- 2025-07-28
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه آلو پلو؛ غذایی خوشمزه با طعمی شیرین و ترش
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
50-60 دقیقه
زمان پخت
40-50 دقیقه
آلو پلو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی در دسته پلو مخلوطها است. این غذا به روشهای مختلفی آماده میشود و با طعم منحصر به فرد و جذابی که دارد میتوانند توجه هر کسی را به خود جلب کند. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این غذا غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه آلو پلو را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این غذای لذیذ، ابتدا برنج را خیسانده و سپس آبکش کنید. مرغ را با پیاز و زعفران بپزید و ریش ریش کنید.
در نهایت، برنج، مرغ، آلو و کشمش را به صورت لایهای در قابلمه بریزید و با زعفران دم کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آلو پلو برای 5 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج4 پیمانهسینه مرغ1 عددآلو250 گرمپیاز1 عددکشمش پلویی1/2 پیمانهزعفران دمکرده غلیظبه مقدار لازمخلال پسته و بادام (برای تزیین)به مقدار دلخواهروغن مایعبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمکره50 گرم
مرحله اول: برنج را آماده کنید
برنج را تمیز کنید و بشویید. آن را در کاسه مناسبی بریزید و با مقداری آب و نمک به مدت چند ساعت خیس کنید.
خیساندن برنج باعث میشود تا در زمان پخت، دانههای برنج قد بکشند.
مرحله دوم: پیاز را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.
در قابلمه مناسبی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید. چند دقیقهای تفت دهید تا طلایی و سبک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت
مرحله سوم: مرغ را آماده کنید
تکههای مرغ را بشویید و با کمک چاقو آنها را به صورت مکعبی در اندازههای یکسان خرد کنید.
تکههای مرغ را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود و گوشت تغییر رنگ دهد.
مرحله چهارم: ادویهها را اضافه کنید
پس از تغییر رنگ مرغ، زردچوبه و فلفل سیاه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله پنجم: مرغ را بپزید
آب جوش را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید. حرارت را کم کنید و ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا مرغها بپزند و نرم شوند.
پس از پخت حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا مرغها خنک شوند.
مرحله ششم: آلو و کشمش را آماده کنید
کره را در تابه بزرگی بریزید. پس از ذوب شدن، آلوهای شسته شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا آلوها تغییر رنگ دهند.
تکههای مرغ پخته شده، کشمش و خلال پسته را به محتوای درون تابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
سپس به مقدار دلخواه محلول زعفران به مواد اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله هفتم: برنج را بجوشانید
در یک قابلمه مناسب، آب را به جوش آورید و برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید.
زمانی که برنج به مرحلهای رسید که مغز آن کمی نرم شده ولی هنوز سفت است آن را آبکش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تره فرنگی پلو
مرحله هشتم: آلو پلو را بپزید
کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و برای تهدیگ از نان لواش یا سیبزمینی ورقهشده استفاده کنید.
یک لایه از برنج آبکش شده را روی تهدیگ بریزید. در لایه بعدی، مقداری از ترکیب مرغ، آلو، کشمش و خلال پسته بریزید و این کار را تا پایان یافتن مواد تکرار کنید.
درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. ۴۰-۵۰ دقیقه زمان دهید تا غذا به خوبی بپزد.
مرحله نهم: غذا را سرو کنید
پس از دم کشیدن پلو، آن را به آرامی در دیس مورد نظر بکشید تا لایههای آن با هم مخلوط نشوند.
میتوانید مقداری از برنج زعفرانی را جداگانه آماده کنید و برای تزیین روی پلو بریزید.
در نهایت، روی آلو پلو را با خلال پسته و خلال بادام تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آلو پلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم آلو پلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای عطر و طعم بهتر، میتوانید در زمان پخت مرغ از یک تکه چوب دارچین یا چند عدد هل استفاده کنید و در انتهای پخت آنها را خارج کنید.به جای مرغ، میتوانید از گوشت قلقلی یا گوشت تکهای نیز در آماده سازی این غذا استفاده کنید.علاوه بر نان و سیبزمینی، میتوانید از تهدیگ ماست و زعفران نیز برای این پلوی خوشمزه استفاده کنید.بهتر است برنج را کمی زندهتر و کالتر از همیشه آبکش کنید تا در نهایت شفته نشود.برای دم کشیدن بهتر، حتماً از دمکنی استفاده کنید. قرار دادن قابلمه روی شعلهپخشکن با حرارت ملایم نیز به پخت یکنواخت و جلوگیری از سوختن تهدیگ کمک میکند.در صورت تمایل، میتوانید در انتهای پخت چند قطره گلاب روی برنج اضافه کنید تا عطر آن دوچندان شود.استفاده از پیاز داغ فراوان و کاراملی شده در لایههای پلو یا برای تزیین، طعم شیرین و دلچسبی به غذا میدهد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این پلو خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه آلو پلو از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه