- 2025-08-26
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه تارت گلابی و بادام؛ دسر فرانسوی خوشمزه
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
60-70 دقیقه
زمان پخت
30-40 دقیقه
تارت گلابی و بادام، یکی از دسرهای محبوب و پرطرفدار فرانسوی است. این تارت با ظاهر بسیار جذاب و طعم بینظیر هر کسی را مجذوب خود میکند. اگر به دنبال دسری خوشمزه با طعمی منحصر به فرد برای پذیرایی در مراسم یا مهمانیهایتان هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این دسر غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه تارت گلابی و بادام را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این تارت خوشمزه، ابتدا باید خمیر تارت را با ترکیب آرد، کره، شکر، نمک و زرده تخممرغ آماده کنید. سپس با مخلوط کردن کره، شکر، پودر بادام، تخممرغ، عصاره بادام مواد میانی تارت را آماده سازید و روی خمیر قرار دهید.
در نهایت، گلابیها را به زیبایی روی کرم بچینید و تارت را در فر بپزید تا طلایی و خوشعطر شود. رسپی این تارت خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه مطلب بخوانید.
مواد لازم برای خمیر تارت برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد200 گرمکره100 گرمشکر80 گرمنمک1/4 قاشق چایخوریزرده تخم مرغ1 عدد
مواد لازم برای کرم بادام
مواد لازممقدار مورد نیازکره نرم شدهبه میزان لازمشکربه میزان لازمپودر بادامبه میزان لازمتخم مرغبه میزان لازمعصاره بادام یا وانیلبه میزان لازم
مواد لازم برای رویه تارت
مواد لازممقدار مورد نیازگلابی2-3 عددخلال بادامبرای تزیینمربای زردآلو (اختیاری)به مقدار دلخواه
مرحله اول: خمیر تارت را آماده کنید
آرد را الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید. شکر و نمک را به آرد بیفزایید و مواد خشک را با هم مخلوط کنید.
کره سرد را به قطعات کوچک مکعبی خرد و به مخلوط آرد اضافه کنید.
با نوک انگشتان، کره و آرد را با هم مخلوط کنید تا ترکیبی شبیه به خرده نان به دست آید.
در آخر، زرده تخم مرغ را اضافه کنید و مواد را به آرامی با هم ترکیب کنید تا خمیر منسجمی حاصل شود.
مرحله دوم: خمیر را در یخچال بگذارید
پس از منسجم شدن خمیر باید آن را به شکل یک گلوله درآوردید، داخل کیسه پلاستیکی بگذارید و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت انبه
مرحله سوم: کرم بادام را آماده کنید
در یک کاسه، کره نرم شده و شکر را با همزن برقی بزنید تا کرمی و پفکی شود.
سپس تخم مرغها را یکییکی اضافه کنید و هر بار به خوبی هم بزنید.
پودر بادام و عصاره بادام یا وانیل را اضافه و با لیسک مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله چهارم: گلابیها را آماده کنید
گلابیها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را از وسط نصف و هستههای آنها را خارج کنید.
سپس هر نیمه را به صورت ورقههای نازک برش بزنید.
مرحله پنجم: قالب و فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. از پیش گرم کردن فر تاثیر بسیار مثبتی در بافت و کیفیت نهایی تارت شما دارد.
کف و دیوارههای قالب تارت را با کمی کره چرب کنید تا پس از پخت تارت به راحتی از قالب جدا شود.
مرحله ششم: خمیر، کرم و گلابیها را در قالب بگذارید
روی سطح میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را با کمک وردنه به قطر چند میلیمتر باز کنید.
سپس خمیر را به آرامی داخل قالب تارت پهن کنید و لبههای اضافی آن را بگیرید.
با چنگال چند سوراخ در کف خمیر ایجاد کنید تا در حین پخت پف نکند.
کرم بادام را به طور یکنواخت روی خمیر پخش کنید. سپس گلابیهای ورقه شده را به زیبایی روی کرم بچینید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای لیمو ترش
مرحله هفتم: تارت را بپزید
تارت را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه قرار دهید تا زمانی که خمیر طلایی شود.
پس از پخت، تارت را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود.
مرحله هشتم: تارت را تزیین و سرو کنید
پس از خنک شدن تارت میتوانید مقداری مربای زردآلوی گرم شده را با قلممو روی گلابیها بمالید تا براق و زیباتر شوند.
سپس روی تارت را با خلال بادام تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه تارت گلابی و بادام
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم تارت گلابی و بادام اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای داشتن خمیری ترد تر، از کره سرد استفاده کنید و خمیر را بیش از حد ورز ندهید.میتوانید از کمپوت گلابی نیز به جای گلابی تازه استفاده کنید.برای طعم بهتر، از پودر بادام تازه و باکیفیت استفاده کنید.اگر گلابیهای شما خیلی سفت هستند، میتوانید آنها را قبل از استفاده با کمی آب و شکر نیمپز کنید.میتوانید خمیر تارت را از روز قبل آماده و در یخچال نگهداری کنید.برای منسجم کردن خمیر، در صورت نیاز میتوانید یک تا دو قاشق غذاخوری آب بسیار سرد یا یخ به آن اضافه کنید. آب سرد به حفظ دمای پایین کره کمک میکند.پس از اینکه خمیر را در قالب پهن کردید، آن را برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه دیگر در یخچال یا حتی فریزر قرار دهید. این کار باعث میشود خمیر در حین پخت تغییر شکل ندهد و دیوارههای آن جمع نشود.برای جلوگیری از خیس شدن کف تارت، میتوانید خمیر را قبل از اضافه کردن کرم بادام، به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در فر بپزید.قبل از ریختن کرم بادام، میتوانید سطح خمیر نیمپز شده را با یک لایه نازک سفیده تخم مرغ زده شده بپوشانید و برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا خشک شود. این لایه مانع از نفوذ رطوبت کرم به خمیر میشود.برای ایجاد بافتی منسجمتر و پایدارتر در کرم بادام، میتوانید یک تا دو قاشق غذاخوری آرد به مواد آن اضافه کنید.برای طعم قویتر، میتوانید بخشی از پودر بادام را از بادامی که با پوست آسیاب شده است، آماده کنید.برای پیچیدهتر کردن طعم کرم، میتوانید مقدار کمی رنده پوست لیمو یا پرتقال به آن اضافه کنید.اطمینان حاصل کنید که کره و تخم مرغی که برای آماده سازی کرم بادام استفاده میکنید، هر دو به دمای محیط رسیده باشند تا کرم شما یکدست شود و نبرد.بهترین نوع گلابی برای این تارت، گلابیهای سفت و در عین حال رسیدهای هستند که در حین پخت شکل خود را حفظ کنند و له نشوند.گلابیهای اسلایس شده را قبل از چیدن روی تارت، میتوانید در مخلوطی از کمی آب لیموی تازه، شکر و اندکی دارچین یا هل بغلتانید تا هم از سیاه شدن آنها جلوگیری شود و هم طعم بهتری پیدا کنند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا بتوانید این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه تارت گلابی و بادام از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه