طرز تهیه ته چین رشته پلو+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای 2 تا 3 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 1 ساعت ته چین رشته پلو یک غذای…
طرز تهیه ته چین رشته پلو+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای

2 تا 3 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

ته چین رشته پلو یک غذای خوشمزه ایرانی است که از ترکیب برنج و رشته پلو با گوشت یا مرغ درست می‌شود. این غذا انتخاب فوق‌العاده‌ای برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها محسوب می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه ته چین رشته پلو به ۴ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوش طعم آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این ته چین با گوشت چرخ کرده ابتدا باید پیاز را با گوشت چرخ کرده، رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها در روغن سرخ کنید. برای درست کردن مواد ته چین باید زرده‌های تخم مرغ را با ماست، زعفران دم کرده، نمک، گلاب و کمی روغن مایع ترکیب کنید.

در ادامه نیمی از برنج آبکش شده و رشته را با این مواد مخلوط کنید و در قابلمه بریزید. مایه گوشتی را روی مواد بریزید و بعد باقی مانده برنج و رشته را اضافه کنید و اجازه دهید برنج روی حرارت دم بکشد.

برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای گوشت از مرغ ریش ریش شده یا تکه‌ای استفاده کنید یا این غذا را در فر بپزید. رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ته چین رشته پلو با گوشت چرخ کرده برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۱۵۰ گرمکشمش پلویی۳ قاشق غذاخوریبرنج۲ لیوان فرانسوی دسته‌داررشته پلویی۱۵۰ گرمپیاز۱ عددزعفرانبه مقدار لازمزرده تخم مرغ۲ عددنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمپودر دارچین و پودر پاپریکابه مقدار لازمماست۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارگلاب۱ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریروغن مایع۳ قاشق غذاخوری

مرحله اول: پیاز را سرخ کنید

برای شروع باید پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی ریز خرد کنید.

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله دوم: گوشت و ادویه‌ها را اضافه کنید

بعد از این که پیازها طلایی شدند، می‌توانید مقداری زردچوبه به آن‌ها اضافه کنید.

اجازه دهید بوی خامی زردچوبه گرفته شود و بعد گوشت چرخ کرده را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه، دارچین و پودر پاپریکا اضافه کنید و همه مواد را به خوبی تفت دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین عدس پلو با گوشت چرخ کرده

مرحله سوم: رب گوجه را اضافه کنید

بعد از این که گوشت به خوبی سرخ شد، می‌توانید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و آن را خوب در روغن سرخ کنید تا خوشرنگ شود.

در این مرحله بهتر است همه مواد را کنار بزنید و رب را به صورت جداگانه در روغن سرخ و بعد با سایر مواد ترکیب کنید.

مرحله چهارم: مواد ته چین را آماده کنید

برای درست کردن مواد ته چین باید زرده‌های تخم مرغ را از سفیده‌ها جدا کنید.

زرده‌ها را در یک کاسه بریزید و با ماست، زعفران دم کرده، نمک، گلاب و کمی روغن مایع ترکیب کنید.

مواد را با چنگال یا همزن دستی بزنید تا کاملا یکدست شوند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید

برنج را بشویید و برای نیم ساعت بخیسانید. یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند.

در ادامه برنج را همراه با مقداری نمک در قابلمه بریزید و برای ۶ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید تا برنج نیم پز شود.

زمانی که برنج آماده شد، رشته‌ها را خرد کنید و به برنج اضافه کنید و بعد از ۲ دقیقه برنج و رشته‌ها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید.

مرحله ششم: ته چین را آماده کنید

در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید. در ادامه نیمی از ترکیب برنج و رشته را به مخلوط ماست و زرده تخم مرغ اضافه کنید.

مواد را خوب هم بزنید و بعد در قابلمه بریزید. با پشت قاشق مواد را فشار دهید.

در ادامه مواد گوشتی را اضافه کنید و بعد باقی مانده رشته و برنج را نیز در قابلمه بریزید و با پشت قاشق دوباره مواد را فشار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی

مرحله هفتم: ته چین را بپزید

بعد از این که مواد ته چین را در قابلمه ریختید، باید درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

اجازه دهید ته چین برای ۴۰ دقیقه روی حرارت بماند و دم بکشد.

مرحله هشتم: ته چین را سرو کنید

بعد از آماده شدن ته چین، باید آن را در ظرف مورد نظر برگردانید.

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و کشمش‌ها را برای چند دقیقه کوتاه سرخ کنید و بعد روی ته چین بریزید و از طعم این غذا لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ته چین رشته پلو

برای پخت ته چین رشته پلو می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. در ادامه این بخش به محبوب‌ترین روش‌های درست کردن این غذا اشاره شده است.

ته چین رشته پلو با مرغ ریش ریش

برای درست کردن ته چین رشته پلو با مرغ باید به جای گوشت چرخ کرده از مقداری سینه مرغ استفاده کنید. در این روش باید سینه مرغ را با مقداری آب و ادویه بپزید و بعد ریش ریش کنید.

سپس ته چین را به روش قبل آماده کنید و بعد از ریختن مواد ته چین در قابلمه، یک لایه مرغ ریش ریش شده روی مواد بریزید و بعد باقی مانده برنج و رشته را اضافه کنید. در انتها قابلمه را مثل روش قبل روی حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین قیسی مجلسی

ته چین رشته پلو با مرغ تکه‌ای

برای درست کردن ته چین رشته پلو می‌توانید به جای مرغ ریش ریش شده از تکه‌های مرغ با استخوان نیز استفاده کنید. در این روش باید مرغ را با پیاز و ادویه مزه دار کنید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید.

در ادامه مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد مرغ‌ها را اضافه و خوب در روغن سرخ کنید. کمی بعد مقداری آب در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید مرغ‌ها به خوبی بپزند.

برنج را آبکش و بعد با رشته ترکیب کنید. مواد ته چین را با زرده تخم مرغ و ماست و سایر مواد آماده کنید. نیمی از ترکیب برنج و رشته را با مواد ته چین مخلوط کنید.

ترکیب برنج و ماست با زرده تخم مرغ را کف قابلمه بریزید. بعد تکه‌های مرغ پخته شده را اضافه کنید. مقداری زعفران روی مرغ‌ها بریزید و بعد بقیه برنج را اضافه کنید.

در انتها دوباره مقداری زعفران همراه با کره روی برنج بریزید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید ته چین شما دم بکشد و آماده شود.

ته چین رشته پلو با مرغ تکه‌ای

ته چین رشته پلو در فر

برای درست کردن این غذا در فر باید همه مواد را مثل روش قبل آماده کنید. کف و دیواره‌های یک قالب را به خوبی چرب کنید. فر را از ۱۰ دقیقه زودتر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.

در ادامه مواد ته چین را در قالب بریزید و روی قالب را با فویل نازک بپوشانید. قالب را برای یک ساعت در فر بگذارید تا برنج شما آماده شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ته چین رشته پلو

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت ته چین رشته پلو اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای خوشمزه شدن این غذا می‌توانید از مقداری ادویه پلویی یا هر ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.برای درست کردن این ته چین بهتر است از ماست چکیده و سفت استفاده کنید.اگر نسبت به بوی تخم مرغ حساس هستید، می‌توانید مقداری پودر هل به مایه ته چین اضافه کنید.برای آماده کردن ته چین حتما از یک قابلمه نچسب استفاده کنید.ماست پر پرچرب برای درست کردن ته چین مناسب‌تر است.برای ته چین بهتر است تنها از زرده تخم مرغ استفاده کنید. استفاده از تخم مرغ کامل موجب خشک و سفت شدن بافت ته چین می‌شود.به منظور پخت این غذا حتما از برنج ایرانی و باکیفیت استفاده کنید.بعد از ریختن همه مواد در قابلمه می‌توانید مقداری کره یا روغن حیوانی به برنج اضافه کنید تا خوش طعم‌تر شود.در صورت تمایل می‌توانید این غذا را در پلوپز یا فر نیز آماده کنید.اگر رشته شما سفت است، بهتر است آن را برای مدت زمان بیشتری در آب بجوشانید.برای تزیین این غذا می‌توانید از زرشک، کشمش، خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.برای جلوگیری از شفته شدن برنج باید آن را کمی سفت‌تر آبکش کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن این غذا به جای رب گوجه فرنگی از مقداری پوره گوجه فرنگی یا فلفل دلمه خرد شده نیز استفاده می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید برای ته دیگ این ته چین از مقداری سیب زمینی خرد شده استفاده کنید.برای پخت این غذا با مرغ می‌توانید مرغ ریش ریش شده را با مقداری پیاز داغ تفت دهید تا خوشمزه‌تر شود.مواد گوشتی را طوری در قابلمه بریزید که به دیواره قابلمه نزدیک نشود، این کار از سوختن مواد در زمان پخت جلوگیری می‌کند.در صورت تمایل می‌توانید برای داخل این غذا از مقداری کشمش تفت داده شده استفاده کنید.برای درست کرد ته چین رشته پلو با مرغ می‌توانید از مقداری آلو خورشتی نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ته چین رشته پلو و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ته چین را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر