طرز تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز + نکات کپک نزدن

ترشی کلم قرمز با زرشک یکی از خوشمزه‌ترین و خوشرنگ‌ترین ترشی‌های خانگی است که می‌توانید از آن به عنوان دورچین…
طرز تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز + نکات کپک نزدن

ترشی کلم قرمز با زرشک یکی از خوشمزه‌ترین و خوشرنگ‌ترین ترشی‌های خانگی است که می‌توانید از آن به عنوان دورچین غذا نیز استفاده کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا می‌توانید با روش طرز تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز و همه نکات و فوت‌وفن‌های درست کردن این ترشی آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی ابتدا باید کلم بنفش و زرشک را بشویید و خوب خشک کنید. کلم‌ها را به صورت ریز خرد کنید. نیمی از زرشک‌ها را در مخلوط کن بریزید و پوره و سپس صاف کنید. حالا سرکه را با شکر و نمک ترکیب کنید.

مخلوط کلم خرد شده، زرشک میکس شده، سرکه مزه دار شده و دانه‌های زرشک را در یک ظرف بریزید و مواد را هم بزنید. در ادامه مواد ترشی را همراه با فلفل قرمز در شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید. برای مطالعه جزئیات طرز تهیه این ترشی خوشمزه می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم ترشی زرشک و کلم قرمز رستورانی

کلم بنفش ۱ عددزرشک تازه ۵۰۰ گرمسرکه۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر۱ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق غذاخوریفلفل تند۲ عدد

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز

مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: یک شیشه

در ادامه این بخش به مراحل طرز تهیه ترشی زرشک با کلم بنفش اشاره شده است.

مرحله اول: کلم‌ها را خرد کنید

برای شروع باید کلم بنفش را بشویید و آن را با رنده خرد کنید یا در غذاساز بریزید به صورت ریز خرد کنید. سپس کلم‌های خرد شده را برای چند ساعت روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند و آب اضافه کلم‌ها خارج شود. این کار به افزایش ماندگاری ترشی و جلوگیری از کپک زدن آن کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: ترفندهای خوشمزه‌تر شدن ترشی کلم قرمز

مرحله دوم: زرشک‌ها را پوره کنید

در این مرحله باید زرشک‌های تازه را بشویید و خشک کنید. سپس آن‌ها را در غذاساز بریزید تا میکس شوند. برای میکس کردن زرشک‌ها می‌توانید از مخلوط کن یا گوشت کوب برقی نیز استفاده کنید.

مرحله سوم: زرشک را از صافی رد کنید

بعد از میکس کردن زرشک‌ها باید آن‌ها را از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شوند. این کار ظاهر بهتر و طعم جذاب‌تری به ترشی می‌بخشد.

مرحله چهارم: ترکیب سرکه، نمک و شکر را آماده کنید

مقداری سرکه در یک ظرف بریزید و بعد شکر و نمک را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند و شکر و نمک به خوبی با سرکه ترکیب شوند.

مرحله پنجم: مواد ترشی را مخلوط کنید

پوره زرشک را در یک کاسه بزرگ بریزید و بعد کلم بنفش خرد شده را اضافه کنید. بقیه زرشک‌های تازه را پاک کنید و بشویید و بعد از خشک شدن به مواد اضافه کنید. حالا سرکه را در کاسه بریزید. اندازه سرکه تقریبی است و می‌توانید در صورت نیاز مقدار آن را کم یا زیادتر کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کلم سفید 

مرحله ششم: ترشی را در شیشه بریزید

بعد از اینکه مواد ترشی را به خوبی ترکیب کردید، باید آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و فلفل تند را لابه‌لای مواد اضافه کنید. شیشه را پر کنید و بعد درب آن را محکم ببندید. ترشی را برای چند روز در یخچال قرار دهید. این ترشی معمولا بعد از ۳ تا ۴ روز قابل مصرف است.

نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی زرشک و کلم قرمز

ورود رطوبت به این ترشی موجب کپک زدن آن می‌شود، قبل از درست کردن این ترشی باید زرشک‌ها و کلم‌ها را به خوبی بشویید و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.بعد از آماده کردن این ترشی باید آن را در یک شیشه کاملا خشک و تمیز بریزید.برای برداشتن این ترشی از شیشه، باید از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.برای جلوگیری از کپک زدن این ترشی باید از مقدار مناسبی نمک استفاده کنید. باید به ازای هر لیتر سرکه از یک قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.ترشی را در ظرفی بریزید که درب آن به صورت محکم بسته می‌شود. اگر هوا وارد ظرف ترشی شود، ممکن است کپک‌ها شروع به رشد کنند.قبل از تهیه ترشی زرشک‌ها و کلم‌ها را به خوبی بشویید و ضدعفونی کنید تا آلودگی وارد ترشی نشود.مقدار سرکه‌ای که در این ترشی استفاده می‌شود، باید به خوبی روی مواد را بپوشاند. در صورتی که مقدار سرکه کم است، دوباره کمی سرکه به آن اضافه کنید. از آن جایی که بعد از یک هفته بخشی از سرکه جذب مواد ترشی می‌شود، باید دوباره مقداری سرکه به آن اضافه کنید.ترشی را در یخچال یا مکانی خنک و تاریک قرار دهید. قرار گرفتن این ترشی در مکان پر نور و گرم موجب کپک زدن آن می‌شود.

نکات و فوت‌و‌فن‌های طرز تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز

برای درست کردن انواع ترشی زرشک بهتر است از سیر استفاده کنید، زیرا این کار موجب تغییر طعم و مزه ترشی می‌شود.به منظور درست کردن این ترشی حتما مقداری از زرشک‌ها را میکس کنید و مقدار دیگری را به صورت درسته در ترشی بریزید تا ترشی شما خوشرنگ تر و خوشمزه‌تر شود.اگر به زرشک تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای تهیه این ترشی از زرشک خشک نیز استفاده کنید. در این روش باید زرشک را برای یک ساعت در آب بخیسانید و سپس نیمی از آن را همراه با نصف لیوان آب داغ در مخلوط کن بریزید و پوره کنید و بقیه را به صورت درسته در ترشی بریزید.برای درست کردن این ترشی می‌توانید بنا به سلیقه خودتان کلم‌ها را کمی درشت‌تر خرد کنید.برای درست کردن ترشی زرشک و کلم قرمز می‌توانید از سرکه سفید یا سرکه قرمز استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن این ترشی می‌توانید از مقداری تخم گشنیز نیز استفاده کنید.می‌توانید به جای شکر از مقداری نبات برای متعادل کردن طعم این ترشی استفاده کنید.اضافه کردن مقداری گلپر به این ترشی طعم بی‌نظیری می‌بخشد. جالب است بدانید که گلپر خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و از کپک زدن ترشی نیز جلوگیری می‌کند.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری آب لیمو ترش تازه نیز در این ترشی استفاده کنید.

 

در این مقاله از بخش آشپزی به بهترین روش طرز تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز و نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن و خوشمزه‌تر شدن ترشی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ترشی متفاوت را دارید، حتما نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر