طرز تهیه ترشک آلبالو خانگی؛ ترش و ملس

مناسب برای 1 کیلوگرم زمان آماده‌سازی 3-4 ساعت زمان پخت 120-130 دقیقه ترشک‌ها یکی از محبوب‌ترین تنقلات ترش و شور…
طرز تهیه ترشک آلبالو خانگی؛ ترش و ملس

مناسب برای

1 کیلوگرم

زمان آماده‌سازی

3-4 ساعت

زمان پخت

120-130 دقیقه

ترشک‌ها یکی از محبوب‌ترین تنقلات ترش و شور است که علاوه بر طعم جذابش ظاهر زیبایی دارد. شاید تصور کنید که آماده سازی ترشک به صورت خانگی کار سخت و دشواری باشد. اما چنین نیست و شما به راحتی با طی کردن چند مرحله ساده می‌توانید این تنقلات خوشمزه و سالم را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه ترشک آلبالو خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی ترشک آلبالو خانگی، ابتدا آب را روی حرارت قرار دهید و به آن نمک، جوهر لیمو و نبات اضافه کنید. سپس آلبالوهای تمیز و شسته‌شده را در آب بریزید و زمان دهید مخلوط بجوشد تا غلیظ شود.

پس از خنک شدن، ترشک را در بسته‌بندی مناسب بریزید و در فریزر نگهداری کنید. رسپی این ترشک خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ترشک آلبالو

مواد لازممقدار مورد نیازآلبالو1.5 کیلوگرمنمک2 قاشق غذاخورینبات خرد شده50 گرمآب1 لیترجوهر لیمو1 قاشق مرباخوری

مرحله اول: آب و نمک را آماده کنید

قابلمه مناسبی انتخاب کنید و آب را در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید.

پس از اینکه حباب‌های جوش روی سطح آب ظاهر شدند، دو قاشق غذاخوری نمک را به آن اضافه کنید و به‌ خوبی نمک را در آب حل کنید.

حتماً در این مرحله نمک را به آب اضافه کنید؛ زیرا نمک علاوه بر طعم دهی خاصیت نگهدارندگی طبیعی دارد و مانع از فساد زودهنگام می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشک گیلاس خانگی

مرحله دوم: جوهر لیمو و نبات را اضافه کنید

جوهر لیمو را اضافه کنید. این ماده باعث درخشان شدن رنگ آلبالو، افزایش ماندگاری و ترش‌تر شدن طعم نهایی می‌شود.

تکه‌های نبات را نیز به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید. نبات موجب متعادل شدن ترشی ترشک می‌شود.

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که مزه ترش را دوست دارید، می‌توانید نبات را حذف یا مقدار آن را کمتر کنید.

مرحله سوم: آلبالوها را آماده کنید

شاخه‌های کوچک آلبالوها را جدا کنید و آن‌ها را با آب سرد به‌ خوبی بشویید.

در صورت تمایل می‌توانید هسته آن‌ها را نیز جدا کنید، اما در اکثر دستورهای سنتی، آلبالوها با هسته پخته می‌شوند تا طعم بهتری داشته باشند و شکل ظاهری آن‌ها حفظ شود.

مرحله چهارم: کف روی ترشک را بگیرید

آلبالوهای شسته‌ شده را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید.

کمی زمان بدهید تا کل محتوای درون قابلمه شروع به جوشیدن کند. سپس با کمک کفگیر کف روی آلبالوها را جدا کنید.

این کف‌ها اگر روی سطح آلبالو قابلمه بمانند باعث تیره شدن رنگ و کدر شدن ترشک می‌شوند.

مرحله پنجم: آلبالوها را بپزید

حرارت را کم کنید و اجازه دهید ترکیب به‌ آرامی بجوشد. درب قابلمه را نیمه‌باز بگذارید تا بخار خارج شود و ترشک کم‌کم غلیظ شود. زمان تقریبی برای این مرحله حدود دو ساعت است.

در این مدت می‌توانید هر از گاهی محتویات قابلمه را با قاشق چوبی هم بزنید تا ته نگیرد و آلبالوها به دیواره قابلمه نچسبند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشک زردآلو

مرحله ششم: ترشک‌ها را بسته بندی کنید

پس از پایان زمان پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید ترشک به‌طور کامل خنک شود.

سپس آن را در کیسه‌های مخصوص فریزر یا ظروف شیشه‌ای تمیز بریزید.

اگر از کیسه‌های زیپ‌دار (زیپ‌کیپ) استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که هوای داخل کیسه‌ها را کامل خارج کرده‌اید تا ترشک در فریزر بهتر حفظ شود.
 

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ترشک آلبالو خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی اشاره می‌کنیم که باعث می‌شود ترشک خانگی شما بهتر، خوش‌رنگ‌تر و خوشمزه‌تر شود.

از آلبالوهای سالم، رسیده و گوشتی استفاده کنید. آلبالوهای نیمه‌رس، لک‌دار یا بیش از حد نرم، کیفیت طعم و رنگ نهایی ترشک را خراب می‌کنند.جوهر لیمو کلید دستیابی به رنگ قرمز شفاف و زنده در ترشک است. در صورت حذف آن، ترشک شما به احتمال زیاد رنگی تیره یا قهوه‌ای پیدا خواهد کرد.اگر به دنبال طعم کلاسیک ترش هستید، نبات را حذف یا مقدار آن را کم کنید. اگر ترشک برای کودکان آماده می‌شود، مقدار بیشتری نبات باعث تعادل طعم و مقبولیت بیشتر آن خواهد شد.کف‌های ایجادشده را حتماً و به‌طور کامل بردارید، زیرا این کار تاثیر مستقیمی بر شفافیت و زیبایی ظاهری ترشک شما دارد.مدت زمان جوشیدن را کنترل کنید. پخت کم باعث آبکی شدن و ماندگاری پایین ترشک می‌شود و پخت بیش از حد، موجب له‌شدن آلبالوها و تلخی احتمالی شربت آن می‌گردد. هر چه مخلوط بیشتر بجوشد، ترشک نهایی غلیظ‌تر و ماندگارتر خواهد بود.برای نگهداری طولانی‌مدت، از ظرف‌های شیشه‌ای کاملاً تمیز و خشک با درب فلزی یا کیسه‌های فریزر با پلمپ حرارتی استفاده نمایید تا از ورود هوا و باکتری‌ها جلوگیری شود.این ترشک خانگی را می‌توان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد. هر زمان که نیاز بود، مقداری از آن را چند ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کنید و در یخچال قرار دهید تا یخ آن باز شود.برای ایجاد طعمی متفاوت و پیچیده‌تر، می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب انار ملس یا رب آلوچه به ترکیب اضافه کنید. این کار رنگ ترشک را تیره‌تر و طعم آن را عمیق‌تر می‌کند.یک ترفند خاص برای طعم منحصر به فرد، استفاده از آلو بخارای خشک است. چند عدد آلو بخارا را در اواسط پخت به ترشک اضافه کنید تا طعم دودی ملایمی به آن ببخشد.خودتان را به آلبالو محدود نکنید. می‌توانید مقداری گیلاس، زرشک تازه یا حتی ورقه‌های زردآلو به این ترشک اضافه کنید و یک ترشک میوه‌ای مخلوط و جذاب آماده کنید.اگر جوهر لیمو در دسترس ندارید، می‌توانید از آب لیموترش تازه استفاده کنید. به ازای هر قاشق مرباخوری جوهر لیمو، از آب دو عدد لیموترش تازه استفاده کنید. البته شفافیت رنگ نهایی ممکن است کمی متفاوت باشد.برای عطری متفاوت، در ده دقیقه پایانی پخت، یک چوب دارچین کوچک یا چند دانه هل سبز (که کمی شکافته‌اید) به قابلمه اضافه کنید و قبل از بسته‌بندی آن‌ها را خارج کنید.اگر دوست دارید سس ترشک شما غلظتی شبیه به لواشک داشته باشد، می‌توانید در انتهای پخت، یک قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت را در دو قاشق آب سرد حل کنید و به‌آرامی به ترشک اضافه کنید و چند دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود.برای اینکه شربت ترشک شما قوام و رنگ بیشتری بگیرد، در اواسط پخت با پشت قاشق چوبی، حدود یک‌چهارم از آلبالوها را کمی له کنید. این کار باعث آزاد شدن شیره بیشتر از میوه‌ها می‌شود.ترشک آلبالو را می‌توان در مهمانی‌ها به‌ عنوان پذیرایی در کنار آجیل، یا حتی در میان‌وعده مدرسه برای بچه‌ها استفاده کرد.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این ترشک خوشمزه را آماده و نوش جان کنید.

اگر شما نیز در طرز تهیه ترشک آلبالو خانگی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا