کنید.استفاده از زعفران اصیل ایرانی باعث رنگ و بوی بهتر این غذا می‌شود.اضافه کردن مقداری کره یا روغن حیوانی به‌ جای روغن‌های معمولی، طعم بهتری به غذا می‌بخشد.اضافه کردن خلال پسته و بادام در لایه‌های برنج یا به عنوان تزیین، ارزش غذایی و زیبایی غذا را بالا می‌برد.در صورت تمایل می‌توانید از مرغ ریش ریش شده یا گوشت چرخ‌ کرده لابه لای این پلو مخلوط استفاده کنید.توت سفید نباید زیاد سرخ شود چون بافت خود را از دست می‌دهد و طعم آن تلخ می‌شود. فقط آن را برای چند دقیقه کوتاه تفت دهید تا بوی توت بلند شود.برای پخت این غذا بهتر است برنج را کمی سفت‌تر آبکش کنید تا بعد از اضافه کردن توت، بیش از حد نرم نشود.در صورت تمایل برای شیرین شدن طعم این غذا، می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری شکر به ترکیب توت و پیاز اضافه کنید.پیشنهاد می‌شود این پلو مخلوط را با ماست و خیار، دوغ یا سالاد شیرازی سرو کنید.می‌توانید از گلاب یا عرق هل هم در انتها برای خوش عطر شدن این غذا استفاده کنید.برای درست کردن توت سفید پلو قالبی برای مهمانی‌ها می‌توانید بعد از پخت غذا، ترکیب برنج و سایر مواد را در قالب‌های سیلیکونی یا آلومینیومی بریزید و خوب فشرده کنید و سپس آن را برگردانید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه توت سفید پلو و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا