- 2025-07-21
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، نکات آشپزی
طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی به روش سنتی و بازاری

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
آلبالو خشکه یکی از تنقلات خوشطعم و پرطرفدار بین ایرانیها است که طعم دلچسب و خواص فراوانی دارد. این میان وعده طبیعی، انتخاب خوبی برای پاییز و زمستان است و بدون هیچ افزودنی و به صورت بهداشتی و سالم آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی به 7 روش و همه فوتوفنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این آلبالو خشکه ابتدا باید آلبالوهای تازه و شسته شده را برای چند ثانیه کوتاه در آب جوش و نمک قرار دهید. سپس آلبالوها را در سینی بریزید و در مقابل نور آفتاب بگذارید تا خشک شوند.
به منظور خشک کردن آلبالوها میتوانید از دستگاه میوه خشک کن، سولاردم، توستر و فر نیز استفاده کنید. همچنین برای مزه دار کردن آلبالو خشکه نیز میتوانید از رب یا شکر استفاده کنید.
رسپی این میان وعده خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آلبالو خشکه خانگی برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآلبالوی تازه1 کیلوگرمنمک3 قاشق چایخوریگلپربه مقدار لازم
مرحله اول: آلبالوها را بشویید
برای شروع باید آلبالوهای رسیده، تازه، سالم و بدون زدگی را برای خشک کردن انتخاب کنید.
آلبالوهایی که خیلی له یا بیش از حد رسیده هستند، بعد از خشک شدن چروک میشوند و طعم خود را از دست میدهند.
بهترین نوع آلبالو برای این کار، آلبالوی ترش و نسبتا گوشتی است. برای شستن آلبالوها باید آنها را در یک ظرف بزرگ بریزید و چندین بار با آب خنک بشویید تا گل و لای و آلودگی از سطح آلبالوها پاک شود.
در ادامه آلبالوها را در یک ظرف آب بریزید و مقداری سرکه به آن اضافه کنید.
حدود 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا آلبالوها ضدعفونی شوند و بعد آنها را با آب فراوان بشویید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوکوم آلبالو به سبک ترکیهای
مرحله دوم: آلبالوها را در آب جوش قرار دهید
یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
2 قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید و بعد از این که آب جوشید، آلبالوها را در یک آبکش استیل بریزید و داخل آب جوش قرار دهید.
بعد از 3 ثانیه آبکش را از آب خارج کنید و آن را تکان دهید. این کار را تا 3 بار تکرار کنید.
مرحله دوم: آلبالوها را روی پارچه پهن کنید
بعد از قرار دادن آلبالوها در آب جوش، باید آنها را روی پارچه نخی تمیز یا حوله آشپزخانه پهن کنید و اجازه دهید چند دقیقه تا چند ساعت بمانند تا آب و رطوبت اضافی سطح آلبالوها از بین برود.
این مرحله باعث میشود آلبالوها سریعتر و یکنواختتر خشک شوند.
مرحله سوم: آلبالوها را مزه دار کنید
در این مرحله باید آلبالوها را در یک سینی یا پارچه تمیز بریزید. سپس برای طعم دار شدن آلبالوها میتوانید پیش از خشک کردن، کمی نمک یا پودر گلپر روی آنها بپاشید.
مرحله چهارم: آلبالوها را خشک کنید
سینی آلبالوها را در مقابل نور مستقیم خورشید و جریان هوا قرار دهید.
به هیچ عنوان آلبالوها را روی هم نچینید تا هوا به خوبی بین آنها جریان داشته باشد.
با توجه به میزان رطوبت و گرمای هوا، آلبالوها بین 2 تا 3 روز خشک میشوند. در این مدت باید هر روز آلبالوها را زیر و رو کنید تا به صورت یکنواخت خشک شوند و کپک نزنند.
برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی آلبالوها میتوانید یک پارچه نازک روی آنها قرار دهید.
بیشتر بخوانید: کالری آلبالو خشک چقدر است؟
مرحله پنجم: آلبالوها را در ظرف مناسب بریزید
بعد از این که آلبالوها به طور کامل خشک شدند، میتوانید آنها را جمع کنید.
به خاطر داشته باشید که آلبالوی خشکشده باید بافت نرم و شبیه به چرم داشته باشد و نه خیلی خشک و نه خیلی مرطوب باشد.
در ادامه آلبالوهای خشکشده را در یک کیسه زیپ دار یا ظرف دربسته بریزید و در یخچال یا فریزر قرار دهید.
روشهای دیگر درست کردن آلبالو خشکه خانگی
در این بخش به روشهای مختلف درست کردن آلبالو خشکه خانگی به روش سنتی و بازاری اشاره شده است.
آلبالو خشکه با دستگاه میوه خشک کن: در این روش باید آلبالوها را در سینیهای دستگاه بچینید و دما را روی حدود 50 تا 60 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. زمان خشک شدن آلبالوها با توجه به نوع دستگاه و رطوبت میوهها بین 10 تا 18 ساعت طول میکشد.آلبالو خشکه با رب انار: برای درست کردن آلبالو خشکه با رب انار، باید آلبالوها را با مقداری رب انار ترش یا ملس، کمی نمک و در صورت تمایل پودر گلپر مخلوط و بعد خشک کنید.آلبالو خشکه در سولاردم: در این روش باید آلبالوها را در سینی مخصوص سولاردم بریزید و بعد دستگاه را ابتدا برای 5 دقیقه با ماکروی 900 وات و بعد برای 15 دقیقه با ماکرو 360 وات روشن کنید تا آلبالوها به طور کامل خشک شوند.آلبالو خشکه در توستر: برای خشک کردن آلبالوها در توستر باید آنها را در سینی توستر بچینید و روی سینی را با فویل بپوشانید. دستگاه را برای 2 ساعت با دمای 125 درجه سانتیگراد روشن کنید و هر 10 دقیقه یک بار آلبالوها را زیر و رو کنید.آلبالو خشکه شیرین: در این روش باید ترکیب آلبالو و شکر را برای یک شب در یخچال قرار دهید و بعد آن را برای چند دقیقه بپزید و بعد خشک کنید.آلبالو خشکه در فر: در این روش باید آلبالوها را با دمای حدود 120 درجه سانتیگراد برای 1 تا 2 ساعت در فر قرار دهید تا آماده شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن آلبالو خشکه خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای خوشطعمتر شدن آلبالو خشکه، میتوانید پیش از خشک کردن، کمی نمک، گلپر، یا حتی آب لیمو روی آلبالوها بپاشید. این ترکیب، هم به ماندگاری بیشتر کمک میکند و هم طعمی منحصربهفرد به آنها میدهد.هر چند نور خورشید به خشک شدن سریعتر آلبالوها کمک میکند، اما ممکن است رنگ آلبالوها را قهوهای کند و طعم آنها را تغییر دهد. برای خوشرنگ شدن آلبالو خشک بهتر است آلبالوها را در مکانی دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.در زمان خشک کردن آلبالو نیازی به جدا کردن هسته آن نیست. جدا کردن هسته آلبالو قبل از خشک کردن موجب از بین رفتن بافت میوه و له شدن آن میشود. اگر دوست دارید آلبالو خشکه بدون هسته باشد، بهتر است بعد از خشک شدن هسته آن را جدا کنید.برای خشک کردن آلبالو خشکه خانگی میتوانید سینی را در مقابل باد پنکه قرار دهید.در طول فرایند خشک کردن آلبالوها به صورت سنتی، حتما هر روز آنها را زیر و رو کنید تا به خوبی خشک شوند.بعد از آماده شدن آلبالوی خشکه باید آن را در ظرف شیشهای یا پلاستیکی درب دار بریزید. ظرف باید در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شود.برخی افراد آلبالوها را قبل از خشک کردن، برای چند ساعت در محلول سرکه و نمک (با غلظت کم) میخوابانند تا طعم خاصتری بگیرد.در زمان سرو کردن آلبالو خشکه میتوانید آن را با مقداری رب انار ترکیب کنید تا خوشمزهتر شود.برای ماندگاری بیشتر آلبالو خشکه بهتر است آن را در فریزر قرار دهید. ماندگاری آلبالو خشکه در فریزر حدود یک سال است.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آلبالو خشکه و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن آلبالو خشکه خانگی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه