طرز تهیه آیوار؛ معروف‌ترین غذای صربستان با بادمجان

غذاهای اروپای بالکان، معمولا به ذائقه ما ایرانی‌ها خوش می‌آید؛ خصوصا اگر پای غذایی در میان باشد که ترکیب سیر…
طرز تهیه آیوار؛ معروف‌ترین غذای صربستان با بادمجان

غذاهای اروپای بالکان، معمولا به ذائقه ما ایرانی‌ها خوش می‌آید؛ خصوصا اگر پای غذایی در میان باشد که ترکیب سیر و بادمجان را در دل خود جای داده است. آیوار (Ajvar) یکی از معروفترین غذاهای صربستان و مقدونیه است که به صورت سنتی در دیگر مناطق بالکان نیز، با تغییراتی اندک در رسپی، آماده می‌شود. با ما در این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه این غذای بسیار خوشمزه آشنا شویم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای پخت آیوار لازم است بادمجان‌ها و فلفل‌های دلمه‌ای قرمز را کباب و سپس ساطوری کنید. کمی روغن در قابلمه بریزید و ادویه‌ها را در آن تفت دهید تا عطرشان آزاد شود، سپس سیر له شده را اضافه کنید.

بعد از این که کمی سیر را تفت دادید فلفل دلمه‌ای و بادمجان ساطوری را به همراه سرکه به آن اضافه کنید و بگذارید حرارت ببیند تا به غلظت دلخواه برسد. رسپی آیوار را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آیوار

مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان۱ عدد متوسطفلفل دلمه‌ای قرمز۵ عدد متوسطسیر۱ حبهنمک و فلفل سیاهبه میزان لازمروغن زیتون یا آفتاب‌گردان۱/۴ فنجانسرکه سفید۱ قاشق غذاخوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه آیوار

مدت آماده‌سازی: ۲ ساعتمناسب برای ۱ و نیم فنجان آیواردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: کبابی کردن بادمجان و فلفل دلمه‌ای

در مرحله اول لازم است که بادمجان و فلفل دلمه‌ای‌ها را کباب کنید. برای این کار ابتدا روی بدنه بادمجان برای جلوگیری از ترکیدن، چند سوراخ ایجاد کرده و تخم فلفل دلمه‌ای را نیز جدا کنید.

می‌توانید روی شعله‌پخش کن گاز این کار را انجام دهید. برای صرفه جویی در وقت می‌توانید فلفل دلمه‌ای و بادمجان را داخل فر نیز بپزید اما کبابی کردن آن‌ها، به غذا عطر و طعم بهتری می‌دهد.

مرحله دوم: ساطوری کردن فلفل دلمه‌ای و بادمجان

بعد از این که بادمجان و فلفل دلمه‌ای‌ها کبابی شدند، پوست آن‌ها را بگیرید، سپس آن‌ها را ساطوری کنید. برای صرفه‌جویی در وقت می‌توانید این ترکیب را داخل غذاساز بریزید تا کاملا یکدست شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دیپ بادمجان کبابی و سیر

مرحله سوم: تفت ادویه‌ها و سیر

سیر را له کنید و به همراه ادویه‌ها در یک قابلمه نچسب به همراه مقداری از روغن سرخ کنید. هنگامی که بوی ادویه‌ها آزاد شد باقی روغن را نیز در قابلمه بریزید. در این مرحله ترکیب فلفل دلمه‌ای و بادمجان ساطوری و سرکه را اضافه و حرارت را کم کنید.

مرحله چهارم: غلیظ کردن آیوار

ترکیب آماده شده را مرتب هم بزنید تا به ظرف نچسبد و همه جای آن یکنواخت سرخ شود. اجازه دهید این ترکیب به غلظتی مشابه با کشک بادمجان برسد. وقتی آیوار غلیظ و آب آن کشیده شد زیر آن را خاموش کنید. آیوار شما آماده سرو است.

می‌توانید این غذا را به همراه نان تست میل کنید. سرو آیوار با نان تست زیتونی می‌تواند طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا ببخشد.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه آیوار

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دیپ فلفل دلمه‌ای با گردو و رب انار

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه آیوار

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آیوار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

می‌توانید این غذا را به صورت دیپ نیز مصرف کنید.بنا بر ترجیح خود می‌توانید یک بادمجان دیگر هم به مواد اولیه اضافه کنید.برخی از افراد از آیوار، درست مانند حمص، در ساندویچ‌های گوشت نیز استفاده می‌کنند.در صورت تمایل به مصرف آیوار به صورت سس یا دیپ، می‌توانید کمی هم مایونز به آن اضافه کنید.در رسپی اصلی این غذا از زردچوبه استفاده نمی‌شود اما بنا بر ذائقه خود می‌توانید کمی زردچوبه هم به ترکیب ادویه‌ها اضافه کنید.این غذا رسپی‌های متنوعی دارد. در برخی از رسپی‌ها آیوار بدون بادمجان پخته می‌شود اما رسپی صربی این غذا همراه با بادمجان است.فلفل دلمه‌ای که در این غذا استفاده می‌شود باید قرمز باشد، اما می‌توانید از میان ۵ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز، یک یا نهایتا دو عدد آن را با فلفل دلمه‌ای زرد جایگزین کنید.اگر قصد دارید آیوار را برای مدت طولانی‌تری نگه‌ دارید، آن را در شیشه‌ای با در فلزی که استریلیزه کرده‌اید، بریزید. تا زمانی که در شیشه بسته است می‌توانید آن را بیرون یخچال هم نگه دارید. بعد از باز کردن در شیشه، آیوار یک هفته در یخچال ماندگاری دارد.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه آیوار، غذای سنتی و خوشمزه صربستان آشنا شدیم. امیدواریم این غذای خوشمزه و پرخاصیت را بپزید و از مصرف آن لذت ببرید.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر