طرز تهیه املت شنگ؛ صبحانه خوشمزه بهاری

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
40-50 دقیقه
زمان پخت
30-40 دقیقه
گیاه شِنگ یک گیاه کوهی و خودرو است که در طبیعت به صورت وحشی رشد میکند. این گیاه خواص دارویی زیادی دارد و از آن در آشپزی استفادههای مختلفی میشود. یکی از خوشمزهترین و سادهترین غذاهایی که با شنگ آماده میشود املت شنگ است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه املت شنگ را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درستکردن املت شنگ، ابتدا باید شنگ تازه را به خوبی پاک و خرد کنید. بعد آن را با کمی آب بپزید تا نرم شود. سپس با روغن حیوانی و ادویهجات تفت دهید و در آخر تخم غاز را به آن اضافه کنید تا کاملاً بپزد.
سپس املت را در بشقاب سرو بگذارید و در کنار نان تازه نوش جان کنید. رسپی این غذای محلی جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای املت شنگ برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازشنگ تازه۵۰۰ گرمتخم غاز۴ عددزردچوبه، فلفل سیاه و نمکبه مقدار لازمروغن حیوانی یا کره۱ قاشق غذاخوریآب۱ لیوان
مرحله اول: شنگ را آماده کنید
با کمک چاقو انتهای ساقهها و برگهای آسیبدیده گیاه را جدا کنید. شنگهای تمیز شده را در کاسه مناسب بریزید و با آب سرد به خوبی بشویید تا از هر گونه گردوغبار و آلودگی پاک شوند.
سپس آنها را در آبکش بگذارید و زمان دهید تا آب اضافی سبزی گرفته شود. در همین مرحله شنگها را با چاقو در ابعاد یکسان و دلخواهی خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت کنگر
مرحله دوم: شنگ را بپزید
آب را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید. زمان دهید تا آب به نقطه جوش برسد.
سپس شنگهای خرد شده را در آب جوش بریزید و حرارت را کم کنید. زمان دهید شنگ به آرامی بپزد و نرم شود. مراقب باشید ته نگیرد.
این مرحله حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد اگر لازم بود، مقدار کمی آب اضافه کنید.
مرحله سوم: ادویهها را اضافه کنید
پس از تبخیر شدن آب درون قابلمه و پخته شدن شنگ، روغن حیوانی، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به شنگها اضافه کنید.
همه مواد را برای ۳-۴ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود و شنگ طعمی دلپذیر پیدا کند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: تخم غاز را اضافه کنید
تخمهای غاز را در کاسه مناسبی بشکنید و با چنگال هم بزنید تا یکدست شوند.
تخم غازها را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا تخم غازها به خوبی بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک شنگ
مرحله پنجم: املت را تزیین و سرو کنید
پس از پخت، املت را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه تزیین و با نان تازه سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه املت شنگ
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم املت شنگ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
روغن حیوانی طعم سنتیتری به املت میدهد؛ ولی در صورت دلخواه، کره یا روغن مایع هم قابل استفاده است.قبل از افزودن تخم غاز، شنگ را خوب تفت دهید تا مزه خامی آن از بین برود.شنگ تازه استفاده کنید؛ گیاه پژمرده یا مانده، طعم تلخی به غذا میدهد.اگر به تخم غاز دسترسی ندارید، میتوانید از تخممرغ محلی هم استفاده کنید.میتوانید کمی پیازداغ یا سیرداغ هم به آن اضافه کنید تا عطر آن بیشتر شود.در صورت تلخ بودن شنگ، یکبار آن را بجوشانید، آب آن را دور بریزید و مجدداً با آب تازه بپزید.شنگ را زیاد نپزید؛ چون له میشود و ظاهر غذا را خراب میکند.
امیدواریم این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این املت خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اگر شما در طرز تهیه املت شنگ از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه