طرز تهیه تاس کباب با بامیه+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 2 ساعت تاس کباب یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است…

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

تاس کباب یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که در مناطق مختلف کشور به روش‌های متنوعی آماده می‌شود. برای درست کردن تاس کباب با بامیه باید از ترکیب گوشت گوسفندی، بامیه و دیگر سبزیجات استفاده کنید. این غذا طعمی بی‌نظیر دارد و به خاطر وجود بامیه، بسیار مفید است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه تاس کباب با بامیه و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این غذا ابتدا باید بامیه‌ها را بشویید و در کمی روغن تفت دهید. پیاز را خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس گوشت خورشتی را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید.

کمی بعد رب گوجه فرنگی و گوجه‌های خرد شده را اضافه کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد. سپس سیب ‌زمینی‌های خرد شده و بامیه‌های سرخ شده را به‌ آرامی روی مواد بچینید.

کمی آب‌غوره یا لیمو عمانی اضافه کنید و اجازه دهید تاس کباب آماده شود. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تاس کباب با بامیه برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت خورشتی400-500 گرمبامیه تازه300 گرمپیاز متوسط2 عددسیب ‌زمینی (اختیاری)2 عدد متوسطگوجه فرنگی2 عدد متوسطرب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوریسیر2 حبهروغن مایع3 تا 4 قاشق غذاخورینمک1 قاشق چای‌خوریآبغوره یا لیمو عمانیبه مقدار لازمفلفل سیاه1/2 قاشق چای‌خوریزردچوبه1 قاشق چای‌خوریدارچین و ادویه کاریبه مقدار لازم

مرحله اول: بامیه‌ها را آماده کنید

برای شروع باید بامیه‌ها را به دقت بشویید و با دستمال خشک کنید.

دم بامیه‌ها را به دقت جدا کنید، اما مراقب باشید که قسمت نرم بالای بامیه‌‌ها جدا نشود. آسیب رسیدن به بامیه موجب لزج شدن تاس کباب می‌شود.

مرحله دوم: بامیه‌ها را تفت دهید

در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

بامیه‌ها را برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن‌ها کمی تغییر کند. این کار از لیز شدن بامیه در هنگام پخت جلوگیری می‌کند و مانع وا رفتن آن در غذا می‌شود.

بعد از تفت دادن بامیه‌ها باید آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه و گوجه سبز

مرحله سوم: پیاز و گوشت را تفت دهید

پیازها را به صورت حلقه‌ای یا نگینی خرد کنید و همراه با کمی روغن در یک قابلمه بریزید.

برای چند دقیقه پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت‌های خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید.

مرحله چهارم: ادویه‌ها و رب گوجه را اضافه کنید

بعد از این که گوشت کمی سرخ شد، می‌توانید مقداری زردچوبه، نمک و فلفل به مواد بزنید.

ترکیب گوشت و پیاز مزه دار شده را هم بزنید تا عطر ادویه‌ها بلند شود. در ادامه رب گوجه را در ماهیتابه بریزید.

حدود 3 تا 4 دقیقه رب را با سایر مواد تفت دهید تا رنگ بگیرد و بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله پنجم: گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید

گوجه ‌فرنگی‌ها را بشویید. یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید شروع به جوشیدن کند.

در ادامه گوجه‌ها را برای 2 دقیقه در آب جوش بیندازید و بعد به سرعت آبکش کنید و در آب یخ بریزید.

حالا به راحتی پوست گوجه‌ها را جدا کنید. گوجه‌ها را خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و خوب با سایر مواد هم بزنید تا سسی غلیظ و خوشرنگ ایجاد شود.

مرحله ششم: آب و چاشنی‌ها را اضافه کنید

مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. سپس در صورت تمایل کمی آبغوره یا یک عدد لیمو عمانی شکاف ‌خورده در غذا بریزید.

مقداری دارچین و ادویه کاری به تاس کباب اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید.

اجازه دهید تاس کباب به آرامی بپزد و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه و کدو در 30 دقیقه

مرحله هفتم: بامیه‌ها و سیب زمینی‌ها را اضافه کنید

زمانی که گوشت پخت، می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت حلقه‌ای یا درشت خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا طعم مواد را به خود بگیرند.

در ادامه نوبت اضافه کردن بامیه‌های سرخ شده به ماهیتابه است. بامیه را به ‌آرامی روی مواد بریزید.

بعد از اضافه کردن بامیه‌ها دیگر مواد را هم نزنید تا ظاهر بامیه حفظ شود.

اضافه کردن بامیه با سایر مواد موجب له شدن آن‌ها و لزج شدن غذا می‌شود. بهتر است بامیه‌ها را بعد از پخت گوشت در غذا بریزید.

مرحله هشتم: تاس کباب را سرو کنید

حدود یک تا یک ساعت و نیم صبر کنید تا غذا بپزد. در اواخر پخت می‌توانید طعم تاس کباب را بچشید و در صورت نیاز کمی نمک یا آب ‌لیمو در آن بریزید.

بعد از آماده شدن تاس کباب بامیه، آن را در ظرف مناسب بریزید و با نان تازه یا برنج ایرانی سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه تاس کباب با بامیه

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه تاس کباب با بامیه

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت تاس کباب با بامیه اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این تاس کباب می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از انواع سبزیجات مثل قارچ و فلفل دلمه‌ای نیز استفاده کنید.می‌توانید این تاس کباب را بدون گوشت و تنها با سبزیجات مختلف آماده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری لپه یا عدس پخته شده در این غذا استفاده کنید.برای درست کردن تاس کباب بامیه با مرغ باید به جای گوشت از مقداری مرغ استفاده کنید.به منظور درست کردن تاس کباب بامیه در فر باید همه مواد را در یک قالب یا ظرف مناسب بریزید و برای 1 تا 1/5 ساعت با دمای 180 درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری رب انار برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.قبل از پخت حتما بامیه‌ها را تفت دهید تا در غذا لیز و له نشود و شکل و ظاهر خود را حفظ کنند.برای درست کردن این غذا بهتر است از گوشت چرب و استخوان دار استفاده کنید تا خوراک لعاب بیشتری بیندازد و خوش‌طعم‌تر شود.قبل از اضافه کردن رب گوجه، حتما آن را چند دقیقه با سایر مواد تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.اضافه کردن سیب زمینی به این تاس کباب اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.این غذا باید غلیظ و کم آب باشد، بنابراین از اضافه کردن آب به مقدار زیاد به آن اجتناب کنید.بهتر است بامیه‌ها را بعد از پخت گوشت به غذا اضافه کنید تا له نشوند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه تاس کباب با بامیه و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر