طرز تهیه انواع شربت نذری ( مخصوص محرم)

شربت نذری از جمله نذری‌های رایج در ایام محرم است که افراد با توزیع این نوشیدنی خنک و پرطرفدار در…
طرز تهیه انواع شربت نذری ( مخصوص محرم)

شربت نذری از جمله نذری‌های رایج در ایام محرم است که افراد با توزیع این نوشیدنی خنک و پرطرفدار در بین افراد به نوعی سعی در ادای دین خود نسبت به مام محرم را دارند. در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع شربت نذری را به همراه نکات کلیدی برای خوش طعم و خوشرنگ شدن آن‌ها برایتان شرح دهیم.

در ادامه، شما را با مجموعه‌ای از شربت‌های نذری ماه محرم مانند شربت تخم شربتی، خاکشیر، آلبالو، زعفران، سکنجبین، بهار نارنج و… آشنا می‌کنیم و طرز تهیه هر یک را نیز به صورت کامل برایتان شرح خواهیم داد.

انواع شربت نذری خوشمزه

در این بخش به معرفی انواع شربت نذری خوشمزه و خوش‌طعم می‌پردازیم که می‌توانید برای رفع عطش عزاداران حسینی آماده کنید.

1– شربت تخم شربتی

شربت تخم شربتی از شربت‌های تابستانی خوشمزه برای ما ایرانیان است که اغلب آن را به عنوان نذری در مراسم‌های مختلف از جمله ماه محرم نیز استفاده می‌کنند.

برای درست کردن این شربت، ابتدا تخم شربتی‌ها را در آب خیس کنید تا لعاب بیندازند و حجمشان افزایش یابد. در یک قابلمه، آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و شربت قوام آید.

پس از خنک شدن شربت، آن را از صافی رد کنید تا ذرات اضافی جدا شوند. سپس تخم شربتی‌های لعاب‌دار را به همراه گلاب، آبلیمو و در صورت تمایل زعفران دم‌کرده به شربت اضافه کنید و خوب هم بزنید. شربت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس سرو کنید.

طرز تهیه شربت تخم شربتی

2- شربت خاکشیر

شربت خاکشیر نیز از جمله نوشیدنی‌های پرطرفدار در ماه محرم است که به عنوان نذری آماده و بین افراد پخش می‌شود. لازم به ذکر است که خاکشیر دو رنگ دارد: قرمز و قهوه‌ای. توجه داشته باشید که طعم خاکشیر قرمز، تلخ است و برای نذری مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

برای آماده سازی این شربت خوشمزه، ابتدا خاکشیر را در آب سرد خیس کنید و پس از نرم شدن، چند بار بشویید تا تمیز شود. سپس شکر و گلاب یا عسل را مخلوط کنید و خاکشیر شسته شده را به آن اضافه کنید.

آب را کم‌کم به مخلوط بیفزایید و هم بزنید. برای سرو، لیوان‌های خنک شده را با یخ پر کنید و شربت را در آن بریزید.

3- شربت آلبالو

آلبالو یکی از میوه‌های تابستانی و محبوب است که به دلیل خواص بسیار زیاد، کاربرد فراوانی دارد. این شربت نیز از جمله خوشمزه‌ترین و خوشرنگ‌ترین شربت‌هایی است که در مناسبت‌های مختلف از جمله ماه محرم به عنوان نذری بسیار پرطرفدار است.

برای درست کردن شربت آلبالو، باید ابتدا آلبالوها را هسته‌گیری کنید. سپس، یک لایه آلبالو و یک لایه شکر را در قابلمه بریزید، روی آن یک لیوان آب جوش اضافه کنید و به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید تا آلبالوها آب بیندازند.

بعد از این مدت، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. هنگام جوشیدن، کف روی شربت را مرتباً جمع کنید تا شربت شفاف شود. حدود 15 تا 20 دقیقه پس از شروع پخت، آلبالوها را با کفگیر سوراخ‌دار از شربت جدا کنید.

اجازه دهید شربت به تنهایی چند دقیقه دیگر بجوشد تا به قوام مناسب برسد. در نهایت، بلافاصله پس از خاموش کردن شعله، شربت را از صافی رد کنید تا تفاله‌ها جدا شوند. پس از خنک شدن کامل شربت، می‌توانید آن را با آب سرد ترکیب و سرو کنید.

نکات هسته گیری آلبالو

4- شربت زعفران

شربت زعفران نیز از جمله شربت‌های پرطرفدار و خوشمزه است که در ماه محرم به عنوان نذری در بین عزاداران پخش می‌شود. برای درست کردن این شربت، باید ابتدا زعفران را با کمی شکر بسابید تا پودر شود، سپس با چند تکه یخ ترکیب کنید تا رنگ دهد.

در ادامه شکر و آب را همراه هل روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از جوشیدن شربت گلاب را اضافه کنید و زمانی که شربت به غلظت مورد نظر رسید، زعفران و جوهر لیمو را اضافه کنید. شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود و بعد با آب سرد ترکیب کرده و سرو کنید.

طرز تهیه شربت زعفران

بیشتر بخوانید: انواع صبحانه نذری

5- شربت سکنجبین

شربت سکنجبین، از ترکیب اصلی نعنا و سرکه درست شده است و نذری خنک و مناسبی برای ماه محرم است. برای درست کردن این شربت خوشمزه، باید ابتدا شکر و آب را بدون هم زدن روی حرارت قرار دهید و برای جلوگیری از شکرک زدن، دیواره‌های قابلمه را با آبلیمو مرطوب کنید و کف شربت را جمع کنید.

سپس نعناهای شسته و خشک‌ شده را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا عطر نعنا در شربت نفوذ کند. پس از آن سرکه را افزوده و مجدد شربت را بجوشانید. نعناها را خارج کنید و غلظت شربت را پس از خنک شدن تست کنید.

در نهایت شربت را در بطری‌های تمیز در یخچال نگهداری کنید و هنگام سرو با آب، یخ و در صورت تمایل با افزودنی‌هایی مانند زعفران یا تخم شربتی ترکیب کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی

6- شربت بهار نارنج

شربت بهار نارنج، یکی از خوش عطر و طعم‌ترین شربت‌هاست که می‌توانید آن را برای نذری در ماه محرم آماده و در بین عزاداران پخش کنید. برای درست کردن این شربت خوشمزه، باید از ترکیب عرق بهار نارنج طبیعی با شکر و مقداری آب و آبلیمو استفاده کنید.

در این روش باید شکر، آب و عرق بهار نارنج را روی حرارت بجوشانید. بعد از این که شربت به غلظت مناسب رسید، آبلیمو را اضافه کنید. بعد از 10 دقیقه شربت شما آماده است. می‌توانید این شربت را با شکوفه‌های تازه و خشک بهار نارنج و همچنین عسل نیز آماده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شربت بهار نارنج

7- شربت آبلیمو با زعفران و گلاب

شربت آبلیمو با زعفران و گلاب یک نوشیدنی خاص و خوش عطر ایرانی است که عطر دل نشین و طعم فوق‌العاده‌ای دارد و گزینه‌ای خاص برای نذری در محرم محسوب می‌شود.

برای درست کردن این شربت باید زعفران را آسیاب و در آب جوش دم کنید تا رنگ و عطرش آزاد شود. شکر و آب را روی حرارت ملایم مخلوط کنید تا شهدی غلیظ و شفاف ایجاد شود.

در ادامه زعفران دم‌کرده و گلاب را در شربت بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید. شعله گاز را خاموش و بعد آبلیمو را اضافه کنید. شربت شما آماده است و می‌توانید آن را با آب ترکیب و سپس سرو کنید.

نکات خوشمزه‌تر شدن شربت زعفران و آبلیمو با گلاب

8- شربت زرشک

شربت زرشک یکی از نذری‌های معروف و محبوب در ماه محرم است که شما می‌توانید آن را با استفاده از زرشک‌های تازه یا خشک شده آماده و سرو کنید. برای درست کردن این شربت خوشرنگ و خوشمزه، باید ابتدا زرشک‌های خشک و تمیز شده را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید.

در همین حین، شهد شربت را با حل کردن شکر در آب روی حرارت ملایم آماده کنید تا کمی غلیظ شود. سپس، زرشک‌های خیس خورده را به شهد اضافه کرده و مقداری عرق هل یا گلاب برای عطر بهتر بیفزایید.

درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد تا زرشک‌ها رنگ و طعم خود را به شربت بدهند. پس از پخت، شربت را از صافی رد کنید تا زرشک‌ها جدا شوند و شهد شفاف باقی بماند. شربت زرشک آماده شده را می‌توانید با آب و یخ رقیق کرده و سرو کنید.

طرز تهیه شربت زرشک نذری

9- شربت گل قند

از دیگر شربت‌های خاص و خوشمزه برای نذری در ماه محرم می‌توان به شربت گل قند اشاره کرد. برای درست کردن این شربت، باید ابتدا گلبرگ‌های تازه گل محمدی را به آرامی جدا کنید و با آب جوش به مدت ۲۴ ساعت در ظرفی دربسته استراحت دهید تا عطر و رنگ خود را به آب پس دهد.

سپس عصاره به‌دست‌آمده را صاف کنید، با شکر و جوهر لیمو روی حرارت ملایم قرار دهید تا به قوام مناسب برسد. پس از خنک شدن کامل، شربت آماده سرو است.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شربت گل قند

بیشتر بخوانید: طرح‌های شیک و جدید برای بسته‌بندی نذری

10- شربت جلاب

شربت جلاب یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین نوشیدنی‌های ایرانی است و تاریخچه‌ای غنی در طب سنتی ایرانی دارد که از آن برای نذری در ماه محرم نیز استفاده می‌کنند.

برای آماده‌سازی شربت جلاب اصیل، ابتدا گلاب دو آتیشه و نبات را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نبات کاملاً حل شود و شربت به غلظت برسد. در حین جوشیدن، کف روی شربت را به طور کامل جدا کنید تا رنگ آن شفاف باقی بماند.

پس از آنکه حجم مایع به نصف کاهش یافت، زعفران دم‌کرده را اضافه کنید و پس از چند دقیقه جوشیدن، شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود و آماده سرو شود.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شربت جلاب

11- شربت نعناع

با گرم شدن هوا، هیچ چیز به اندازه یک نوشیدنی خنک و گوارا نمی‌چسبد. در این میان، شربت نعناع یکی از بهترین گزینه‌ها برای نذری در روزهای گرم ماه محرم است که طعم دلپذیر و حس خنکای بی‌نظیری دارد. 

برای آماده سازی این شربت خوشمزه، ابتدا نعناع‌های پاک شده را با آب بجوشانید. سپس آب نعناع را صاف کرده، شکر و آب لیمو (و در صورت تمایل رنگ خوراکی) را اضافه کنید و مجدد روی حرارت ملایم بجوشانید تا شربت قوام پیدا کند.

پس از خنک شدن، آن را در بطری نگهداری کنید. برای سرو، شربت را ته لیوان ریخته، یخ و سپس آب را اضافه کنید تا شربت ته لیوان بماند.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شربت نعناع

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا به انواع نوع شربت پرطرفدار نذری در ماه محرم اشاره شد. برای مشاهده سایر شربت‌ها می‌توانید به مقاله “طرز تهیه انواع شربت“ مراجعه کنید. شما از چه شربت‌های دیگری در ماه محرم به عنوان نذری استفاده می‌کنید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع خبر

بیا تو صدا