- 2025-05-10
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، ترشیجات و سس ها
طرز تهیه ترشی توت سفید+ نکات کپک نزدن

مناسب برای
3 شیشه
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
ترشی توت سفید یکی از ترشیهای کمیاب و خاص است که بافت لطیف و طعم ملایم آن، به خصوص در کنار غذاهای گوشتی و سنتی بسیار دلچسب است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه ترشی توت سفید به ۴ روش متفاوت و همه فوتوفن های درست کردن این ترشی آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این ترشی ابتدا باید سرکه را با شکر، نمک و ادویهها ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. در ادامه توتها را همراه با برگ نعنا و شوید و سیر در شیشههای تمیز و خشک بریزید.
سرکه مزه دار شده ولرم را به شیشهها اضافه کنید. درب شیشه را ببندید و آن را در یخچال قرار دهید تا آماده شود. میتوانید این ترشی را با سرکه سیب، با طعم تند یا شیرین نیز آماده کنید.
رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ترشی توت سفید
مواد لازممقدار مورد نیازتوت سفید درشت و سفت۱ کیلوگرمسرکه سفید یا سرکه سیب۲ لیوانشکر۱ تا ۲ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه یا فلفل قرمزبه مقدار لازمبرگ نعنا یا شوید خشک (اختیاری)چند برگسیر۲ حبهدانه خردل یا زیره سبز (اختیاری)۱ قاشق چایخوری
مرحله اول: توتها را بشویید
برای درست کردن این ترشی باید از توت سفیدهای درشت، سفت و سالم استفاده کنید.
توتها را به آرامی با آب سرد بشویید و در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافهشان کاملا گرفته شود. در این مرحله دقت کنید توتها له نشوند.
مرحله دوم: شیشهها را استریل کنید
یک قابلمه آب بزرگ روی حرارت قرار دهید. شیشههای مورد استفاده برای درست کردن ترشی را چند دقیقه در آب بجوشانید یا با دمای ۱۰۰ درجه در فر قرار دهید تا کاملا خشک و ضدعفونی شوند.
این کار به ماندگاری بیشتر ترشی و جلوگیری از کپک زدن آن کمک میکند.
مرحله سوم: مایع مخصوص ترشی را آماده کنید
سرکه را با شکر، نمک، دانه خردل و در صورت تمایل کمی فلفل را در یک قابلمه کوچک بریزید و خوب ترکیب کنید.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید سرکه بجوشد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گوجه سبز
مرحله چهارم: مواد ترشی را در شیشه بریزید
در این مرحله باید توتها را به آرامی در شیشههای استریل شده بریزید. برای جلوگیری از له شدن توتها، به هیچ عنوان آنها را فشار ندهید.
میتوانید بین توتها از چند برگ نعنا یا کمی سیر نیز استفاده کنید.
مرحله پنجم: سرکه مزه دار شده را اضافه کنید
سرکه مزه دار شده ولرم را روی توتها بریزید تا کاملا سطح آنها را بپوشاند. در ادامه درب شیشه را محکم ببندید و ترشیها را در یخچال قرار دهید.
بعد از ۲ تا ۳ روز ترشی شما آماده مصرف است و میتوانید آن را همراه با غذا میل کنید.
ترشی توت سفید به روشهای دیگر
در این بخش به روشهای مختلف درست کردن ترشی توت سفید خانگی اشاره شده است.
ترشی توت سفید با سرکه سیب: در این روش از سرکه سیب طبیعی به جای سرکه سفید استفاده میشود.ترشی توت سفید شیرین: اگر دوست ندارید طعم ترشی شما ترش شود، میتوانید از حدود ۳ قاشق شکر برای شیرین کردن این ترشی استفاده کنید.ترشی توت سفید تند: در صورت تمایل میتوانید با افزودن فلفل قرمز خشک، فلفل سیاه یا حتی تکههای کوچک زنجبیل تازه، این ترشی را به صورت تند و تیز آماده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی چغاله بادام
نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی توت سفید
در این بخش به نکات کلیدی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی توت سفید اشاره شده است.
قبل از آماده کردن ترشی حتما از خشک بودن کامل توتها و شیشهها مطمئن شوید. هرگونه رطوبت اضافه ممکن است باعث کپک زدن ترشی شود.برای درست کردن این ترشی از سرکه مرغوب با اسیدیته کافی استفاده کنید.در زمان درست کردن ترشی حتما تمام فضای شیشه را با سرکه پر کنید.برای جلوگیری از کپک زدن این ترشی باید آن را از روز اول در یخچال قرار دهید.استفاده از قاشق تمیز برای برداشتن ترشی از ورود میکروب و کپک زدن ترشی جلوگیری میکند.برای جلوگیری از کپک زدن ترشی میتوانید یک لایه نازک روغن زیتون روی آن بریزید. این کار از سطح ترشی در برابر تماس با هوا جلوگیری میکند.برای درست کردن این ترشی بهتر است به جای سبزی تازه از سبزی خشک استفاده کنید.بهتر است به ازای هر لیتر سرکه از یک قاشق غذاخوری نمک برای مزه دار کردن این ترشی استفاده کنید. این کار از کپک زدن ترشی جلوگیری میکند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ترشی توت سفید
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ترشی توت سفید اشاره شده است، با ما همراه باشید.
این ترشی به حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان برای طعم گرفتن نیاز دارد.مدت زمان ماندگاری این ترشی خوشمزه در یخچال حدود ۱ تا ۲ ماه است و از همین رو بهتر است آن را به صورت تازه مصرف کنید.برای درست کردن این ترشی از توتهای تازه و سفت انتخاب کنید. توتهایی که خیلی رسیده هستند به سرعت له میشوند و برای درست کردن ترشی مناسب نیستند.اضافه کردن مقداری آب لیمو ترش تازه طعم بینظیری به این ترشی میبخشد.در صورت تمایل میتوانید از مقداری سیاه دانه برای خوش عطر و طعم شدن این ترشی استفاده کنید.برای تزیین این ترشی میتوانید از مقداری خلال پسته استفاده کنید.برای مزه دار کردن این ترشی میتوانید از مقداری برگ نعنا، شوید یا حتی کمی ترخون خشک استفاده کنید.اضافه کردن مقدار بسیار کمی پوست مرکبات رنده شده، عطر فوقالعادهای به ترشی میدهد.برای مصرف ترشی بهتر است حدود ۴ تا ۵ روز صبر کنید تا ترشی طعم بهتری پیدا کند.اگر به یخچال دسترسی ندارید، میتوانید ترشی را در جای خشک و خنک دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ترشی توت سفید و همه فوتوفن های درست کردن این ترشی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ترشی متفاوت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه