- 2024-12-30
- 8 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی+ نکات و فوتوفن ها
باقالی پلو با ماهیچه یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای مجلسی ایرانی است که به روشهای مختلفی درست میشود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان پختن باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا پیازها را خلالی خرد کنید، در قابلمه کمی تفت دهید تا سبک شوند. سپس زیره، تخم گشنیز، هل، دارچین، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا، فلفل قرمز، زردچوبه، سیر له شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. ماهیچهها را به ترکیب فوق اضافه و چند دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
در ادامه آب جوش را بیفزایید و ۳-۴ ساعت زمان دهید تا با حرارت کم بپزد. سپس با مقداری محلول زعفران و نمک چاشنی خوراک را تنظیم کنید. برای پختن باقالی پلو نیز باید برنج و باقالی را در آب جوش نیم پز کنید و در قابلمه با مقداری شوید تازه لایه به لایه بریزید و با حرارت کم بپزید.
در ادامه طرز تهیه کامل آن را توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای باقالی پلو برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۴ پیمانهباقالی سبز تازه۲ پیمانهشوید تازه۱ پیمانهروغن مایع۳ قاشق غذاخوریکره۵۰ گرمزعفران دم کردهبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازم
مواد لازم برای پختن ماهیچه برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازماهیچه گوسفندی۲-۳ عددپیاز ۵ عدد بزرگزیره۱ قاشق چایخوریتخم گشنیز۱ قاشق چایخوریهل۴ عدددارچین۲ قاشق چایخوریپودر سیر۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه و نمکبه مقدار دلخواهپاپریکا۱ قاشق چایخوریفلفل قرمز۱/۲ قاشق چایخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریسیر۲-۳ حبهزعفران دم کردهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازممدت زمان آماده سازی: ۴-۳ ساعتمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: پیاز و ادویهها را تفت دهید
پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.
پیازهای خلالی شده را در قابلمهای بزرگ بریزید و با مقداری روغن روی حرارت متوسط تفت دهید تا طلایی شوند.
زیره، تخم گشنیز، هل، دارچین، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا، فلفل قرمز، زردچوبه، سیر له شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه هویج پلوی مجلسی با تهدیگ هویج
مرحله دوم: ماهیچه و آب را اضافه کنید
ماهیچهها را به محتوای درون قابلمه یا زودپز اضافه کنید و کمی زمان دهید تا ماهیچهها تفتداده شوند و رنگشان تغییر کند. در همین مرحله فلفلهای سبز شیرین را برش دهید و به ماهیچهها اضافه کنید.
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید تا سطح ماهیچهها را بپوشاند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ماهیچهها با حرارت ملایم حدود ۳ ساعت بپزند.
مرحله سوم: برنج و باقالیها را آماده کنید
برنج را از قبل بشویید و ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کرده و با آب جوش روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شود.
باقالیها را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر اجازه دهید بپزند. سپس برنج و باقالی را آبکش کنید.
کف قابلمه مقداری روغن و کمی زعفران بریزید. میتوانید سیبزمینی یا نان برای تهدیگ استفاده کنید.
برنج و باقالی را لایهلایه با شوید داخل قابلمه بریزید. سپس قابلمه را با حرارت ملایم دم کنید.
روی لایه آخر کمی زعفران و کره اضافه کنید.
مرحله چهارم: محلول زعفران و نمک را اضافه کنید
پس از گذشت زمان اعلام شده و پخت کامل ماهیچهها مقداری محلول زعفران و نمک به محتوای درون قابلمه بیفزایید. زعفران عطر و طعم بینظیری به خوراک شما میدهد.
۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا آب خوراک به غلظت مناسب رسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مرحله پنجم: باقالی پلو را سرو کنید
پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مناسب کشیده و با ماهیچههای خوشطعم سرو کنید. با مقداری برنج زعفرانی میتوانید روی باقالی پلو را تزیین کنید.
این غذا با سالاد شیرازی یا ماست خیار، ترکیب فوقالعادهای خواهد داشت.
طرز تهیه تهچین باقالی پلو با ماهیچه
ابتدا برنج را شسته و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید. سبوس برنج را نیمپز و آبکش کنید. در یک ماهیتابه، باقلا را با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید و شوید تازه یا خشک را اضافه کنید.
تخممرغها را با ماست، روغن و زعفران هم بزنید تا یکدست شوند. ابتدا دو کفگیر از برنج را با مخلوط تخممرغی ترکیب کنید، سپس باقیمانده برنج را به باقلا اضافه و هم بزنید. قالب تهچین را با روغن چرب کنید ابتدا لایه برنج زعفرانی سپس لایه برنج و باقلا را در قالب بریزید و به خوبی فشرده کنید.
قالب را در فر قرار دهید تا تهچین طلایی و برنج کاملاً پخته شود. ماهیچههای مزهدار شده را آماده و دور تهچین تزیین کنید. تهچین باقالی پلو با ماهیچه آماده سرو است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
در ادامه به چند نکته طلایی برای طبخ باقالی پلو با ماهیچه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از ماهیچه گوسفندی تازه و باکیفیت استفاده کنید. گوشت تازه نهتنها طعم بهتری دارد، بلکه در هنگام پخت نیز عطر فوقالعادهای ایجاد میکند.اگر زمان کافی در اختیار دارید می توانید ماهیچهها را قبل از پخت با ترکیبی از زعفران دمکرده، سیر رندهشده، نمک، فلفل سیاه، و روغن زیتون مرینیت کنید و حداقل ۲-۳ ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود ماهیچه طعمدار و آبدار شود.زعفران را با چند قطعه یخ دم کنید تا رنگ و عطر بیشتری آزاد کند. استفاده از زعفران مرغوب و دمکرده باعث میشود عطر و رنگ باقالی پلو و ماهیچه جذابتر شود.اجازه دهید آب گوشت ماهیچه کاملاً غلیظ شود و بهعنوان یک سس خوشمزه در کنار غذا سرو شود. برای طعم بهتر، مقدار بیشتری زعفران دمکرده به آب گوشت اضافه کنید.میتوانید هنگام پخت ماهیچه، یک چوب دارچین و دو برگ بو به آب گوشت اضافه کنید. این ترکیبات عطر بینظیری به ماهیچه میبخشند.از دمکنی و حرارت ملایم برای دم کردن برنج استفاده کنید. این کار باعث میشود باقالی پلو نرم و خوشعطر شود و عطر شوید و زعفران در تمام برنج پخش شود.در ۳۰ دقیقه آخر پخت، رب گوجهفرنگی را در کمی روغن تفت داده و به ماهیچهها اضافه کنید تا طعم و رنگ بهتری پیدا کند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این مراحل و نکات، میتوانید یک باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه و مجلسی آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه