- 2025-06-01
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه باقالی پلو با تن ماهی+ نکات و فوتوفن ها

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
باقالی پلو با تن ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب برنج، باقالی، شوید و تن ماهی استفاده میشود. این غذا طعم دلپذیر و ظاهر هوس برانگیزی دارد و میتوانید آن را در وعده ناهار یا شام سرو کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه باقالی پلو با تن ماهی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این برای غذا ابتدا باید برنج را بخیسانید و باقالیها را نیم پز کنید. کنسروها را برای 20 دقیقه در آب بجوشانید و بعد روغن آنها را جدا کنید.
پیاز را همراه با سیر، تن ماهی و ادویهها در روغن تفت دهید. برنج را آبکش کنید و بعد آن را به صورت لایه لایه با شوید و ترکیب تن ماهی و پیاز در قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای باقالی پلو با تن ماهی برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ایرانی3 پیمانهباقالی سبز (تازه یا فریز شده)1 پیمانهشوید تازه خرد شده1/5 پیمانهتن ماهی2 عددپیاز1 عدد بزرگسیر2 حبهزعفران دم کرده2 قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلوییبه میزان لازمروغن مایع یا کرهبه میزان لازمسیب زمینی (برای ته دیگ)1 عدد متوسط
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع باید برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن شفاف شود. سپس آن را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب و مقداری نمک بخیسانید.
مرحله دوم: باقالی ها را بپزید
باقالیها را پاک کنید و بعد از جدا کردن پوست، همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید.
اجازه دهید باقالی ها برای 5 تا 7 دقیقه در آب بپزند و کمی نرم شوند، سپس آنها را آبکش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش
مرحله سوم: کنسروها را بجوشانید
کنسروهای تن ماهی را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید و بعد از این که به خوبی جوشیدند، درب آنها را باز کنید. در این مرحله باید روغن ماهیها را جدا کنید و دور بریزید.
مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله پنجم: سیر، تن ماهی و ادویهها را اضافه کنید
در این مرحله باید سیر خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. یک دقیقه بعد تن ماهی را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید.
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی را اضافه کنید و همه مواد را با هم تفت دهید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم: برنج و باقالی را آبکش کنید
یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه برنج را همراه با مقداری نمک به آب جوش اضافه کنید.
بعد از حدود 5 دقیقه باقالی نیم پز شده را به برنج اضافه کنید و حدود 5 دقیقه دیگر صبر کنید.
زمانی که برنج نیم پز شد و قسمت بیرونی آن نرم و مغز آن هنوز سفت بود، یعنی برای آبکش کردن آماده است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلو شوشتری
مرحله هفتم: مواد باقالی پلو را در قابلمه بریزید
مقداری روغن یا کره در یک قابلمه نچسب بریزید و سیبزمینیهای حلقه شده را برای ته دیگ کف قابلمه بچینید.
سپس لایه لایه برنج و باقالی، شوید و مخلوط تن ماهی را اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید مقداری زعفران دم کرده نیز لابهلای برنج بریزید.
برای خوشمزهتر شدن این غذا میتوانید در این مرحله مقداری کره روی برنج قرار دهید.
مرحله هشتم: باقالی پلو را دم کنید
درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و اجازه دهید پلو به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم دم بکشد.
بعد از این که باقالی پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با شوید و سبزیجات تازه تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه باقالی پلو با تن ماهی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت باقالی پلو با تن ماهی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
اگر به باقالی تازه برای درست کردن این غذا دسترسی ندارید، میتوانید از باقالی سبز فریزر شده یا خشک استفاده کنید.برنج ایرانی دانه بلند، بهترین گزینه برای درست کردن این غذا محسوب میشود.برای درست کردن این غذا میتوانید از شوید تازه خرد شده یا مقداری شوید خشک استفاده کنید. برای این مقدار غذا باید از 4 قاشق غذاخوری شوید خشک استفاده کنید.به منظور درست کردن ته دیگ این غذا میتوانید به جای سیب زمینی از مقداری برنج زعفرانی استفاده کنید.برای تزیین این غذا میتوانید از مقداری نعنا یا ریحان تازه استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری زرشک سرخ شده برای تزیین و مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.سیر از اصلیترین چاشنیهای باقالی پلو است. در صورتی که به سیر دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری پودر یا گرانول سیر برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.حتما تن ماهی را قبل از مصرف بجوشانید تا از سلامت آن اطمینان حاصل شود.استفاده از ادویه پلویی، زعفران و فلفل سیاه طعم غذا را بهتر میکند.برای دم کردن باقالی پلو باید آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج به خوبی بپزد و عطر مواد به خوبی در آن نفوذ کند.اضافه کرده کردن زعفران به این غذا اختیاری است و میتوانید برای رنگ بخشیدن به آن تنها از مقداری زردچوبه استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید باقالی پلو را به صورت جداگانه آماده کنید و بعد تن ماهی را روی برنج بریزید و غذا را سرو کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه باقالی پلو با تن ماهی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه