طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش؛ غذایی خوش‌عطر برای مهمانی‌ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 1 ساعت باقالی پلو با مرغ ریش ‌ریش یک غذای…
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش؛ غذایی خوش‌عطر برای مهمانی‌ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

باقالی پلو با مرغ ریش ‌ریش یک غذای سنتی و محبوب ایرانی است که برای درست کردن آن می‌توانید از ترکیب برنج، باقالی، شوید و مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده کنید. این غذا طعم دلپذیر و ارزش غذایی بالایی دارد و از همین رو گزینه‌ای مناسب برای وعده‌ ناهار و همچنین پذیرایی از مهمان‌ها محسوب می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این غذا باید باقالی ها را برای چند دقیقه بجوشانید تا نیم پز شوند. پیاز را با مرغ، سیر و ادویه سرخ کنید و بعد زعفران را اضافه کنید. برنج را آبکش کنید.

در ادامه برنج و ترکیب مرغ و باقالی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. کمی روغن و زعفران روی برنج بریزید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید.

اجازه دهید باقالی پلوی شما روی حرارت ملایم دم بکشد و آماده شود. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش برای 4 نفر 

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج4 پیمانهسینه مرغ1 عدد کاملباقالی تازه2 پیمانهشوید تازه خرد شده500 گرمپیاز2 عدد متوسطسیر2 حبهنمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازمزعفران دم کرده3 قاشق غذاخوریروغن یا کرهبه مقدار لازمسیب ‌زمینی یا نان (برای ته‌دیگ)به مقدار لازم

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برای شروع باید برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن کاملا شفاف شود.

در ادامه آن را با مقداری نمک در آب بخیسانید و برای حدود 2 ساعت کنار بگذارید.

مرحله دوم: مرغ را بپزید

سینه مرغ را به همراه یک عدد پیاز چهار قاچ ‌شده، سیر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه‌ بریزید.

مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی مرغ را به طور کامل بپوشاند.

سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا مرغ به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نخود فرنگی پلو

مرحله سوم: مرغ را ریش ریش کنید

پس از این که سینه مرغ به طور کامل پخت، آن را از آب خارج کنید. در ادامه می‌توانید آن را به کمک چنگال یا با دست ریش ریش کنید.

مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه پیاز را با حرارت متوسط در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی و خوشرنگ شود.

مرحله پنجم: مرغ ریش ریش شده و چاشنی‌ها را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید مرغ ریش ریش شده را به ماهیتابه اضافه کنید.

چند دقیقه مرغ را با پیاز تفت دهید و بعد کمی زعفران دم‌ کرده، پودر دارچین و ادویه مرغ به آن‌ها اضافه کنید.

دوباره مواد را هم بزنید تا عطر و طعم ادویه‌ها به خورد مرغ برود.

مرحله ششم: باقالی را بپزید

باقالی‌ها را از پوست جدا کنید و بشویید. یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.

در ادامه دانه‌های باقالی را همراه با نمک به قابلمه اضافه کنید و برای 5 تا 7 دقیقه بجوشانید تا نیم پز شوند.

در ادامه باقالی ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله هفتم: برنج را همراه با باقالی ها آبکش کنید

یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و بعد از این که شروع به جوشیدن کرد، برنج را به آن اضافه کنید.

حدود 5 دقیقه بعد می‌توانید باقالی‌های نیم پز شده را نیز در قابلمه بریزید و بعد از حدود 2 تا 5 دقیقه برنج و باقالی را با هم آبکش کنید.

قبل از آبکش کردن برنج بهتر است یک دانه برنج را با دست له کنید. اگر سطح بیرونی برنج نرم و مغز آن هنوز کمی سفت است، یعنی باید آن را آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو شوشتری

مرحله هشتم: مواد باقالی پلو را در قابلمه بریزید

ته قابلمه را با مقداری روغن یا کره چرب کنید و از سیب ‌زمینی حلقه شده یا یک تکه نان برای ته ‌دیگ استفاده کنید.

در ادامه یک لایه برنج و باقالی روی برنج بریزید و مقداری شوید روی آن بپاشید.

سپس مرغ ریش ریش شده را اضافه کنید. این مراحل را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید.

مرحله نهم: باقالی پلو را آماده کنید

در آخرین مرحله از پخت این غذا باید مقداری زعفران دم‌ کرده و روغن یا کره روی برنج بریزید.

درب قابلمه را با دم ‌کنی بپوشانید. اجازه دهید باقالی پلو به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم دم بکشد.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اگر به شوید تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای درست کردن این غذا از 2 قاشق غذاخوری شوید خشک استفاده کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است در استفاده از زعفران دست و دل باز باشید، زیرا زعفران عطر و رنگ بی نظیری به باقالی پلو می‌بخشد.اضافه کردن مقداری پودر دارچین به مرغ تفت ‌داده ‌شده طعم دلپذیری به آن می‌بخشد.برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید به جای روغن مایع از مقداری کره یا روغن حیوانی استفاده کنید.برای ته دیگ این غذا می‌توانید از سیب زمینی حلقه شده، نان، کاهو یا برنج زعفرانی استفاده کنید.برای جلوگیری از شفته شدن برنج، آن را کمی زودتر از حالت معمول آبکش کنید.اگر باقالی تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از باقالی فریز شده برای درست کردن این غذا استفاده کنید، اما به خاطر داشته باشید که باقالی پلو با باقالی تازه بسیار خوشمزه‌تر است.برای جلوگیری از له شدن برنج هنگام مخلوط کردن با شوید و باقالی، این کار را به آرامی و با دقت انجام دهید.برای درست کردن این غذا می‌توانید مرغ را پس از آماده شدن باقالی پلو روی آن بریزید.به خاطر داشته باشید که در زمان ریش ریش کردن مرغ نباید آن را به صورت خیلی ریز خرد کنید، زیرا در این صورت بافت مرغ از بین می‌رود و ظاهر بدی در غذا پیدا می‌کند.اگر به سیر دسترسی ندارید، می‌توانید برای مزه دار کردن این غذا از مقداری پودر یا گرانول سیر استفاده کنید.برای تزیین این غذا می‌توانید از مقداری مرغ ریش ریش شده و برنج زعفرانی استفاده کنید.برای از بین رفتن بوی زهم مرغ در زمان پختن، می‌توانید مقداری سیر و فلفل دلمه و ادویه به آن اضافه کنید.اضافه کردن مقداری پودر لیمو عمانی طعم بی نظیری به این غذا می‌بخشد.برای درست کردن باقالی پلوی مجلسی باید از برنج دانه بلند و ایرانی استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید مقداری پودر پاپریکا و پودر فلفل قرمز نیز به این غذا اضافه کنید.برای تزیین این غذا می‌توانید از مقداری خلال بادام و پسته یا زرشک نیز استفاده کنید.اگر اندازه دانه‌های باقالی درشت به نظر می‌رسند، می‌توانید باقالی‌ها را از وسط نصف کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش‌ ریش و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا