طرز تهیه ترشی لیته شیرازی+ نکات کپک نزدن

مناسب برای 2 کیلوگرم زمان آماده‌سازی ۲ هفته زمان پخت ۳۰ دقیقه ترشی لیته یکی از ترشی‌های خوشمزه و پرطرفدار…

مناسب برای

2 کیلوگرم

زمان آماده‌سازی

۲ هفته

زمان پخت

۳۰ دقیقه

ترشی لیته یکی از ترشی‌های خوشمزه و پرطرفدار است. اگر از طرفداران این نوع از ترشی هستید، وقت آن رسیده که ترشی لیته شیرازی را هم امتحان کنید. با ما در ادامه این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه ترشی لیته شیرازی آشنا شویم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی خوشمزه، بادمجان‌ها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید، سپس با کمی سرکه بپزید تا نرم شوند. هویج و سیر را رنده کنید و فلفل دلمه‌ای و فلفل تند را ساطوری کنید.

بادمجان‌ها را پوره کرده و با سایر سبزیجات، ادویه‌ها و سرکه مخلوط کنید. مواد را در شیشه‌های استریل بریزید و درب آن را محکم ببندید. ترشی را ۲ هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا برسد.

در ادامه با طرز تهیه این ترشی به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای ترشی لیته شیرازی

مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان۱ کیلوگرمهویج۲ عددفلفل دلمه‌ای۱ عددفلفل تند۱ عددسیر۵ حبهسرکه سفید۴ لیوانتخم گشنیز۱ قاشق مرباخوریگلپر۱ قاشق مرباخوریزردچوبه۱ قاشق مرباخوریفلفل سیاه۱ قاشق چای‌خورینمک۱ قاشق غذاخوریترخون خشک۱ قاشق چای‌خوریمرزه خشک۱ قاشق چای‌خورینعناع خشک۱ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: بادمجان‌ها را آماده کنید

پوست بادمجان‌ها را بگیرید و سپس آن‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید.

سرکه را در یک قابلمه بریزید و سپس آن را روی حرارت ملایم بگذارید.

بادمجان‌های خرد شده را داخل سرکه بریزید و بگذارید کمی بپزند تا نرم شوند.

مرحله دوم: هویج و سیر را آماده کنید

پوست هویج و سیر را بگیرید. سپس هر دو را رنده کنید.

اگر بخواهید می‌توانید در این مرحله از غذاساز یا خردکن هم استفاده کنید اما لازم است توجه داشته باشید که سبزیجات باید ریز خرد شوند و نباید کاملا پوره و له شوند.

مرحله سوم: فلفل دلمه را ساطوری کنید

هسته و تخم‌های فلفل دلمه‌ای‌ها و فلفل سبزها را از آن‌ها خارج کنید. بعد از این مرحله فلفل دلمه‌ای‌ها و فلفل تند را ساطوری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته بادمجان

مرحله چهارم: بادمجان‌ها را پوره کنید

بادمجان‌ها را در یک مخلوط‌کن یا غذاساز بریزید و بگذارید کاملا پوره شوند.

همه مواد ترشی را در یک ظرف بزرگ بریزید و بادمجان پوره شده و سرکه را به آن اضافه کنید.

همه مواد را خوب هم بزنید. سرکه را هم به مواد اضافه کنید و ادویه‌ها و سبزیجات خشک را هم با دیگر مواد ترشی خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم: ترشی را در شیشه بریزید

ترشی را در شیشه‌هایی که از قبل استریل کرده‌اید بریزید. شیشه ترشی باید کاملا بدون رطوبت باشد.

مواد ترشی را در آن بریزید و در ترشی را محکم ببندید. ترشی را برای ۲ هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا کاملا برسد.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ترشی لیته شیرازی

طرز تهیه ترشی لیته شیرازی با گوجه

جالب است بدانید که در ترشی لیته شیرازی اضافه کردن گوجه به محتویات ترشی یک گزینه اختیاری است. اگر بخواهید این ترشی لیته را با گوجه فرنگی آماده کنید باید ۵ عدد گوجه را خوب بشویید.

در انتهای آن‌ها یک برش به صورت ضربدری ایجاد کنید. گوجه‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بگذارید تا پوست آن‌‌ها به راحتی کنده شوند، سپس پوست آن‌ها را بگیرید و در غذاساز پوره کنید.

گوجه فرنگی پوره شده را به دیگر محتویات ترشی اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و محتویات ترشی را در شیشه‌های استریل بریزید.

نکاتی برای کپک نزدن ترشی لیته شیرازی

یکی از اصلی‌ترین نکاتی که در کپک نزدن ترشی موثر است، خشک بودن محتویات آن است. همه محتویات مانند هویج، سیر و فلفل دلمه باید کاملا خشک باشند و سپس با چاقو استریل و خشک خرد شوند.جوشاندن سرکه و بادمجان‌ها هم نکته دیگری است که به کپک نزدن ترشی کمک می‌کند.شیشه‌های مورد استفاده برای ترشی را باید حتما استریل کنید.آخرین نکته‌ای که باید مورد توجه قرار دهید این است که در هنگام برداشتن ترشی از شیشه، باید از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.ترشی‌های باقی‌مانده از سفره را به ظرف ترشی برنگردانید، زیرا باعث اضافه شدن مواد غذایی به ترشی می‌شود و این موضوع کپک زدن ترشی را در پی دارد.بعد از باز کردن در ظرف ترشی آن را در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی فوری

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ترشی لیته شیرازی

برای آماده کردن ترشی لیته شیرازی بهتر است به نکات زیر هم توجه داشته باشید:

اگر دوست دارید که طعم ترشی لیته شیرازی شما تندتر باشد می‌توانید از تعداد بیشتری فلفل تند در این ترشی استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید کمی هم جعفری خشک به این ترشی اضافه کنید.می‌توانید میزان سیر مورد استفاده در این ترشی را تا یک بوته کامل هم افزایش دهید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه ترشی لیته شیرازی آشنا شدیم. آماده کردن این ترشی هم با گوجه فرنگی و هم بدون آن رایج است. شما ترجیح می‌دهید که این ترشی را با گوجه آماده کنید یا بدون گوجه؟

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر