- 2025-02-04
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه باقلوا ترکی استانبولی+ نکات و فوت و فنهای خوشمزه
مناسب برای
6-8 نفر
زمان آمادهسازی
25-35دقیقه
زمان پخت
20-25 دقیقه
باقلوا یکی از شیرینیهای بسیار محبوب و پرطرفداری است که اصالت آن به ترکیه برمیگردد. شاید تصور کنید که آماده سازی باقلوا با خمیر خانگی کار سخت و دشواری باشد؛ اما جالب است بدانید با رعایت چند نکته مهم میتوانید به راحتی خوشمزهترین باقلوا ترکی را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه باقلوا ترکی استانبولی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی باقلوا، ابتدا شربت بار را با ترکیب شکر، آب، زعفران، گلاب و آبلیمو روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود، سپس کنار بگذارید تا خنک شود. در مرحله بعد، زرده تخممرغ را با کره و شیر مخلوط کنید و آرد الکشده را کمکم به آن اضافه کنید تا خمیر یکدست شود. این خمیر را استراحت دهید، سپس آن را نازک باز کرده و لایهلایه در قالب قرار دهید، لابهلای آن گردوی خرد شده بریزید. پس از برش زدن در فر بپزید تا طلایی شود. در نهایت، شربت خنک را روی باقلوای داغ بریزید و اجازه دهید جذب شود. در ادامه رسپی کامل این شیرینی جذاب را با جزئیات بیشتر بخوانید.
مواد لازم برای خمیر باقلوا ترکی
زرده تخممرغ ۴ عددکره یا روغن جامد یا مایع ۴ قاشق غذاخوریشیر½ پیمانهآرد سفید قنادی ۲ پیمانه
مواد لازم برای شربت بار
شکر ۲ پیمانهآب ۱ پیمانهگلاب ¼ پیمانهزعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوریآبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای مواد میانی
گردو ۱/۵ پیمانهپودر قند ۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: شربت بار را آماده کنید
شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و مدام مواد را هم بزنید. تا شکر کاملاً در آب حل شود و شروع به جوشیدن کند.
زمانی که شربت به جوش آمد، زعفران دم کرده، گلاب و آبلیمو را به آن اضافه کنید. بگذارید شربت به مدت ده دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا به غلظت مطلوب برسد. پس از این مدت شربت شما آماده است، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید. زمان دهید تا شربت کمی سرد شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله دوم: خمیر باقلوا را آماده کنید
در یک ظرف بزرگ، زردههای تخممرغ را بریزید. کره یا روغن را به زردها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
سپس شیر هم دمای محیط را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.
در همین مرحله آرد را الک کنید تا ناخالصیهایش گرفته شود. آرد الک شده را کم کم به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و مدام مواد را هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی شکل بگیرد. این خمیر باید چسبناک نباشد. پس از آماده شدن، خمیر را در یک ظرف قرار داده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید تا خشک نشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوا کادایف (سارما کادایف) ترکی با طعم عالی و خوشمزه
مرحله سوم: مواد میانی باقلوا را آماده کنید
گردو را در آسیاب بریزید و چند پالس بزنید تا گردو خرد شود. گردوهای خرد شده را در کاسه مناسبی بریزید و پودر قند را به آن اضافه و به خوبی با هم ترکیب کنید. این ترکیب به عنوان پرکننده باقلواها استفاده خواهد شد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: ظرف پخت و فر را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و زمان دهید تا فر پیش از شروع فرایند پخت به خوبی گرم شود.
ظرف مناسب فر را انتخاب کنید. با کمک براش و کمی روغن کف و دیوارههای ظرف را چرب کنید.
مرحله پنجم: مواد را لایه به لایه در ظرف بگذارید
سطح میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید. مقداری از خمیر را بردارید و با وردنه آن را به ضخامت کم باز کنید.
خمیر را در ظرف باقلوا قرار دهید. از مواد میانی به اندازه مناسب روی خمیر بریزید و سطح مواد را صاف کنید. مجدد مقداری از خمیر را بردارید و به همین ترتیب وردنه بکشید و روی این لایه بگذارید. این کار را تا زمانی که تمام مواد و خمیر تمام شوند، ادامه دهید.
مرحله ششم: باقلوا را برش بزنید
با کمک کاتر یا چاقو، باقلواها را به قطعات کوچک و مربعی یا لوزی شکل به آرامی برش بدهید. برشهای شما باید عمیق باشد و تمام لایههای زیرین خمیر برش زده شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک باقلوا با شربت زعفرانی؛ کیک مجلسی جذاب!
مرحله هفتم: باقلوا را بپزید
سینی باقلواها را در فر بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که خمیر به رنگ طلایی درآید، بپزد. بعد از پخت، باقلواها را از فر خارج کنید و بلافاصله شربت سرد را روی آنها بریزید.
کمی زمان بدهید تا شربت به طور کامل جذب لایههای باقلوا شود.
مرحله هشتم: باقلوا را تزیین و سرو کنید
با مقداری پودر پسته باقلوا را تزیین کنید و در ظرف سرو بگذارید.
در کنار فنجانی چایی یا قهوه باقلوا بسیار خوشمزه و جذابتان را نوش جان کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه باقلوا ترکی استانبولی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن باقلوا ترکی استانبولی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای آماده سازی خمیر باقلوا از آرد قنادی استفاده کنید تا خمیر نرمی داشته باشید.حتماً شیر باید به دمای اتاق برسد تا کیفیت خمیر حفظ شود.در هنگام اضافه کردن آرد، از اضافه کردن بیش از حد آن پرهیز کنید، چون خمیر سفت خواهد شد.برای شربت بار از زعفران و گلاب استفاده کنید تا عطر و طعم باقلوا بهتر شود.خمیر باید خیلی نازک باز شود؛ در صورتی که خمیر ضخیم باشد، باقلوا ترد نخواهد شد.پس از پخت باقلوا، بلافاصله شربت سرد را روی آن بریزید تا شیرینی بهتر جذب شود.برای مواد میانی، میتوانید از پسته یا فندق آسیاب شده به جای گردو استفاده کنید.برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به سطح کار، از کمی آرد یا نشاسته استفاده کنید.سعی کنید خمیر را با دقت و حوصله پهن کنید تا لایهها به درستی تشکیل شوند.برای پخت بهتر باقلوا، از سینی مستطیلشکل استفاده کنید.میتوانید به شربت کمی عصاره وانیل اضافه کنید تا طعم آن جذابتر شود.
طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
برای آماده سازی باقلوا با خمیر یوفکا، ابتدا شربت را طبق دستور قبلی آماده کنید و آن را روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود. سپس یک بسته خمیر یوفکا را به اندازه قالب مورد نظر برش دهید، مراقب باشید که اضافههای خمیر را دور نریزید، چون میتوانید آنها را در وسط باقلوا استفاده کنید.قالب را چرب کنید و سه لایه از خمیر را در آن بچینید، سپس روی آن دو قاشق کره ذوب شده بریزید.
گردوهای خرد شده را به صورت یکنواخت روی خمیر پخش کنید و مجدداً سه لایه خمیر به همراه کره ذوب شده اضافه کنید. لایهها را با دست کمی فشار دهید تا منسجم شوند. بعد از برش دادن باقلوا، برای آخرین بار کره ذوب شده را روی آن بمالید. سپس باقلوا را طبق دستور پخت در فر قرار دهید تا به خوبی پخته و طلایی شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این باقلوا ترکی استانبولی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه باقلوا ترکی استانبولی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه