- 2025-08-18
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، ترشیجات و سس ها
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز+ نکات کپک نزدن آن
مناسب برای
1 شیشه متوسط
زمان آمادهسازی
15 دقیقه
زمان پخت
15 دقیقه
ترشی لوبیا سبز یکی از ترشیهای خوشمزه و پرطرفدار در سفرههای ایرانی است که طعمی ملس و دلچسب دارد. این ترشی به خاطر ترکیب لوبیا سبز ترد با سیر و چاشنیهای مختلف، طعم متفاوت و بینظیری دارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه ترشی لوبیا سبز به 3 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این ترشی آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این ترشی ابتدا باید لوبیاها را بشویید و ته و سر آنها را بگیرید و در آبکش قرار دهید. سرکه و آب را با نمک روی حرارت بجوشانید، سپس لوبیاها را به آن اضافه کنید.
حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا لوبیاها کمی نرم شوند. در ادامه لوبیاها را همراه با سیر، فلفل، ترخون و مرزه به صورت لایه لایه در شیشه بریزید.
در صورت تمایل مقداری زردچوبه و سیاه دانه اضافه کنید. بعد از یک هفته ترشی شما آماده است. میتوانید این ترشی را با گوجه و هویج نیز آماده کنید.
رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ترشی لوبیا سبز
مواد لازممقدار مورد نیازلوبیا سبز تازه500 گرمسیر6 حبهفلفل سبز تند2 عددنمک1/5 قاشق چایخوریزردچوبه (اختیاری)1 قاشق چایخوریسیاه دانه1 قاشق چایخوریسرکه سفید2 لیوانآب1 لیوانترخون و مرزه1 دسته کوچک
مرحله اول: لوبیا سبز را آماده کنید
برای شروع باید لوبیاها را به خوبی بشویید و سر و ته آنها را ببرید.
در ادامه لوبیاها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها خارج شود.
برای درست کردن این ترشی بهتر است از لوبیا سبز تازه و ترد استفاده کنید.
مرحله دوم: سرکه را با آب و نمک روی حرارت قرار دهید
سرکه و آب را در قابلمه بریزید و بعد نمک را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا سرکه شروع به جوشیدن کند.
مرحله سوم: لوبیاها را با سرکه بجوشانید
در این مرحله باید لوبیا سبزها را به قابلمه اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و لوبیاها را کمی هم بزنید.
درب قابلمه را روی آن قرار دهید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا لوبیاها به خوبی بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بامیه با پوره گوجه فرنگی
مرحله چهارم: مواد ترشی را در شیشه بریزید
قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید ترکیب سرکه و لوبیا کمی خنک شوند.
سپس یک لایه لوبیا و یک لایه سیر، فلفل، ترخون و مرزه را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید. این کار را به صورت لایه لایه تا تمام شدن تمام مواد ادامه دهید.
سپس سرکه مزه دار شده را همراه با کمی زردچوبه به ترشی اضافه کنید.
در این مرحله میتوانید کمی سیاه دانه نیز در ترشی بریزید.
مرحله پنجم: ترشی را آماده کنید
مقدار سرکه این ترشی باید به اندازهای باشد که روی تمام مواد را بپوشاند.
درب شیشه را محکم ببندید و آن را در مکانی خشک و خنک قرار دهید.
بعد از یک هفته ترشی لوبیا سبز شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
ترشی لوبیا سبز با گوجه
برای درست کردن این ترشی با گوجه فرنگی، باید لوبیا سبزها رو کمی در آب جوش بپزید تا نرم شوند، سپس آنها را آبکش کنید. پوست گوجه فرنگیها را جدا و سپس آنها را پوره کنید.
پوره گوجه فرنگی را همراه با مقداری سرکه، آب، نمک، زردچوبه و سیاهدانه در قابلمه برزید و روی حرارت ملایم بجوشانید تا سس غلیظ شود.
لوبیا سبز را همراه با سیر و سبزیهای معطر خشک به صورت لایه لایه در شیشه بریزید. سس داغ گوجه را روی مواد بریزید.
درب شیشه را محکم ببندید. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و پس از حدود یک هفته آماده است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کلم قرمز به روش رستورانی
ترشی لوبیا سبز مخلوط
برای درست کردن این ترشی باید از مقداری هویج، فلفل دلمهای و گل کلم خرد شده در کنار لوبیا سبز، سیر، فلفل و سایر چاشنیها استفاده کنید.
در این روش میتوانید برای خوشرنگ شدن ترشی مقداری گوجه یا رب گوجه فرنگی نیز به ترشی اضافه کنید.
لوبیا سبزها را همراه با هویج، گل کلم و فلفل سبز خرد شده برای 5 دقیقه در آب بجوشانید و بعد آبکش کنید. سپس این مواد را با چاشنیها و سبزیجات معطر و سرکه در شیشه بریزید تا ترشی شما آماده شود.
نکات جلوگیری از کپک زدن ترشی لوبیا سبز
در این بخش به نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی اشاره شده است.
برای جلوگیری از کپک زدن این ترشی باید از یک شیشه تمیز و کاملا خشک استفاده کنید. برای استریل کردن شیشه میتوانید آن را برای چند دقیقه در آب بجوشانید و بعد خشک کنید.قبل از اضافه کردن فلفل و سبزیجات تازه، حتما آنها را روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.برای جلوگیری از کپک زدن ترشی میتوانید از فلفل و سبزی خشک استفاده کنید.شیشه را به طور کامل با سرکه پر کنید تا سرکه روی تمام مواد را بپوشاند.برای درست کردن این ترشی حتما از شیشهای که درب آن محکم بسته میشود استفاده کنید.اضافه کردن نمک، موجب افزایش ماندگاری این ترشی میشود، پس آن را حذف نکنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ترشی لوبیا سبز اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن خوشمزهترین ترشی لوبیا سبز خانگی میتوانید از سبزی تازه یا خشک استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید به جای ترخون و مرزه از مقداری نعنا برای مزه دار کردن این ترشی استفاده کنید.اگر به فلفل سبز تند دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری فلفل قرمز برای طعم دادن به این ترشی استفاده کنید.برای مزه دار کردن این ترشی میتوانید از مقداری گلپر و تخم گشنیز نیز استفاده کنید.برای این که عطر سیر بهتر در ترشی پخش شود، بهتر است قبل از اضافه کردن آن به ترشی، سیرها را خرد کنید.مدت زمان ماندگاری این ترشی حدود 3 ماه است.به هیچ عنوان از لوبیا سبز خام برای درست کردن ترشی استفاده نکنید، زیرا این کار موجب لیز و لزج شدن ترشی میشود.لوبیا سبز را به اندازهای که تغییر رنگ دهد در آب و سرکه بجوشانید. پخت بیش از حد لوبیا موجب له شدن لوبیاها میشود.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن این ترشی از شوید یا مقداری زیره سبز نیز استفاده میشود.بعد از باز کردن درب ترشی باید آن را در یخچال قرار دهید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری برگ کرفس برای درست کردن این ترشی استفاده کنید.مهمترین دلیل سفت شدن ترشی لوبیا سبز، استفاده از لوبیای کهنه است.درست کردن ترشی لوبیا سبز با سرکه قرمز موجب تغییر رنگ این ترشی میشود.برای درست کردن ترشی لوبیا سبز با هویج میتوانید از چند عدد هویج خرد شده و نیم پز شده استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و همه فوتوفن های درست کردن این ترشی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ترشی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه