طرز تهیه آش گوشت جا افتاده و خوشمزه؛ به روش خانگی

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 4 ساعت آش گوشت یک نوع آش کشدار و خوشمزه…
طرز تهیه آش گوشت جا افتاده و خوشمزه؛ به روش خانگی

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

4 ساعت

آش گوشت یک نوع آش کشدار و خوشمزه سنتی است که بافتی شبیه به آش شله قلمکار دارد و در شهرهای مختلف ایران به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش گوشت به ۱۰ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش باید گوشت و پیاز را تفت دهید و بعد بپزید. حبوبات و برنج را بپزید. در ادامه ترکیب گوشت کوبیده شده و آب گوشت را همراه با حبوبات پخته شده، برنج پخته شده، ترخون، تره خرد شده و پیاز داغ در قابلمه بریزید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

جنوبی‌ها این آش را با سبزیجاتی مثل تره، شوید و ترخون درست می‌کنند. بابلی‌ها آش گوشت را بدون سبزی درست می‌کنند و شیرازی‌ها تنها مقداری تره و ترخون در آش می‌ریزند.

می‌توانید این آش را با کمی تغییرات، به روش مازندرانی، اندیمشک، بوشهری، کرمانشاهی، گیلانی، اصفهانی و شیرازی نیز آماده کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش گوشت تهرانی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب۸ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز خرد شده۱ عدد بزرگلوبیا سفید۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارعدس۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنخود۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز داغبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمترخون خشک شده۲ قاشق غذاخوریتره خرد شده۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود و لوبیا را در یک کاسه آب بریزید و برای ۲۴ ساعت بخیسانید.

در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ‌شان به طور کامل گرفته شود.

عدس و برنج را از یک ساعت قبل از پخت آش در آب بخیسانید.

مرحله دوم: گوشت و پیاز را بپزید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را در روغن سرخ کنید.

بعد از این که پیاز سبک شد، گوشت را اضافه کنید. گوشت را با پیاز و زردچوبه تفت دهید.

بعد آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: حبوبات و برنج را بپزید

نخود و لوبیا را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

اجاره دهید حبوبات به خوبی بپزند و بعد عدس را به آن اضافه کنید.

برنج را بشویید و همراه با آب در یک قابلمه دیگر بریزید و به صورت جداگانه بپزید.

مرحله چهارم: گوشت را له کنید

بعد از این که گوشت کاملا پخت، آن را با گوشتکوب دستی بپزید و خوب له کنید.

برای این کار بهتر است از گوشتکوب برقی استفاده نکنید تا آش شما بافت کشدارتری پیدا کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شوربا

مرحله پنجم: مواد آش را ترکیب کنید

ترکیب گوشت کوبیده شده و آب گوشت را همراه با حبوبات پخته شده در قابلمه بریزید.

بعد از این که برنج پخت و لعابدار شد، آن را در قابلمه بریزید.

ترخون خشک و تره خرد شده را در آش بریزید. مقداری نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.

مرحله ششم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیازها را در روغن سرخ کنید.

در ادامه کمی نمک و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید و آن را در آش بریزید.

مرحله هفتم: آش را آماده کنید

اجازه دهید آش به آرامی بپزد و جا بیفتد و با حرارت ملایم بپزد. بعد از ترکیب کردن مواد باید آش را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

زمانی که آش آماده شد، آن را در ظرف بریزید و با پیاز داغ تزیین کنید.

برای پخت آش گوشت از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه به محبوب‌ترین روش‌های درست کردن آش گوشت اشاره شده است.

آش گوشت جنوبی

برای درست کردن آش گوشت جنوبی معمولا از ترکیب گوشت، برنج، لوبیا قرمز، تره، شوید، ترخون، پیاز و پیاز داغ استفاده می‌شود. در این روش باید گوشت، لوبیا و برنج را بپزید، کاملا بکوبید و بعد با سایر مواد آش مخلوط کنید.

آش گوشت بابلی

بابلی‌ها برای پخت این آش از ترکیب گوشت، نخود، گندم، برنج، پیاز، دارچین و روغن حیوانی استفاده می‌کنند. برای پخت این آش باید حبوبات، برنج و گندم را بپزید و بعد با گوشتکوب برقی یا دستی میکس کنید.

در ادامه گوشت پخته شده را به آرامی با گوشتکوب دستی له کنید. همه مواد آش را با پیاز داغ در قابلمه بریزید و آش را هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود.

آش گوشت شیرازی

برای پخت آش گوشت شیرازی باید از ترکیب گوشت، لوبیا قرمز، نخود، عدس، برنج، تره و ترخون استفاده کنید. این آش باید به مدت طولانی روی حرارت ملایم بپزد تا کاملا غلیظ و کشدار شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش هفت قلم اصفهان

آش گوشت اصفهان

در طرز تهیه آش گوشت اصفهانی معمولا از ترکیب گوشت، سبزی آش، لوبیا چیتی، نخود، عدس، گندم، برنج، سیر، کشک و پیاز استفاده می‌شود.

آش گوشت کرمانشاهی

برای پخت این آش باید از ترکیب گوشت، گندم، برنج، عدس، نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، پیاز، سیر و نعنا خشک استفاده کنید.

آش گوشت بوشهری

برای پخت این آش باید از ترکیب گوشت گوسفندی، لوبیا قرمز، برنج، سبزی آش و پیاز استفاده کنید. برای شروع باید لوبیا را بپزید. گوشت، پیاز و ادویه‌ها را تفت دهید.

در ادامه مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد. کمی بعد لوبیای پخته شده را با گوشتکوب بکوبید و به گوشت اضافه کنید. برنج و سبزی را به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش شما آماده شود.

آش گوشت اندیمشک

برای پخت آش گوشت اندیمشک باید از ترکیب بلغور گندم، برنج نیم دانه، عدس، لوبیا، نخود، گشنیز، جعفری و تره، گوشت گوسفندی، کشک و پیاز داغ استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آبغوره

آش گوشت مازندرانی

برای پخت آش گوشت مازندرانی باید از ترکیب نخود، برنج نیم دانه، گوشت گوساله، گندم پوست کنده، پیاز و مقداری پودر دارچین استفاده کنید. در این روش باید گوشت و پیاز را همراه با فلفل و آب در قابلمه بریزید و بپزید.

در ادامه گوشت را ریش ریش کنید. نخود و گندم را چرخ کنید. برنج را آنقدر بپزید تا له شود. ترکیب نخود و گندم چرخ کرده را با برنج له شده و گوشت ریش ریش و آب گوشت در قابلمه بریزید.

اجازه دهید آش برای یک ساعت بپزد و بعد پیاز داغ را به آن اضافه کنید. مقداری آب در آش بریزید و اجازه دهید برای چند ساعت بجوشد و جا بیفتد.

آش گوشت گیلانی

گیلانی‌ها برای پخت این آش از ترکیب سبزی آش، گندم پوست کنده، گوشت گوساله ریش ریش شده، پیاز، سیر، برنج، نخود، لوبیا چیتی، ماش، عدس، ترخون، جو پوست کنده، چشم بلبلی، پیاز داغ، کشک و سیر داغ استفاده می‌کنند.

برخی افراد نیز این آش را با کمی رب گوجه آماده می‌کنند. برای پخت این آش باید همه مواد را بپزید و بعد مواد آش را با گوشتکوب بکوبید تا کشدار شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش گوشت

تفاوت آش گوشت و آش شله قلمکار

آش شله قلمکار معمولا غلیظ‌تر از آش گوشت است و در ترکیبات آن از مواد اولیه بیشتری استفاده می‌شود. آش گوشت در شهرهای مختلف ایران به روشی متفاوتی آماده می‌شود و طعم آن با آش شله قلم کار کمی متفاوت است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش گوشت

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش گوشت اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن آش گوشت رژیمی بهتر است از گوشت بدون چربی استفاده کنید و مواد اولیه آش را بدون تفت دادن در آش بریزید.برای پخت این آش بهتر است از گوشت گردن یا دنده گوسفندی استفاده کنید.قبل از پخت حبوبات حتما آن‌ها را برای یک شب بخیسانید. این کار به از بین بردن نفخ حبوبات و همچنین پخت سریع‌تر آن‌ها کمک می‌کند.برای غلیظ‌تر شدن این آش می‌توانید از مقداری آب قلم یا عصاره گوشت استفاده کنید.بعد از ترکیب کردن همه مواد آش باید آش را به طور مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.اگر دوست دارید طعم این آش تند و تیز باشد، می‌توانید از مقداری فلفل قرمز استفاده کنید.برای اینکه آش شما خوشمزه‌تر شود، از گوشت همراه با مقداری چربی استفاده کنید.برای کشدار شدن آش گوشت بهتر است از گوشت گردن استفاده کنید.به منظور پخت انواع آش گوشت باید از برنج نیم دانه استفاده کنید.برخی افراد برای مزه دار کردن آش گوشت مازندرانی از مقداری آب لیمو ترش یا نارنج تازه استفاده می‌کنند.برای مزه دار کردن آش گوشت می‌توانید از مقداری ادویه کاری استفاده کنید.به منظور پخت آش گوشت برای ۱۰ نفر باید مواد اولیه این آش را ۲/۵ برابر کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش گوشت و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر