طرز تهیه ترشی مخلوط قیسی+ نکات کپک نزدن

مناسب برای 1 کیلوگرم زمان آماده‌سازی 3 ساعت ترشی مخلوط قیسی یک طعم نوستالژیک و آشنا است که به راحتی…
طرز تهیه ترشی مخلوط قیسی+ نکات کپک نزدن

مناسب برای

1 کیلوگرم

زمان آماده‌سازی

3 ساعت

ترشی مخلوط قیسی یک طعم نوستالژیک و آشنا است که به راحتی می‌توان آن را در خانه آماده کرد. در این مقاله از مجله اکالا با طرز تهیه این ترشی خوشمزه و سنتی آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده‌سازی این ترشی، موسیر و قیسی را خیس کنید و بگذارید آب اضافی آن‌ها گرفته شود. هویج و گل‌کلم را خرد کنید و کمی بپزید تا نرم شود. سیر، فلفل‌سبز و خیار بوته‌ای را خرد کنید و هویج و گل کلم را به آن اضافه کنید.

مواد را با ادویه‌جات خوب هم بزنید و در شیشه بریزید. به قدری به ترشی سرکه اضافه کنید که روی مواد را به طور کامل بگیرد و آماده خوردن شود. رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ترشی مخلوط قیسی

مواد لازممقدار مورد نیازقیسی۱۰۰ گرمسیر۵ حبهسرکه۲ لیوانهویج۱ عددخیار بوته‌ای۳ عددموسیر خشک۵۰ گرمگل کلم۲۵۰ گرمفلفل سبز تند۱ عددزردچوبه۱/۲ قاشق چای‌خورینمک و سیاه دانهبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه ترشی مخلوط قیسی

مدت زمان آماده‌سازی: ۳ ساعتمدت زمان جا افتادن: ۳۰ روزمناسب برای: یک شیشه ۱ کیلوییدرجه سختی: متوسط

مرحله اول: قیسی و موسیر را خیس کنید

در ابتدا باید موسیر خشک و قیسی را در دو ظرف جداگانه خیس کنید. اجازه دهید هر کدام ۲ ساعت خیس بخورند و نرم شوند. سپس آن‌ها را از آب خارج کرده روی یک پارچه نخی بگذارید تا کاملا خشک شوند.

مرحله دوم: هویج و گل کلم را بپزید

چون هویج و گل‌ کلم نسبت به دیگر اجزای ترشی سفت‌تر هستند بهتر است کمی آن را بپزید. هویج را پوست بگیرید و آن را حلقه حلقه کنید. کلم را هم خرد کنید.

هویج و گل کلم‌ها را در یک قابلمه بریزید و با یک لیوان آب و ۱ قاشق پر نمک بپزید. زمانی که کمی پختند و بافتشان نرم شد آن را آبکش کنید. بگذارید کاملا آب هویج و گل‌کلم برود و خشک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیر لابا چینی (سیر ترشی چینی)

مرحله سوم: اجزای ترشی را مخلوط کنید

سیر، فلفل‌سبز و خیار بوته‌ای را خرد کنید و در یک ظرف بزرگ بریزید. موسیر و قیسی را که خشک شده‌اند به دیگر مواد اضافه کنید.

گل‌کلم و هویج را هم که خشک شده‌اند، با نمک و زردچوبه به کاسه اضافه و مخلوط کنید تا یکدست شود.

مرحله چهارم: سرکه را اضافه کنید

سرکه را به مواد ترشی اضافه کنید. به میزانی سرکه اضافه کنید که روی مواد را بگیرد. ظرف ترشی را خوب بشویید و در آن آب جوش بگردانید.

کاملا شیشه را خشک کنید و رطوبت آن را به‌ طور کامل با دستمال حوله‌ای بگیرید. مواد را داخل شیشه بریزید و در آن را ببندید.

بگذارید ۲۵ تا ۳۰ روز در دمای محیط بماند تا خوب جا بیفتد. بعد از این که در شیشه ترشی را باز می‌کنید، ۴ تا ۵ ماه در یخچال ماندگاری دارد.

نکات لازم برای کپک نزدن ترشی مخلوط قیسی

با رعایت برخی از نکات می‌توانید از کپک زدن ترشی خود جلوگیری کنید.

اولین نکته‌ای که لازم است به آن توجه داشته باشید این است که مواد اولیه ترشی را به صورت کامل خشک کنید. شیشه ترشی هم نباید به هیچ عنوان دارای رطوبت باشد.محکم کردن و فیکس کردن در ظرف ترشی هم در کپک نزدن آن موثر است. با این کار از هوا کشیدن ظرف ترشی جلوگیری می‌شود.برای برداشتن ترشی از شیشه آن، از قاشق تمیز استفاده کنید. مراقب باشید، غذا و مواد دیگر را در ترکیب با ترشی به ظرف آن بازنگردانید. استریل کردن شیشه ترشی هم می‌تواند در کپک نزدن آن موثر باشد.گلپر از مواد طبیعی ضدعفونی کننده است. استفاده از گلپر در ترشی، هم به بهبود طعم ترشی کمک می‌کند و هم از کپک زدن آن جلوگیری خواهد کرد.کمی جوشاندن سرکه پیش از آماده کردن ترشی می‌تواند برای شما این اطمینان را به وجود آورد که حتی اگر سرکه کمی با آب مخلوط شده باشد، موجب کپک زدن ترشی نخواهد شد.لازم است که با سرکه کاملا روی مواد را بپوشانید تا از کپک زدن اجزای ترشی جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لبو و هویج

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ترشی مخلوط قیسی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ترشی مخلوط قیسی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

درست کردن ترشی قیسی با انبه نیز رواج دارد و بسیار پرطرفدار است.در صورت تمایل می‌توانید به مواد تشکیل دهنده ترشی مخلوط قیسی، آلو خورشتی هم اضافه کنید.پختن هویج و گل کلم به صورت جداگانه باعث می‌شود ترشی زودتر برسد. علاوه بر این از له شدن دیگر اجزای ترشی هم جلوگیری می‌کند.ترشی قیسی ساده با زرشک، چوب دارچین، میخک و هل آماده می‌شود؛ ما در این مطلب با طرز تهیه ترشی مخلوط قیسی آشنا شدیم.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه ترشی مخلوط قیسی آشنا شدیم. این ترشی با طعم سنتی و نوستالژیک خود می‌تواند در کنار انواع غذاها مصرف شود و زینت‌بخش سفره شما باشد.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر