- 2025-06-15
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه تره فرنگی پلو+ نکات و فوتوفن ها

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
تره فرنگی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی است که میتوانید آن را هم با گوشت و هم با مرغ آماده کنید. این غذا طعمی متفاوت و ظاهری هوس برانگیز دارد و اگر به روش درستی آماده شود، قطعا مورد پسند اعضای خانواده خواهد بود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه تره فرنگی پلو و همه فوتوفنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذا باید مرغ خرد شده را مزه دار کنید و بعد با مقداری پیاز و ادویه در روغن تفت دهید. تره فرنگیهای خرد شده را جداگانه در روغن تفت دهید.
بعد از پخت مرغ و آماده شدن تره، آنها را با هم مخلوط کرده و مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید. برنج را آبکش کنید و مواد را لایه لایه در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد.
میتوانید این غذا را با گوشت تکهای، گوشت چرخ کرده یا به صورت ساده نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تره فرنگی پلو برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ایرانی3 پیمانهتره فرنگی4 ساقه متوسطسینه یا فیله مرغ300 گرمپیاز1 عدد متوسطزعفران دم کرده غلیظ2 قاشق غذاخورینمکبه مقدار لازمفلفل سیاه1/2 قاشق چایخوریزردچوبه1 قاشق چایخوریروغن مایع یا روغن حیوانیبه مقدار لازمکره (اختیاری)2 قاشق غذاخوریدارچین1/2 قاشق چایخوری
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع باید برنج را بشویید و خوب آبکشی کنید تا آب آن زلال شود.
سپس آن را همراه با مقداری آب و نمک برای حدود 2 تا 3 ساعت بخیسانید. این کار به پخت بهتر برنج کمک میکند.
مرحله دوم: تره فرنگیها را خرد کنید
تره فرنگیها را به دقت بشویید تا آلودگیهای آنها به طور کامل پاک شود.
قسمت سفید رنگ ساقه را به صورت یک سانتیمتری برش دهید و بعد به سراغ مرحله بعد بروید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلو شوشتری
مرحله سوم: مرغها را مزه دار کنید
مرغها را بشویید و بعد آنها را به صورت مکعبی خرد کنید و در یک ظرف بریزید.
مرغها را با مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده مزه دار کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: تره فرنگی را تفت دهید
مقداری روغن زیتون یا کره در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
در ادامه شعله گاز را کم کنید و تره فرنگیها را برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
در ادامه مقداری نمک و فلفل به ترهها اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن در یک ماهیتابه تفت دهید. صبر کنید تا پیازها سبک و طلایی رنگ شوند.
مرحله پنجم: مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید
بعد از این که پیازها سرخ شدند، میتوانید تکههای مرغ مزه دار شده را در ماهیتابه بریزید و همراه با پیاز سرخ کنید.
اگر تکههای مرغ درشت هستند، میتوانید مقداری آب به مواد اضافه کنید و درب ماهیتابه را روی آن بگذارید تا مرغها کاملا بپزند.
مرحله ششم: مواد تره فرنگی پلو را ترکیب کنید
در این مرحله باید مقداری دارچین به مواد اضافه کنید.
سپس تره فرنگیهای تفت داده شده را نیز در ماهیتابه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید.
مرحله هفتم: برنج را آبکش کنید
یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
در ادامه برنج را در قابلمه بریزید و حدود 7 تا 10 دقیقه بجوشانید.
زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، یعنی برای آبکش کردن آماده است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گوجه سبز پلو
مرحله هشتم: پلو تره فرنگی را در قابلمه بریزید
مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و بعد برای ته دیگ از برنج زعفرانی، نان یا سیب زمینی استفاده کنید.
در ادامه یک لایه برنج و یک لایه از ترکیب مرغ و تره فرنگی را اضافه کنید.
این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و در لایه آخر مقداری برنج بریزید. روی برنج کمی کره و زعفران بریزید.
مرحله نهم: پلو را دم کنید
درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی آن قرار دهید.
اجازه دهید پلو تره فرنگی شما برای 45 دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم دم بکشد و آماده شود.
سپس آن را در ظرف مورد نظر برگردانید و از طعم این غذای خوشمزه لذت ببرید.
تره فرنگی پلو با گوشت تکهای
برای درست کردن این غذا میتوانید به جای مرغ از تکههای گوشت استفاده کنید. در این روش باید بعد از سرخ کردن گوشت با پیاز مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد. سایر مراحل درست کردن این غذا مثل روش قبل است.
تره فرنگی پلو با گوشت چرخ کرده
در صورت تمایل میتوانید از گوشت چرخ کرده نیز برای پخت این غذا استفاده کنید. در این روش میتوانید گوشت را با پیاز و تره فرنگی سرخ و با برنج ترکیب کنید.
در روش بعدی میتوانید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کنید و به صورت قلقلی درست کنید. قلقلی ها را در روغن داغ سرخ کنید و روی غذا قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قارچ پلو با نخود فرنگی
تره فرنگی پلو ساده
در این روش میتوانید این غذا را به صورت گیاهی و بدون هیچ گونه گوشت و مرغی آماده کنید. برای مغذیتر شدن این غذا میتوانید از مقداری سویا، قارچ یا هر نوع سبزیجات دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه تره فرنگی پلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت تره فرنگی پلو اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این غذا باید از قسمت سفید و سبز روشن تره فرنگی استفاده شود، برگهای سبز تیره تره فرنگی سفت و تلخ هستند.مقدار تره فرنگی که به این غذا اضافه میکنید، سلیقهای است و میتوانید با توجه به ذائقه خودتان آن را کم یا زیاد کنید.در صورت تمایل میتوانید این برنج را به صورت قالبی و سه رنگ نیز آماده کنید. در این روش باید بخشی از برنج را با تره فرنگی و بخشی را با زعفران و بخش دیگر را به صورت ساده آماده کنید. سپس مواد را به صورت لایه لایه در قالب بریزید و خوب فشار دهید. سپس قالب را در ظرف مورد نظرتان برگردانید تا برنج سه رنگ شما آماده شود.برای درست کردن این غذا بهتر است از برنج خوش عطر و باکیفیت ایرانی استفاده کنید.برای دم کردن زعفران بهتر است آن را با 2 قاشق آب جوش و 2 تکه یخ دم کنید تا رنگ و عطر بیشتری بدهد.به منظور تزیین تره پلو مجلسی میتوانید از مقداری خلال بادام، خلال پسته و زرشک سرخ شده استفاده کنید.برای درست کردن این غذا میتوانید مرغ را به صورت جداگانه سرخ کنید و روی غذا قرار دهید یا از مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه تره فرنگی پلو و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه